Informatica beyond analytics

  1. Osnovne informacije
  2. Predavači
  3. Raspored

Pozivamo vas da nam se pridružite na najvećem Informatica eventu u regiji – Informatica beyond analytics koji će se održati 21. veljače 2017. u DoubleTree by Hilton Hotelu u Zagrebu,  dvorana Mimosa. Za vas smo pripremili brojne goste predavače iz Informatice, Case Study-e, primjere iz prakse, real time demonstracije, zanimljiv panel “Using Data to Power Business Transformation” i vrijedne nagrade.

Tehnologija mijenja svijet, danas brže nego ikada. Dostupnost sadržaja, sve šira i pametnija primjena umjetne inteligencije, promijenjena i virtualna stvarnost, vizualizacija podataka, kao i međusobno povezivanje kompanija koje se tradicionalno svrstavaju u potpuno druge industrijske grane, trendovi su koji mijenjaju način života i ekonomiju kakvu poznajemo. Uspješne kompanije danas su one koje su spremne na prilagodbu i prihvaćanje novih trendova kako bi evoluirale, pa i revolucionalizirale svoje proizvode i usluge.

U centru svih tehnoloških trendova su podaci, koji više nisu nusproizvod procesa, već su faktor koji omogućava i poboljšava te procese. Podaci tako postaju proizvod, omogućavaju bolja korisnička iskustva te pomažu boljoj operativnoj učinkovitosti. Danas pričamo o Internetu stvari (ali i ljudi), velikim podacima, jezerima podataka, ali što je još važnije pričamo o lakšem, točnijem i pravovremenom dijagnosticiranju bolesti, samovozećim automobilima, individualnom i lokacijskom marketingu, trgovinama bez blagajni, predviđanju kvarova na zrakoplovima prije nego se oni dogode i sl.

Informatica Corporation je vodeći svjetski proizvođač rješenja za upravljanje podacima. Vizija Informatice je upravljati podacima kroz jednu inteligentnu platformu koja će se prilagođavati promjenama i trendovima, omogućavati svojim korisnicima da upravljaju podacima na jednostavan način te bez napora usvajaju nove tehnologije.

Našu stručnost u implementaciji Informatica rješenja dokazuju zadovoljni klijenti koji se u svakom trenutku mogu osloniti na nas. Kroz prezentacije korisničkih iskustava i tehnička predavanja demonstrirati ćemo vam što Informatica proizvodi mogu učiniti i za vaše poslovanje, kako u području analitike tako i izvan njega.

Predavači

Mathieu Lagrange

Informatica, Big Data EMEA Product Specialist

Kao Big Data Product Specialist, Mathieu pomaže prodajnim timovima u pretprodajnim aktivnostima te u rastućem EMEA Big Data tržištu promovira Informatica vrijednosti na raznim marketinškim događanjima, sudjeluje s klijentima i partnerima u analizi, izradi prototipa i faza isporuka kako bi se osiguralo da inovativna Big Data rješenja ubrzaju poslovne uspjehe klijenta. Mathieu ima 16 godina iskustva u IT sektoru, od toga 11 godina u Informatici gdje pokriva različita poslovna područja pomažući klijentima i uspješno implementirajući preko 60 projekata.

Jozef Gemela

IDC, Associate VP for consulting

Jozef Gemela više od 10 godina radi na području strateškog poslovnog konzaltinga i istraživanju tržišta diljem srednje i istočne Europe, Bliskog istoka i Afrike (CEMA regija). Gemela je odgovoran za razvoj i upravljanje konzultantskim projektima za ICT tehnologije, vodio je i pridonio brojnim velikim konzultantskim projektima usmjerenim na strateške savjetodavne usluge, go-to market strategije, partnerske i strateške saveze, studije izvedivosti i integriranu marketinšku komunikaciju. Prije dolaska u IDC Gemela je radio u sektoru robe široke potrošnje te kao istraživač i predavač na Sveučilištu ekonomije u Pragu.

Andrew Joss

Informatica, Head of Industry Consulting – EMEA

U 30 godina karijere u IT industriji, Andrew je radio u većini sektora u industriji, iako najviše u financijskom sektoru, maloprodaji i javnom sektoru. Usvajanjem savjetodavnog pristupa uspio je približiti klijentima novčanu vrijednost rješenja – prikazujući zašto bi trebali investirati i zašto je sada pravo vrijeme za to. Njegov posao odveo je Andrewa iz tehnološkog područja u područje konzultativne prodaje te najviše uživa kada radi s klijentima na rješavanju njihovih problema, upoznavajući ih s tehnologijama koje mijenjaju njihov način poslovanja.

