BIRD Analytics & AI Incubator Poslovne inteligencije odabrao svoj prvi projekt na OpenData Hachatonu!

BIRD Analytics & AI inkubator
Open Data Hackathon u organizaciji Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) privukao je mnoštvo zainteresiranih timova koji su dvodnevno natjecanje 27. i 28. rujna  proveli u razradi inovativnih rješenja za korištenje otvorenih podataka iz javnog sektora iz četiri tematska područja: promet i mobilnost, zdravlje i kvaliteta života, okoliš i energija te pametni turizam.

Ovo natjecanje osmišljeno je kako bi se promoviralo korištenje otvorenih podataka iz javnog sektora, što je ujedno glavna okosnica projekta ODEON (Open Data for European Open innovation).

Sudionicima hackathona na raspolaganju su bili mentori kao stručna podrška za unaprjeđenje i razvoj rješenja, a jedan od mentora s nedavnim iskustvom sudjelovanja na EUvsVirus hackathonu i matchathonu bio je i Marko Štajcer, direktor odjela Inovacije i razvoj u Poslovnoj inteligenciji.

Open Data Hackathon bio je odlična prilika za natjecatelje da svoje ideje i iskustvo prezentiraju vodećim stručnjacima, te osim vrijednih nagrada ostvare mogućnost nastavka razvoja vlastitog rješenja.

Tako je i „blank“ tim koji je nagrađen drugim mjestom na Open Data Hackathonu s projektom Touristco (AI chatbot) koji predstavlja turistički asistent i nudi personaliziranu zabavu za svaki uzrast izabran kao prvi projekt kojem će naš BIRD Analytics & AI Incubator pružiti podršku u daljnjem razvoju!

BIRD Analytics & AI Incubator uskoro otvara svoja vrata, a namijenjen je za sve softverske ideje u domeni analitike podataka, umjetne inteligencije i strojnog učenja a timovima pruža potpunu infrastrukturu za razvoj projekta uz potporu vodećih stručnjaka iz ove domene.

Pratite nas i uskoro saznajte više informacija!

Posljednje Novosti

Scroll to Top

Budite u toku s novostima

Budite u toku s novostima

Prijavite se na naš newsletter i budite uvijek u toku s novostima i tehnologijama iz svijeta Poslovne inteligencije.

Želim primati obavijesti o novostima i tehnologijama iz svijeta Poslovne inteligencije