Industrije: Proizvodnja

We invite you to join us for our webinar Financial planning beyond spreadsheets with IBM & Poslovna inteligencija, that will take place on March 30 (Wednesday) at 10 am EET.
They say that Rome was not built in a day, and the same can be said for existing telco data analytics architectures.
Svako rješenje sastoji se od različitih komponenti koje su zamišljene kako bi riješile specifični poslovni izazov. Postoje različita analitička rješenja, koja se mogu sastojati od različitih dijelova i imati više ili manje funkcionalnosti. U ovom blogu fokusirat ćemo se na PI Analytics solution i opisati sve komponente rješenja, njihovu zadaću i namjenu.
Join us for an insightful panel discussion on 11th of June at 5:30 PM at BIRD Incubator and  explore the future of work with us!
Implementacija BI sustava grupe - Addiko Bank AG je međunarodna bankarska i financijska grupacija koja se sastoji od mreže banaka i leasing kuća u pet zemalja; Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Sloveniji i Crnoj Gori. Središte holdinga nalazi se u Klagenfurtu u Austriji.
Američka gospodarska komora pokrenula je novu seriju događanja: Boardroom Discussions - Digitalna transformacija iz perspektive predsjednika uprave.
Sjedište  Poslovne inteligencije prošli tjedan je posjetio američki veleposlanik, gospodin W.Robert Kohorst, koji je s osnivačima tvrtke te užim menadžment timom raspravljao o poslovanju tvrtke, aktualnim projektima te planovima budućeg razvoja.
Predstavljamo vam Atos, našeg novog partnera za modele skladišta podataka za područje cijelog svijeta!
Želite automatizirati proces financijske konsolidacije sa stajališta korisnika koji priprema individualne financijske izvještaje, kao i sa stajališta grupnih financija koje pripremaju konsolidirani izvještaj na razini grupe?
Predstavljamo vam  BBI Consultancy, našeg novog partnera za modele skladišta podataka za MENA regiju (Middle East & North Africa)!
Doživite jedinstvenu kombinaciju jedrenja i Big Data edukacije u organizaciji BIRD Academy i Business Sailing Experience Agency!
Od 19. do 26. svibnja vodimo vas na sedmodnevno jedrenje u organizaciji BIRD Academy i Business Sailing Experience Agency!
Podatkovne vještine i podatkovna pismenost su jedni od najbitnijih pojmova u doba digitalne ekonomije. Tvrtke koje imaju podatkovnu kulturu i koje donose odluke temeljene na podacima su inovativnije i agilnije te imaju iznadprosječne profite.
Vidite se kao konzultant za područje implementacije sustava za podršku poslovnom odlučivanju i sustava velikih podataka? Želite prije stalnog zaposlenja dodatno ojačati svoja znanja i osjetiti što znači raditi na projektu, surađujući s vrhunskim stručnjacima iz tog područja?
Pridružite se 6. generaciji polaznika BIRD Academy Internship programa plaćene stručne praske koji započinje 8.4.2019.
Open Data Hackathon u organizaciji Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) privukao je mnoštvo zainteresiranih timova koji su dvodnevno natjecanje 27. i 28. rujna  proveli u razradi inovativnih rješenja za korištenje otvorenih podataka iz javnog sektora iz četiri tematska područja: promet i mobilnost, zdravlje i kvaliteta života, okoliš i energija te pametni turizam.
People Analytics helps organizations understand their workforce as a whole, departments or work groups, and individuals. It makes data about employees' characteristics, behaviour and performance more accessible, interpretable and actionable.
(kopirano s Napredne analitike) Napredna analitika daje vam moć da u potpunosti iskoristite interne i eksterne podatke vaše tvrtke te uz našu pomoć osuvremenite način poslovanja vaše tvrtke.
Članica Uprave Poslovne inteligencije, Anita Cvetić Oreščanin u subotu 6. svibnja, sudionicima CEO Konferencije prenjela je svoja poslovna iskustva i ispričala kako se kao diplomirana ekonomistica pronašla u IT svijetu.
ConQ Content Analytics pomaže vam da shvatite ponašanje vaših korisnika i poboljšate kvalitetu usluge, uz prikaz informacija o korištenju sadržaja u stvarnom vremenu.
Pokrenut unutar Europskog programa obrambenog industrijskog razvoja u prosincu 2021., projekt "Cyber Rapid Response Toolbox for Defence Use" (CYBER4DE) uhvatio se u koštac s izazovom razvoja lako implementabilnog, modularnog i skalabilnog alata za kibernetičku brzu reakciju kod upravljanja kibernetičkim incidentima u različitim kompleksnim nacionalnim i međunarodnim scenarijima. Također, projekt cilja na poboljšavanje procesa i praksi tzv. Kibernetičkih timova za brzi odaziv (CRRT) u okviru PESCO-a kako bi se brže usvajali novi alati i povećala učinkovitosti u operativnoj domeni.
