Big Data Summer School 2017.

Od 18. do 22. rujna, Poslovna inteligencija u suradnji s Tehničkim Veleučilištem Zagreb, već drugu godinu za redom organizira Big Data Summer School, ljetnu školu koja se bazira na kombinaciji teorije i prakse s ciljem da sudionike upozna s konceptom i najboljim praksama uz prijenos znanja.

BDSS osmišljen je tako da u 5 dana uvede polaznike u svijet velikih podataka. Prvi dan na programu je uvodni dio koji će se baviti konceptima, preduvjetima i pregledom dizajniranja velikih informacijskih sustava, uz proučavanje studija slučaja i praktične vježbe. Drugi dan sudionici će proučavati načine prikupljanja podataka, dizajn, upravljanje i nadzor baza podataka, uz pregled Hadoopa uz praktične vježbe  (Cloudera Manager, Hue, HDFS, Hive, Impala, Hbase). Treći dan predavanja predstavlja uvod u korištenje Flume, Kafka, Spark Streaminga i Hadoopa za obradu i unos podataka u stvarnom vremenu, dok će četvrti dan biti rezerviran za Big Data analitiku uz Spark i ostale poznate alate za strojno učenje. Peti i zadnji dan posvećen je vizualizacijama pomoću Tableau alata te će sudionici naučiti kako izraditi interaktivne dashboardove.

Gdje će se održati?

Predavanja će se održavati u prostorijama TVZ-a na adresi Brozova 6A u Zagrebu.

Kome je BDSS namijenjen?

BDSS namijenjen je studentima, ali i svima onima koji žele naučiti i testirati Big Data koncept i tehnologiju te steći dublje praktično znanje na tom području.

Cijena BDSS-a?

4.999 HRK + PDV za svih 5 dana

50% popusta pripremili smo za studente TVZ-a, dok smo posebni popust od 20% pripremili za članove TVZ Alumnija, studente ostalih fakulteta i članove CISEx-a. Za dvoje prijavljenih iz iste tvrtke odobravamo popust od 10%.

Kako se registrirati?

Registrirajte se jednostavno, klikom ovdje i rezervirajte svoj mjesto još danas!

Tko su predavači?

BDSS vode stručnjaci i znanstvenici te korisnici s područja Big Data koncepata i Big Data Analitike.

Marko Štajcer, Direktor odjela Inovacija i razvoja u Poslovnoj inteligenciji. Marko je odgovoran za istraživanje i uvođenje novih tehnologija i razvoj Big Data aplikacija, te sudjeluje u složenim projektima integracije podataka i naprednoj analitici u ulozi arhitekta sustava, konzultanta i voditelja projekta.

Hrvoje Gabelica, konzultant odjela Business analytics u Poslovnoj inteligenciji, certificiran za analitiku podataka i vizualizaciju za Tableau Software te voditelj Tableau User Group Zagreb. Također je autor više od 50 članaka o poslovnoj inteligenciji, miniranju podataka i velikim podacima te je bio gostujući govornik na mnogim konferencijama i fakultetima.

Nikola Lušić, certificirani developer iz više područja vezanima za analitiku i integraciju podataka. Nikola se pridružio Poslovnoj inteligenciji kao dio odjela za integraciju podataka gdje je radio na nekoliko DWH i BI projekata kao developer i voditelj tima. Kasnije je prešao u Odjel za inovacije i razvoj, gdje je usredotočen na razvoj novih rješenja pomoću Big Data tehnologija.

Iva Sorić, diplomirala je na Prirodoslovno – matematičkom Fakultetu u Zagrebu 2015. nakon diplome priključila se Odjelu za inovacije i razvoj Poslovne inteligencije. Od tada radi na projektima koji se odnose na Big Data Analytics i aktivno sudjeluje u istraživanju novih Big Data rješenja.

Sergej Lugović je viši predavač  na Tehničkom Veleučilištu u Zagrebu, te doktorant na Odsjeku za informacijske znanosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Uz svoju akademsku karijeru ostvario je poslovnu karijeru u Moskvi, Londonu i Zagrebu. Posjeduje i diplome  s MIT-a (Big Data) i Sveučilišta u Amsterdamu (Digital Methods).

Više informacija možete saznati ovdje!

Posljednje Novosti

Scroll to Top

Budite u toku s novostima

Budite u toku s novostima

Prijavite se na naš newsletter i budite uvijek u toku s novostima i tehnologijama iz svijeta Poslovne inteligencije.

Želim primati obavijesti o novostima i tehnologijama iz svijeta Poslovne inteligencije