Američki veleposlanik Robert Kohorst posjetio Poslovnu inteligenciju

Sjedište  Poslovne inteligencije prošli tjedan je posjetio američki veleposlanik, gospodin W.Robert Kohorst, koji je s osnivačima tvrtke te užim menadžment timom raspravljao o poslovanju tvrtke, aktualnim projektima te planovima budućeg razvoja.

Veleposlanik, koji i sam dolazi iz poslovnog svijeta pokazao je interes za područje analitike velikih podataka koje je danas, kada su podaci preuzeli naslov najvrijednijeg resursa, izuzetno perspektivno područje. Razgovor je tekao i u smjeru prisutnosti Poslovne inteligencije na tržištu SAD-a kroz razne projekte i partnere te je veleposlanika Kohorsta zanimala tema direktnog razvoja poslovanja na američkom tržištu.

Veleposlanika Kohorsta je iznenadila činjenica da je Poslovna inteligencija jedna od rijetkih IT tvrtki koja već godinama ciljano njeguje ravnopravnost spolova te da zapošljava 50% žena, dok tročlanu Upravu čine dvije žene.
S obzirom na to da je položaj žena u IT-u tema koja nam je izuzetno bitna, vrlo smo ponosni što će Anita Cvetić Oreščanin, jedna od dvije članice Uprave, uskoro sudjelovati u IVLP (International Visitor Leadership Program) programu pod nazivom „Empowering Women Leaders in STEM“ koji financira američka vlada.

Razgovaralo se i o dvije teme koje su izuzetno bitne za cijelu hrvatsku IT industriju u odnosima sa Sjedinjenim Američkim Državama, a to su ugovor o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja između SAD i Hrvatske te vizni režim.


Za sam kraj razgovora dotakli smo se teme privatnosti podataka koja je vrlo aktualna u Europi, kao i ostatku svijeta te se veleposlanika Kohorsta upoznalo s našim rješenjem za upravljanje privatnošću podataka, Data Privacy Manager-om.

Posljednje Novosti

Scroll to Top

Budite u toku s novostima

Budite u toku s novostima

Prijavite se na naš newsletter i budite uvijek u toku s novostima i tehnologijama iz svijeta Poslovne inteligencije.

Želim primati obavijesti o novostima i tehnologijama iz svijeta Poslovne inteligencije