Kako odabrati analitičko rješenje za vas?

IBM analitycs solution
Stotine novih alata pojavljuje se svake godine, međutim kako odabrati alat po vašoj mjeri?

Možda će analitičko rješenje koje koristi neka organizaciji u drugoj industriji biti potpuni promašaj za vas.

Međutim, možete postaviti nekoliko pitanja koje vam mogu pomoći da odredite smjer, ako već ne i konačno rješenje za vas.

4 pitanja koja trebate postaviti prije odabira rješenja

1. Prepoznajte svoje najvažnije poslovne izazove i potrebe, odvojite vrijeme i posvetite se analizi vašeg poslovanja kako bi mogli nepristrano odrediti koje aspekte poslovanja želite unaprijediti. Što želite saznati iz podataka? Kako očekujete da rješenje pomogne vašem poslovanju?

2. Tko će rješenje koristiti u svakodnevnom poslovanju? Jesu li to poslovni analitičari ili menadžeri? Možda oboje, možda netko drugi. Analizirajte koje elemente rješenja žele i trebaju kako bi mogli uspješno odraditi svoje zadatke i ostvariti zadane ciljeve. Komunicirajte sa članovima svojeg tima i uključite ih u proces.

3. Razmotrite vrijednost za novac prilikom odabira rješenja. Rješenje koje je iz ekonomskog aspekta povoljnije vrlo lako može postati bačeni novac. Uzmite u obzir i izazove implementacije te odaberite implementacijskog partnera u kojeg imate povjerenja te koji će isporučiti obećano rješenje u okviru zadanih limitacija.

4. Informirajte se! Postoje konzultanti (baš poput nas) koji vam mogu pomoći da odredite koja bi tehnologija bila najprikladnija za vas, te vam mogu odgovoriti na konkretna pitanja vezana za vaše izazove. Konzultanti vam mogu dati procjenu vremena i resursa potrebnih za implementaciju analitičkog rješenja. To vam može uvelike pomoći pri donošenju odluke. Tražite detalje, čak i ako ste u fazi planiranja.

Blog: Ključne komponente analitičkog rješenja

Trebate pomoć pri odabiru pravog rješenja za vas? Kontaktirajte nas!Posljednje Blog objave

In today’s digital age, data has become just as important as the products themselves. But for it to become valuable, data needs to be governed. In this article, you will learn how to implement a data governance strategy, as well as how data maturity assessments can help your organization get from simple data management to real-time data governance.
21. stoljeće, stoljeće je podataka, svakodnevno proizvodimo masivne količine podataka. Bez pravih alata i analitičkih rješenja, sa sigurnošću možemo ustvrditi da bi poslovanje teško napredovalo. Koje podatke trebamo potražiti, što nam je bitno, gdje se podaci nalaze, samo su neka od pitanja.
Scroll to Top

Budite u toku s novostima

Budite u toku s novostima

Prijavite se na naš newsletter i budite uvijek u toku s novostima i tehnologijama iz svijeta Poslovne inteligencije.

Želim primati obavijesti o novostima i tehnologijama iz svijeta Poslovne inteligencije