BIRD Analytics & AI Incubator Poslovne inteligencije odabrao svoj prvi projekt na OpenData Hachatonu!

BIRD Analytics & AI inkubator
Open Data Hackathon u organizaciji Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) privukao je mnoštvo zainteresiranih timova koji su dvodnevno natjecanje 27. i 28. rujna  proveli u razradi inovativnih rješenja za korištenje otvorenih podataka iz javnog sektora iz četiri tematska područja: promet i mobilnost, zdravlje i kvaliteta života, okoliš i energija te pametni turizam.

Ovo natjecanje osmišljeno je kako bi se promoviralo korištenje otvorenih podataka iz javnog sektora, što je ujedno glavna okosnica projekta ODEON (Open Data for European Open innovation).

Sudionicima hackathona na raspolaganju su bili mentori kao stručna podrška za unaprjeđenje i razvoj rješenja, a jedan od mentora s nedavnim iskustvom sudjelovanja na EUvsVirus hackathonu i matchathonu bio je i Marko Štajcer, direktor odjela Inovacije i razvoj u Poslovnoj inteligenciji.

Open Data Hackathon bio je odlična prilika za natjecatelje da svoje ideje i iskustvo prezentiraju vodećim stručnjacima, te osim vrijednih nagrada ostvare mogućnost nastavka razvoja vlastitog rješenja.

Tako je i „blank“ tim koji je nagrađen drugim mjestom na Open Data Hackathonu s projektom Touristco (AI chatbot) koji predstavlja turistički asistent i nudi personaliziranu zabavu za svaki uzrast izabran kao prvi projekt kojem će naš BIRD Analytics & AI Incubator pružiti podršku u daljnjem razvoju!

BIRD Analytics & AI Incubator uskoro otvara svoja vrata, a namijenjen je za sve softverske ideje u domeni analitike podataka, umjetne inteligencije i strojnog učenja a timovima pruža potpunu infrastrukturu za razvoj projekta uz potporu vodećih stručnjaka iz ove domene.

Pratite nas i uskoro saznajte više informacija!

Posljednje Novosti

IBM i PI rješenja pomažu tvrtkama da planiraju, procjenjuju i djeluju izvan tradicionalnih ograničenja i dosegnu svoj puni potencijal pomoću alata agilnog planiranja i analitike.
Skupština Poslovne inteligencije donijela je odluku o proširenju uprave te je imenovala novu članicu. Dosadašnjim članovima, Aniti Cvetić Oreščanin, Lidiji Karagi i Draženu Oreščaninu, s direktorskog mjesta na novoj poziciji pridružuje se Slađana Krpić koja je do sada vodila Business Analytics odjel konzaltinga. Slađana je tako povećala udio ženskog vodstva u Poslovnoj inteligenciji te od sad čak tri četvrtine Uprave čine žene.
Poslovna inteligencija je, kao dio konzorcija koji predvodi BPTI (Baltic Institute of Advanced Technology) iz Litve, dobila sredstva iz Europskog programa industrijskog razvoja u području obrane (EDIDP) za prijavljeni projekt "Cyber Quick Response Toolbox for Defense Use" (CYBER4DE). Vrijednost projekta je gotovo 10 milijuna Eura od kojih će EU financirati čak 96%.
Veleposlanik Republike Indije u Republici Hrvatskoj, njegova ekselencija Raj Kumar Srivastava, koji je na dužnost stupio u rujnu prošle godine, 17.2. je posjetio Poslovnu inteligenciju i BIRD Inkubator za umjetnu inteligenciju i podatkovnu analitiku. Povod njegova posjeta bio je razgovor s predsjednikom Uprave Poslovne inteligencije Draženom Oreščaninom na temu suradnje Indije i Hrvatske u IT sektoru.
Scroll to Top

Budite u toku s novostima

Budite u toku s novostima

Prijavite se na naš newsletter i budite uvijek u toku s novostima i tehnologijama iz svijeta Poslovne inteligencije.