Toni Milun

Higher education teaching professional at Algebra university college

Toni Milun je predavač matematike na Visokom učilištu Algebra u Zagrebu. Diplomirao je 1999. godine na PMF-u u Zagrebu, a 2012. je završio poslijediplomski specijalistički studij. Trenutno pohađa doktorski studij iz Poslovne ekonomije na Ekonomskom fakultetu u Rijeci. U travnju 2011. godine na prijedlog svog studenta Nikole Mujdžića pokrenuo je web-stranicu www.tonimilun.com s besplatnim videopredavanjima iz matematike i statistike. Trenutno ima više od 2000 objavljenih videa, zbog čega je 2012. godine dobio nagradu „Ponos Hrvatske“. Voditelj je i autor TV emisije Financijalac, koja na jednostavan način objašnjava osnove financija.

Biljana Cerin

Ostendo Consulting Group, Director, Information and Compliance

Biljana Cerin je direktorica tvrtke Ostendo Consulting gdje upravlja pružanjem savjetodavnih usluga za klijente izložene kompleksnim regulatornim zahtjevima u području upravljanja informacijskim sustavima i rizicima informacijske sigurnosti. Biljana je stekla bogato međunarodno iskustvo na projektima dizajna i uspostave sustava upravljanja rizicima, informacijskom sigurnošću i kontinuitetom poslovanja u skladu s primjenjivom lokalnom i međunarodnom regulativom za klijente poput vodeće svjetske biotehnološke tvrtke Amgen, Stanford University, MGM Resorts International, FINA, Elektroprivreda BiH, HEP, INA, te vodeće financijske i telekom tvrtke u Hrvatskoj. Predsjednica je hrvatskog ogranka međunarodnog udruženja stručnjaka za sigurnost informacijskih sustava (ISC)2, aktivan član i predavač na vodećim svjetskim konferencijama međunarodne udruge ISACA, te nositeljica CISSP, CISA, CISM, CGEIT, CBCP i PMP certifikata.

Alistair Seaton

Informatica, Technical Manager for SEE

Alistair Seaton ima 20 godina radnog iskustva u IT industriji, a zadnjih 15 radi u području integracije i upravljanja podacima. Nakon završenog školovanja u području računalnih znanosti na Sveučilištu u Exeteru u Velikoj Britaniji, Alistair je proveo neko vrijeme radeći u software and services organizacijama, uključujući i Cap Gemini i IBM te je bio uključen u brojne projekte i rad s mnogim klijentima. Alistair trenutno u Italiji vodi tehnički tim za jugoistočnu i istočnu Europu.

Aleksandar Janković

Enterprise Architecture and Project Management Director in the IT sector at SBB Serbia BroadBand, Member of United Group

Aleksandar Janković ima više od 15 godina u IT i telekom industriji. Zvršio je Elektrotehnički fakultet u Beogradu 1995 godine. Nakon toga radio je u više IT kompanija, kao inženjer telekomunikacija, a kasnije kao team leader i Project Manager na nekoliko velikih infrastrukturnih projekata u telekom industriji i elektroprivredi. Od 2013. je zaposlen u okviru SBBa, članice United grupe, koja kao najveći mrežni operater u regiji posluje u više država i predstavlja jednog od lidera na tržištu medija i telekomunikacija. Aleksandar je trenutno na poziciji Direktora Sektora za poslovnu arhitekturu i projektni management u okviru Direkcije za IT. Osnovni fokus je enteprise arhitektura i digitalna transformacija svih segmenata poslovanja komapanija u grupi na svim konkurentnim tržištima. Trenutno radi na više IT projekata, koji imaju za cilj modernizaciju i unaprijeđenje IT infrastrukture.

Ivan Češković

Zagrebačka banka, Chief Data Architect

Ivan Češković je diplomirao na Fakultetu Elektrotehnike i računarstva i od onda, preko 16 godina, radi u više IT kompanija uglavnom na razvojnim projektima vezanim uz baze podataka. Više od 8 godina fokusiran je na skladišta podataka i podatkovne arhitekture u raznim industrijama: maloprodaja i distribucija, telekom, bankarstvo. Od 2015. godina zaposlen je kao Glavni arhitekt podataka u Zagrebačkoj banci i radi na projektima unaprjeđenja podatkovne infrastrukture, modela podataka, korištenja podataka i upravljanju podacima Banke.

Marijan Bračić

Poslovna Inteligencija, Consultancy Director

Marijan Bračić je direktor odjela za upravljanje podacima u Poslovnoj inteligenciji, u kojoj radi 9 godina. Od završetka fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu bavi se područjem analitike i upravljanja podacima. Upravljao je kompleksnim projektima u telekom i financijskoj industriji i radio kao arhitekt na projektima uvođenja analitičkih sustava. Osim rada na projektima Marijan je držao edukacije o Informatica alatima za klijente na 3 kontinenta. Danas upravlja odjelom koji se bavi integracijom i zaštitom (velikih) podataka.

