Big Data Summer School 2017.

Od 18. do 22. rujna, Poslovna inteligencija u suradnji s Tehničkim Veleučilištem Zagreb, već drugu godinu za redom organizira Big Data Summer School, ljetnu školu koja se bazira na kombinaciji teorije i prakse s ciljem da sudionike upozna s konceptom i najboljim praksama uz prijenos znanja.

BDSS osmišljen je tako da u 5 dana uvede polaznike u svijet velikih podataka. Prvi dan na programu je uvodni dio koji će se baviti konceptima, preduvjetima i pregledom dizajniranja velikih informacijskih sustava, uz proučavanje studija slučaja i praktične vježbe. Drugi dan sudionici će proučavati načine prikupljanja podataka, dizajn, upravljanje i nadzor baza podataka, uz pregled Hadoopa uz praktične vježbe  (Cloudera Manager, Hue, HDFS, Hive, Impala, Hbase). Treći dan predavanja predstavlja uvod u korištenje Flume, Kafka, Spark Streaminga i Hadoopa za obradu i unos podataka u stvarnom vremenu, dok će četvrti dan biti rezerviran za Big Data analitiku uz Spark i ostale poznate alate za strojno učenje. Peti i zadnji dan posvećen je vizualizacijama pomoću Tableau alata te će sudionici naučiti kako izraditi interaktivne dashboardove.

Gdje će se održati?

Predavanja će se održavati u prostorijama TVZ-a na adresi Brozova 6A u Zagrebu.

Kome je BDSS namijenjen?

BDSS namijenjen je studentima, ali i svima onima koji žele naučiti i testirati Big Data koncept i tehnologiju te steći dublje praktično znanje na tom području.

Cijena BDSS-a?

4.999 HRK + PDV za svih 5 dana

50% popusta pripremili smo za studente TVZ-a, dok smo posebni popust od 20% pripremili za članove TVZ Alumnija, studente ostalih fakulteta i članove CISEx-a. Za dvoje prijavljenih iz iste tvrtke odobravamo popust od 10%.

Kako se registrirati?

Registrirajte se jednostavno, klikom ovdje i rezervirajte svoj mjesto još danas!

Tko su predavači?

BDSS vode stručnjaci i znanstvenici te korisnici s područja Big Data koncepata i Big Data Analitike.

Marko Štajcer, Direktor odjela Inovacija i razvoja u Poslovnoj inteligenciji. Marko je odgovoran za istraživanje i uvođenje novih tehnologija i razvoj Big Data aplikacija, te sudjeluje u složenim projektima integracije podataka i naprednoj analitici u ulozi arhitekta sustava, konzultanta i voditelja projekta.

Hrvoje Gabelica, konzultant odjela Business analytics u Poslovnoj inteligenciji, certificiran za analitiku podataka i vizualizaciju za Tableau Software te voditelj Tableau User Group Zagreb. Također je autor više od 50 članaka o poslovnoj inteligenciji, miniranju podataka i velikim podacima te je bio gostujući govornik na mnogim konferencijama i fakultetima.

Nikola Lušić, certificirani developer iz više područja vezanima za analitiku i integraciju podataka. Nikola se pridružio Poslovnoj inteligenciji kao dio odjela za integraciju podataka gdje je radio na nekoliko DWH i BI projekata kao developer i voditelj tima. Kasnije je prešao u Odjel za inovacije i razvoj, gdje je usredotočen na razvoj novih rješenja pomoću Big Data tehnologija.

Iva Sorić, diplomirala je na Prirodoslovno – matematičkom Fakultetu u Zagrebu 2015. nakon diplome priključila se Odjelu za inovacije i razvoj Poslovne inteligencije. Od tada radi na projektima koji se odnose na Big Data Analytics i aktivno sudjeluje u istraživanju novih Big Data rješenja.

Sergej Lugović je viši predavač  na Tehničkom Veleučilištu u Zagrebu, te doktorant na Odsjeku za informacijske znanosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Uz svoju akademsku karijeru ostvario je poslovnu karijeru u Moskvi, Londonu i Zagrebu. Posjeduje i diplome  s MIT-a (Big Data) i Sveučilišta u Amsterdamu (Digital Methods).

Više informacija možete saznati ovdje!

Posljednje Novosti

Join us for an insightful panel discussion on 11th of June at 5:30 PM at BIRD Incubator and  explore the future of work with us!
Pridružite nam se na poslovnom događanju pod nazivom “Get Your Data AI Ready: Executive Guide to Mastering Data Governance", koje će se održati 25. travnja od 9:00h do 12:00h, u prostoru Bird Incubatora, Franje Petračića 4, Zagreb. Event će biti moguće pratiti i online.
Uspješno rješavanje izazova s kojima se suočavaju naši klijenti naš je najveći izvor ponosa.
Pridružite nam se na poslovnom okupljanju pod nazivom „ESG: Turning Concepts into Actual Report“, koje će se održati 20.3.2024. od 9h do 12h u prostoru BIRD Incubatora, Franje Petračića 4.
Pridružite nam se na Business Breakfast događanju pod nazivom “Planning beyond Spreadsheets", koje će se održati 7.12.2023., od 9:15h do 12:00h, u Restoranu 27 na Senjaku (Istarska 27) u Beogradu.
Visoko učilište Algebra ponosni je nositelj projekta pod nazivom AI-powered Next Generation of VET, a dio projektnog tima je i Poslovna inteligencija. Projekt AI4VET4AI adresira potrebu Europe za radnom snagom koja ima znanja i vještine iz područja umjetne inteligencije i njene primjene, te potiče razvoj AI vještina kod  učitelja i učenika u SS i VSS obrazovanju.
Poslovna inteligencija ponovo otvara svoja vrata studentima završnih godina, ove godine u hibridnom formatu!
Završavate ili ste završili neki od fakulteta iz područja računarstva, matematike ili poslovne informatike? Odlično!
Scroll to Top

Budite u toku s novostima

Budite u toku s novostima

Prijavite se na naš newsletter i budite uvijek u toku s novostima i tehnologijama iz svijeta Poslovne inteligencije.


Business & Data Analysis
Planning, OLAP & Reporting & Financial consolidation
Data Integration, Data Migration & Data Engineering
Data Governance, Data Quality & Master Data Management
Data Science
DWH models
XBRL point
ConQ Content Analytics
SynQ

I acknowledge that the personal data I submit through this contact form will be used by Poslovna inteligencija d.o.o. to contact me and provide information related to my inquiry/application. I consent to Poslovna inteligencija using my submitted personal data to send newsletters containing information about news, products, and services of Poslovna inteligencija. I also acknowledge that I can unsubscribe from receiving newsletters at any time by clicking the 'Unsubscribe' link in each newsletter. Comprehensive information related to my rights and the use of my personal data can be found in Poslovna inteligencija's Privacy Policy.:
Yes No *

Please don't insert text in the box below!

The fields marked with * are required