Big Data Summer School 2018.

Od 4. do 6. srpnja, Poslovna inteligencija u suradnji s Tehničkim Veleučilištem Zagreb, treću godinu za redom organizira Big Data Summer School. Ljetna škola namijenjena je svima onima koji žele naučiti i testirati Big Data koncepte i tehnologije, te tako steći više praktičnog znanja.

BDSS osmišljen je tako da u tri dana uvede polaznike u svijet velikih podataka. Prvi dan na programu je uvodni dio koji će objasniti kako razmišljati u vremenu velikih podataka. Cilj prvog dana predavanja je da sudionici razmišljaju kako napraviti optimalni dizajn poslovnog informacijskog sustava. Drugi dan sudionici će proučavati načine prikupljanja podataka, dizajna i bitnim komponentama Big Data platforme, pregledom Hadoop-a i njegovog ekosustava, komponentama za izradu Big Data platforme (HDFS, YARN, Hive, Impala), analizom, modeliranjem i usporedbom podataka. Korištenje vizualizacija kako bi poboljšali Big Data analizu, cilj je trećeg dana predavanja. Strojno učenje, njegovi procesi, alati i primjeri iz prakse imaju za cilj pretvoriti polaznike u Data stručnjake ili barem započeti taj proces.

Gdje će se održati?

Predavanja će se održavati u prostorijama TVZ-a na adresi Brozova 6A u Zagrebu.

Kada će se održati?

Svakog dana trajanja tečaja od 9:00-16:30 sati.

*Uključujući sat vremena pauze za ručak.

Kome je BDSS namijenjen?

BDSS namijenjen je studentima, ali i svima onima koji žele naučiti i testirati Big Data koncept i tehnologiju te steći dublje praktično znanje na tom području.

Cijena BDSS-a?

2.999 HRK + PDV

Kako se registrirati?

Registrirajte se jednostavno, klikom ovdje i rezervirajte svoj mjesto još danas!

*Broj polaznika tečaja ograničen je na 15 sudionika.

Tko su predavači?

BDSS vode stručnjaci i znanstvenici te korisnici s područja Big Data koncepata i Big Data Analitike.

Marko Štajcer, Direktor je odjela Inovacija i razvoja u Poslovnoj inteligenciji. Marko je odgovoran za istraživanje i uvođenje novih tehnologija i razvoj Big Data aplikacija, te sudjeluje u složenim projektima integracije podataka i naprednoj analitici u ulozi arhitekta sustava, konzultanta i voditelja projekta.

Hrvoje Gabelica, konzultant odjela Business analytics u Poslovnoj inteligenciji, certificiran za analitiku podataka i vizualizaciju za Tableau Software te voditelj Tableau User Group Zagreb. Također je autor više od 50 članaka o poslovnoj inteligenciji, miniranju podataka i velikim podacima te je bio gostujući govornik na mnogim konferencijama i fakultetima.

Sergej Lugović viši je predavač  na Tehničkom Veleučilištu u Zagrebu, te doktorand na Odsjeku za informacijske znanosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Uz svoju akademsku karijeru ostvario je poslovnu karijeru u Moskvi, Londonu i Zagrebu. Posjeduje i diplome  s MIT-a (Big Data) i Sveučilišta u Amsterdamu (Digital Methods).

Dodatne napomene

Sudionici moraju ponijeti vlastite laptope.

Sva predavanja i materijali bit će na engleskom jeziku.

 

Više informacija kao i sam raspored možete saznati ovdje!

 

Posljednje Novosti

Visoko učilište Algebra ponosni je nositelj projekta pod nazivom AI-powered Next Generation of VET, a dio projektnog tima je i Poslovna inteligencija. Projekt AI4VET4AI adresira potrebu Europe za radnom snagom koja ima znanja i vještine iz područja umjetne inteligencije i njene primjene, te potiče razvoj AI vještina kod  učitelja i učenika u SS i VSS obrazovanju.
Scroll to Top

Budite u toku s novostima

Budite u toku s novostima

Prijavite se na naš newsletter i budite uvijek u toku s novostima i tehnologijama iz svijeta Poslovne inteligencije.


Business & Data Analysis
Planning, OLAP & Reporting & Financial consolidation
Data Integration, Data Migration & Data Engineering
Data Governance, Data Quality & Master Data Management
Data Science
DWH models
XBRL point
ConQ Content Analytics
SynQ

I acknowledge that the personal data I submit through this contact form will be used by Poslovna inteligencija d.o.o. to contact me and provide information related to my inquiry/application. I consent to Poslovna inteligencija using my submitted personal data to send newsletters containing information about news, products, and services of Poslovna inteligencija. I also acknowledge that I can unsubscribe from receiving newsletters at any time by clicking the 'Unsubscribe' link in each newsletter. Comprehensive information related to my rights and the use of my personal data can be found in Poslovna inteligencija's Privacy Policy.:
Yes No *

Please don't insert text in the box below!

The fields marked with * are required