Raspored

08:00 – 09:00

Registracija uz doručak

09:00 – 09:20

Keynote speaker - Matematika u službi suvremene tehnologije

Toni Milun, Higher education teaching professional at Algebra university college

Živimo u doba najvećih promjena u povijesti čovječanstva. Kompanije koje se žele održati na tržištu trebat će pratiti suvremene trendove i znati kako izvući najbolje iz mnoštva podataka koji su danas dostupni. Da bi bile uspješne angažirat će mlade stručnjake – današnje učenike i studente. Kakvo je njihovo poznavanje STEM područja i što od njih možemo očekivati na budućim poslovima?

09:20 – 10:20

Keynote speakers

Andrew Joss, Head of Industry Consulting – EMEA, Jozef Gemela, Associate Vice President, Consulting, IDC CEMA

10:20 – 11:05

Case Study – Telemach migracija

Aleksandar Janković, Enterprise Architecture and Project Management Director in the IT sector at SBB Serbia BroadBand, Member of United Group

Ovaj case study prikazat će vam kako je pomoću Informatica alata napravljena kompleksna migracija podataka iz nekoliko različitih CRM i Billing sustava na SAP, te kako je u procesu migracije popravljena kvaliteta podataka. Slučaj je vrlo zanimljiv iz razloga što je napravljena konsolidacija podataka dvije kompanije (mobilne i fiksne telefonije), jer je korišten klasični on-premise alat u kombinaciji s Cloud uslugom za čišćenje podataka, iz razloga što je migracija bila vrlo kompleksna zbog velike količine izvorišnih sustava i kompleksnih poslovnih pravila.

11:05 – 11:30

Pauza

11:30 – 12:15

Tehnička prezentacija – Informatica Big Data portfolio

Mathieu Lagrange, Big Data Product Specialist at Informatica

Mathieu Lagrange prikazati će kako Informatica pomaže kompanijama iskoristiti puni potencijal Big data platformi za obradu podataka na maksimalno jednostavan način, te kako monetizirati velike podatke. Uz vodeću svjetsku platformu za obradu velikih podataka predstaviti će i nova inteligentna rješenja koja su kreirana za potrebe poslovanja u kompanijama bez obzira na industriju.

12:15 – 12:35

Demo – Iskustva iz prakse u regiji

Marijan Bračić, Consultancy Director at Poslovna inteligencija

Marijan Bračić, direktor Odjela podatkovne integracije prikazat će na primjeru Facebooka real time demonstraciju prikupljanja i vizualizacija podataka sa socijalnih mreža te prikazati use case-ove iz prakse u regiji.

12:35 – 13:35

Ručak - OXBO Wine Bar & Restoran, Hotel Hilton

13:35 – 14:45

Panel

Using Data to Power Business Transformation

Tema ovog panela je predstavljanje uloge podataka u digitalnoj transformaciji poslovanja. Gosti su zanimljivi i etablirani stručnjaci s dugogodišnjim iskustvom u digitalnoj transformaciji u našoj regiji. Gosti panela biti će Andrew Joss iz Informatice, Specijalist za digitalnu transformaciju u financijskoj industriji, zatim Dražen Oreščanin, predsjednik Uprave Poslovne inteligencije, Jozef Gemela, Associate VP for consulting u IDC-u te Ivan Češković, Glavni arhitekt podataka u Zagrebačkoj banci, koji će podijeliti svoja iskustva o tome kako su najveće svjetske financijske industrije pristupile ovoj problematici.

14:45 – 15:30

Tehnička prezentacija – Security

Alistair Seaton, Technical Manager for SEE at Informatica

Alistair Seaton dati će pregled Informatica rješenja u području sigurnosti podataka, s osobitim naglaskom na to kako ista rješavaju GDPR regulativu (General Data Protection Regulation). Prezentacija će uključiti i rješenja za maskiranje podataka koja su prema Gartnerovom magičnom kvadrantu nekoliko godina za redom vodeća u kategoriji maskiranja podataka. Također prezentirati će i Secure@Source, prvo rješenje na svijetu koje omogućava inteligentnu zaštitu podataka jer za razliku od svih drugih rješenja prepoznaje sadržaj podataka i njegovu osjetljivost.

15:30 – 15:50

Predavanje – PI Solution for GDPR

Marijan Bračić and Biljana Cerin, Director at Ostendo Consulting Group

15:50 – 16:00

Nagradno izvlačenje

Prijavite se još danas jer je broj mjesta ograničen, a prijave traju do 20.02.2017.! Prijava za konferenciju je besplatna!