Poslovna inteligencija otvara svoja vrata za studente i organizira Studentski dan u novom uredu u Fabrici
Kombinacija brzorastućeg broja podataka i naprednih tehnologija za analitiku predstavlja novu i uzbudljivu granicu u poslovanju.
In this article we will show why is Data governance a vital component for Basel standards (BCBS) compliance in the banking industry.
In today’s digital age, data has become just as important as the products themselves. But for it to become valuable, data needs to be governed. In this article, you will learn how to implement a data governance strategy, as well as how data maturity assessments can help your organization get from simple data management to real-time data governance.
DG je disciplina koja obuhvaća kvalitetu podataka, politiku upravljanja podacima, upravljanje poslovnim procesima i upravljanja rizicima vezanim za podatke u organizaciji.
Izazov podatkovne integracije iz različitih sustava te razmjene podataka dugo je prisutan u poslovnom svijetu. Za uvid u konsolidirano poslovanje pouzdana i pravovremena komunikacija i razmjena podataka između svih sustava mora biti omogućena, a mi vam možemo u tome pomoći.
Ponosni smo što možemo predstaviti Data Privacy Manager softver koji je uvršten u Forrester Wave™ izvještaj kao jedan od 15 najznačajnijih privacy management softvera te je Poslovna inteligencija prva hrvatska tvrtka koja je ušla u ovaj Forresterov vodič!
28.siječnja svake godine, na globalnoj razini obilježava se Data Protection Day kako bi se podigla svijest o važnosti zaštite podataka. Povodom europskog dana zaštite podataka i privatnosti Poslovna inteligencija daje svojim korisnicima povoljniju pretplatu za GDPR Cloud rješenje.
Naši stručnjaci pomažu organizacijama da podatke koristi na način koji  vašem poslovanju omogućava da dosegne puni potencijal.
Kako primijeniti DATA SCIENCE u poslovanju i stvoriti vrijednost moći ćete saznati na DSE konferenciji koja će se održati 28. i 29. lipnja, a ugostiti će 36+ govornika, 200 sudionika a drugi dan konferencije i 3 radionice.
Bilo da ste Data Science entuzijast, menadžer koji želi saznati je li dobra ideja ulagati u Data Science ili ste znanstvenik, matematičar ili programer zainteresiran za Data Science područje, Data Science Economy konferencija bilo je pravo mjesto za vas!
26. i 27. listopada u suradnji s HUB385 održat ćemo Big Data tečaj za početnike. Direktor Inovacija i razvoja Poslovne inteligencije, Marko Štajcer održati će edukaciju koja ima za cilj pružiti osnovno razumijevanje Big Data i Data Science pojmova, koncepata, komponenata i metodologija, te pomoći vam naučiti razmišljati kao Big Data arhitekt i razumjeti kako i koje alate koristiti za pohranjivanje podataka, obrađivanje odnosno analizu u Big data projektu. Edukacija će se održati na adresi Petračićeva ulica 4, u prostorijama HUB385 U dvorani B16.
Poslovna inteligencija je zlatni sponzor Data Science konferencije u Zagrebu koja će se održati 11. i 12. svibnja u Plaza Event centru.
Budite u korak s najboljim stručnjacima iz svijeta Data Science, Big Data, data lake-a, umjetne inteligencije i vizualizacije podataka u Jugoistočnom djelu Europe i šire, te nam se pridružite na Data Science 3.0 konferenciji
Pripremite se za ovogodišnje izdanje Women in Data Science konferencije kroz Data Science meetup: WiDS Datathon u Poslovnoj inteligenciji!
U suradnji s Fakultetom elektrotehnike i računarstva, tvrtka Poslovna inteligencija kroz provedbu projekta „Digitalna platforma za zaštitu privatnosti i spriječavanje zlouporaba upravljanjem životnim ciklusom osobnih podataka – AIPD2“ istražiti će najnovije tehnologije u području zaštite privatnosti, te razviti softversku platformu za klasifikaciju osobnih podataka i njihovo kontrolirano uklanjanje.
Zoran Božičević novi je Delivery direktor u Poslovnoj inteligenciji.
Od 20. do 24. lipnja, članica FERARI konzorcija Fabiana Fournier i Direktor odjela inovacija i razvoja Poslovne inteligencija, Marko Štajcer, predstavili su FERARI projekt na internacionalnoj konferenciji Distributed and Event-based Systems (DEBS) u Irvinu, Kaliforniji.