Data Science i Big Data arhitektura za početnike

26. i 27. listopada u suradnji s HUB385 održat ćemo Big Data tečaj za početnike. Direktor Inovacija i razvoja Poslovne inteligencije, Marko Štajcer održati će edukaciju koja ima za cilj pružiti osnovno razumijevanje Big Data i Data Science pojmova, koncepata, komponenata i metodologija, te pomoći vam naučiti razmišljati kao Big Data arhitekt i razumjeti kako i koje alate koristiti za pohranjivanje podataka, obrađivanje odnosno analizu u Big data projektu. Edukacija će se održati na adresi Petračićeva ulica 4, u prostorijama HUB385 U dvorani B16.

Tečaj je namijenjen svima koji žele dobiti pregled ključnih komponenata iz područja Big Data i Data Science. Tijekom edukacije, pokrit ćemo teme koje će objasniti kako Big Data može pomoći i poduprijeti donošenje poslovnih odluka. Ciljana publika uključuje: voditelje projekata, Big Data korisnike, developere, članove tima, menadžere i ostale koji žele dobiti osnovno znanje iz područja Big Data i Data Science.

Prijaviti se možete na stranici HUB385, Early bird prijave su u tijeku!

Big data donosi i velike prilike i velike izazove, ali bez sumnje će temeljito promijeniti način na koji poslovanja funkcioniraju i konkuriraju jedni drugima. Kompanije koje investiraju u svoje podatke i uspješno pronalaze vrijednost u njima, imat će značajnu prednost u odnosu na svoje konkurente. Ideja pronalaska poslovne vrijednosti u podacima nije nova, a efikasno korištenje podataka postaje osnova kompetitivnosti. Kompanije su uvijek nastojale doći do novih saznanja koja bi im pomogla donositi bolje, pametnije, brže i točnije poslovne odluke. Oni koji predvode promjene, sada u svoje poslovanje uključuju velike podatke i izvana i unutar svog poduzeća.

Koje su najveće koristi implementacije Big Data sustava?

  • Big Data poslovanju daje kompetitivnu prednost, na način da pomaže otkriti skrivene informacije o korištenju web stranica, detalje o klijentima i ostale važne elemente poslovnih operacija
  • Big Data omogućava spremanje većih količina transakcijskih podataka u digitalnom obliku
  • Organizacije koje koriste Big Data mogu svojim klijentima pružiti proizvode i usluge prilagođene upravo njihovim potrebama
  • Big Data može pomoći u razvoju nove generacije proizvoda i usluga

 

Posljednje Novosti

Join us for an insightful panel discussion on 11th of June at 5:30 PM at BIRD Incubator and  explore the future of work with us!
Pridružite nam se na poslovnom događanju pod nazivom “Get Your Data AI Ready: Executive Guide to Mastering Data Governance", koje će se održati 25. travnja od 9:00h do 12:00h, u prostoru Bird Incubatora, Franje Petračića 4, Zagreb. Event će biti moguće pratiti i online.
Uspješno rješavanje izazova s kojima se suočavaju naši klijenti naš je najveći izvor ponosa.
Pridružite nam se na poslovnom okupljanju pod nazivom „ESG: Turning Concepts into Actual Report“, koje će se održati 20.3.2024. od 9h do 12h u prostoru BIRD Incubatora, Franje Petračića 4.
Pridružite nam se na Business Breakfast događanju pod nazivom “Planning beyond Spreadsheets", koje će se održati 7.12.2023., od 9:15h do 12:00h, u Restoranu 27 na Senjaku (Istarska 27) u Beogradu.
Visoko učilište Algebra ponosni je nositelj projekta pod nazivom AI-powered Next Generation of VET, a dio projektnog tima je i Poslovna inteligencija. Projekt AI4VET4AI adresira potrebu Europe za radnom snagom koja ima znanja i vještine iz područja umjetne inteligencije i njene primjene, te potiče razvoj AI vještina kod  učitelja i učenika u SS i VSS obrazovanju.
Poslovna inteligencija ponovo otvara svoja vrata studentima završnih godina, ove godine u hibridnom formatu!
Završavate ili ste završili neki od fakulteta iz područja računarstva, matematike ili poslovne informatike? Odlično!
Scroll to Top

Budite u toku s novostima

Budite u toku s novostima

Prijavite se na naš newsletter i budite uvijek u toku s novostima i tehnologijama iz svijeta Poslovne inteligencije.


Business & Data Analysis
Planning, OLAP & Reporting & Financial consolidation
Data Integration, Data Migration & Data Engineering
Data Governance, Data Quality & Master Data Management
Data Science
DWH models
XBRL point
ConQ Content Analytics
SynQ

I acknowledge that the personal data I submit through this contact form will be used by Poslovna inteligencija d.o.o. to contact me and provide information related to my inquiry/application. I consent to Poslovna inteligencija using my submitted personal data to send newsletters containing information about news, products, and services of Poslovna inteligencija. I also acknowledge that I can unsubscribe from receiving newsletters at any time by clicking the 'Unsubscribe' link in each newsletter. Comprehensive information related to my rights and the use of my personal data can be found in Poslovna inteligencija's Privacy Policy.:
Yes No *

Please don't insert text in the box below!

The fields marked with * are required