Faktori odabira rješenja za analizu i vizualizaciju podataka

Tableau Software konzultant, Hrvoje Gabelica, jednostavnim tonom analizira faktore koji utječu na odabir rješenja za analizu i vizualizaciju podataka jer i sami znamo kako je ponekad nemoguće pronaći rješenje koje zadovoljava sve tehničke potrebe.

 

Novi tekst na blogu Poslovne inteligencije obrađuje izvještajne potrebe, troškove rješenja, integraciju s izvorima podataka i prihvaćanje rješenja od strane korisnika kao četiri glavna faktora koja utječu na odabir analitičkih alata.

Detaljne opise svih faktora kao i konačnu analizu najboljeg alata pronaći ćete ovdje, a sam Hrvoje kaže:

 „Kao i u ostalim, i u softverskoj industriji vlada žestoka konkurencija, nije nešto bolje ni u industriji softvera za analitiku i vizualizaciju podataka pogotovo posljednjih nekoliko godina kako ulaganje u podatke sve više raste. Ukoliko ćemo uzeti Gartnerov Magic Quadrant kao relevantan izvor odabira, onda bi izbor sveli na tri kompanije/alata: Tableau Software, Microsoft Power BI i Qlik Sense.”

 

Posljednje Blog objave

21. stoljeće, stoljeće je podataka, svakodnevno proizvodimo masivne količine podataka. Bez pravih alata i analitičkih rješenja, sa sigurnošću možemo ustvrditi da bi poslovanje teško napredovalo. Koje podatke trebamo potražiti, što nam je bitno, gdje se podaci nalaze, samo su neka od pitanja.
Svako rješenje sastoji se od različitih komponenti koje su zamišljene kako bi riješile specifični poslovni izazov. Postoje različita analitička rješenja, koja se mogu sastojati od različitih dijelova i imati više ili manje funkcionalnosti. U ovom blogu fokusirat ćemo se na PI Analytics solution i opisati sve komponente rješenja, njihovu zadaću i namjenu.
Scroll to Top

Budite u toku s novostima

Budite u toku s novostima

Prijavite se na naš newsletter i budite uvijek u toku s novostima i tehnologijama iz svijeta Poslovne inteligencije.