BIRD Analytics & AI Incubator Poslovne inteligencije odabrao svoj prvi projekt na OpenData Hachatonu!

BIRD Analytics & AI inkubator
Open Data Hackathon u organizaciji Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) privukao je mnoštvo zainteresiranih timova koji su dvodnevno natjecanje 27. i 28. rujna  proveli u razradi inovativnih rješenja za korištenje otvorenih podataka iz javnog sektora iz četiri tematska područja: promet i mobilnost, zdravlje i kvaliteta života, okoliš i energija te pametni turizam.

Ovo natjecanje osmišljeno je kako bi se promoviralo korištenje otvorenih podataka iz javnog sektora, što je ujedno glavna okosnica projekta ODEON (Open Data for European Open innovation).

Sudionicima hackathona na raspolaganju su bili mentori kao stručna podrška za unaprjeđenje i razvoj rješenja, a jedan od mentora s nedavnim iskustvom sudjelovanja na EUvsVirus hackathonu i matchathonu bio je i Marko Štajcer, direktor odjela Inovacije i razvoj u Poslovnoj inteligenciji.

Open Data Hackathon bio je odlična prilika za natjecatelje da svoje ideje i iskustvo prezentiraju vodećim stručnjacima, te osim vrijednih nagrada ostvare mogućnost nastavka razvoja vlastitog rješenja.

Tako je i „blank“ tim koji je nagrađen drugim mjestom na Open Data Hackathonu s projektom Touristco (AI chatbot) koji predstavlja turistički asistent i nudi personaliziranu zabavu za svaki uzrast izabran kao prvi projekt kojem će naš BIRD Analytics & AI Incubator pružiti podršku u daljnjem razvoju!

BIRD Analytics & AI Incubator uskoro otvara svoja vrata, a namijenjen je za sve softverske ideje u domeni analitike podataka, umjetne inteligencije i strojnog učenja a timovima pruža potpunu infrastrukturu za razvoj projekta uz potporu vodećih stručnjaka iz ove domene.

Pratite nas i uskoro saznajte više informacija!

Posljednje Novosti

Join us for an insightful panel discussion on 11th of June at 5:30 PM at BIRD Incubator and  explore the future of work with us!
Pridružite nam se na poslovnom događanju pod nazivom “Get Your Data AI Ready: Executive Guide to Mastering Data Governance", koje će se održati 25. travnja od 9:00h do 12:00h, u prostoru Bird Incubatora, Franje Petračića 4, Zagreb. Event će biti moguće pratiti i online.
Uspješno rješavanje izazova s kojima se suočavaju naši klijenti naš je najveći izvor ponosa.
Pridružite nam se na poslovnom okupljanju pod nazivom „ESG: Turning Concepts into Actual Report“, koje će se održati 20.3.2024. od 9h do 12h u prostoru BIRD Incubatora, Franje Petračića 4.
Pridružite nam se na Business Breakfast događanju pod nazivom “Planning beyond Spreadsheets", koje će se održati 7.12.2023., od 9:15h do 12:00h, u Restoranu 27 na Senjaku (Istarska 27) u Beogradu.
Visoko učilište Algebra ponosni je nositelj projekta pod nazivom AI-powered Next Generation of VET, a dio projektnog tima je i Poslovna inteligencija. Projekt AI4VET4AI adresira potrebu Europe za radnom snagom koja ima znanja i vještine iz područja umjetne inteligencije i njene primjene, te potiče razvoj AI vještina kod  učitelja i učenika u SS i VSS obrazovanju.
Poslovna inteligencija ponovo otvara svoja vrata studentima završnih godina, ove godine u hibridnom formatu!
Završavate ili ste završili neki od fakulteta iz područja računarstva, matematike ili poslovne informatike? Odlično!
Scroll to Top

Budite u toku s novostima

Budite u toku s novostima

Prijavite se na naš newsletter i budite uvijek u toku s novostima i tehnologijama iz svijeta Poslovne inteligencije.


Business & Data Analysis
Planning, OLAP & Reporting & Financial consolidation
Data Integration, Data Migration & Data Engineering
Data Governance, Data Quality & Master Data Management
Data Science
DWH models
XBRL point
ConQ Content Analytics
SynQ

I acknowledge that the personal data I submit through this contact form will be used by Poslovna inteligencija d.o.o. to contact me and provide information related to my inquiry/application. I consent to Poslovna inteligencija using my submitted personal data to send newsletters containing information about news, products, and services of Poslovna inteligencija. I also acknowledge that I can unsubscribe from receiving newsletters at any time by clicking the 'Unsubscribe' link in each newsletter. Comprehensive information related to my rights and the use of my personal data can be found in Poslovna inteligencija's Privacy Policy.:
Yes No *

Please don't insert text in the box below!

The fields marked with * are required