Big Data Summer School 2018.

Od 4. do 6. srpnja, Poslovna inteligencija u suradnji s Tehničkim Veleučilištem Zagreb, treću godinu za redom organizira Big Data Summer School. Ljetna škola namijenjena je svima onima koji žele naučiti i testirati Big Data koncepte i tehnologije, te tako steći više praktičnog znanja.

BDSS osmišljen je tako da u tri dana uvede polaznike u svijet velikih podataka. Prvi dan na programu je uvodni dio koji će objasniti kako razmišljati u vremenu velikih podataka. Cilj prvog dana predavanja je da sudionici razmišljaju kako napraviti optimalni dizajn poslovnog informacijskog sustava. Drugi dan sudionici će proučavati načine prikupljanja podataka, dizajna i bitnim komponentama Big Data platforme, pregledom Hadoop-a i njegovog ekosustava, komponentama za izradu Big Data platforme (HDFS, YARN, Hive, Impala), analizom, modeliranjem i usporedbom podataka. Korištenje vizualizacija kako bi poboljšali Big Data analizu, cilj je trećeg dana predavanja. Strojno učenje, njegovi procesi, alati i primjeri iz prakse imaju za cilj pretvoriti polaznike u Data stručnjake ili barem započeti taj proces.

Gdje će se održati?

Predavanja će se održavati u prostorijama TVZ-a na adresi Brozova 6A u Zagrebu.

Kada će se održati?

Svakog dana trajanja tečaja od 9:00-16:30 sati.

*Uključujući sat vremena pauze za ručak.

Kome je BDSS namijenjen?

BDSS namijenjen je studentima, ali i svima onima koji žele naučiti i testirati Big Data koncept i tehnologiju te steći dublje praktično znanje na tom području.

Cijena BDSS-a?

2.999 HRK + PDV

Kako se registrirati?

Registrirajte se jednostavno, klikom ovdje i rezervirajte svoj mjesto još danas!

*Broj polaznika tečaja ograničen je na 15 sudionika.

Tko su predavači?

BDSS vode stručnjaci i znanstvenici te korisnici s područja Big Data koncepata i Big Data Analitike.

Marko Štajcer, Direktor je odjela Inovacija i razvoja u Poslovnoj inteligenciji. Marko je odgovoran za istraživanje i uvođenje novih tehnologija i razvoj Big Data aplikacija, te sudjeluje u složenim projektima integracije podataka i naprednoj analitici u ulozi arhitekta sustava, konzultanta i voditelja projekta.

Hrvoje Gabelica, konzultant odjela Business analytics u Poslovnoj inteligenciji, certificiran za analitiku podataka i vizualizaciju za Tableau Software te voditelj Tableau User Group Zagreb. Također je autor više od 50 članaka o poslovnoj inteligenciji, miniranju podataka i velikim podacima te je bio gostujući govornik na mnogim konferencijama i fakultetima.

Sergej Lugović viši je predavač  na Tehničkom Veleučilištu u Zagrebu, te doktorand na Odsjeku za informacijske znanosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Uz svoju akademsku karijeru ostvario je poslovnu karijeru u Moskvi, Londonu i Zagrebu. Posjeduje i diplome  s MIT-a (Big Data) i Sveučilišta u Amsterdamu (Digital Methods).

Dodatne napomene

Sudionici moraju ponijeti vlastite laptope.

Sva predavanja i materijali bit će na engleskom jeziku.

 

Više informacija kao i sam raspored možete saznati ovdje!

 

Posljednje Novosti

Scroll to Top

Budite u toku s novostima

Budite u toku s novostima

Prijavite se na naš newsletter i budite uvijek u toku s novostima i tehnologijama iz svijeta Poslovne inteligencije.

Želim primati obavijesti o novostima i tehnologijama iz svijeta Poslovne inteligencije