DATA SCIENCE ECONOMY 2017

Kako primijeniti DATA SCIENCE u poslovanju i stvoriti vrijednost moći ćete saznati na DSE konferenciji koja će se održati 28. i 29. lipnja, a ugostiti će 36+ govornika, 200 sudionika a drugi dan konferencije i 3 radionice.

Velika vrijednost podataka (Big data) za tvrtke nije upitna, no kako iz njih izvući vrijednost je ono što su iz konkretnih primjera mogli naučiti sudionici konferencije Data Science Economy 2017 koja je održana 28. lipnja u HUB385 u Zagrebu. Nakon vrlo uspješne prošlogodišnje konferencije na ovoj konferenciji prisustvovalo je više od 20 svjetskih i regionalnih stručnjaka koji su prezentirali praktične i primjenjive primjere iz područja financija, trgovine, telekomunikacija i javnog sektora. Njihove prezentacije prikazale su nove uvide i znanja o tome kako monetizirati podatke, stvarati poslovnu vrijednost iz nestrukturiranih podataka i kako razumjeti sadržaj kroz podatke. Marko Štajcer, direktor odjela Inovacije i razvoj, u sklopu konferencije održao je predavanje pod nazivom “Data Lake: Od skladišta podataka preko močvare do jezera podataka”. 

Najvažniji resursi u novoj ekonomiji su podaci koje organizacije posjeduje. Podataka je sve više (svaki dan stvara se novih 2,3 trilijuna gigabajta podataka), a malo kompanija zna kako koristiti dostupne alate da bi izvukle korist od njihove analize. Podaci, strukturirani i nestrukturirani, gomilaju se, dok se samo mali dio njih koristi za donošenje poslovnih odluka, poslovnu inovaciju ili personalizirane ponude za prave korisnike u pravo vrijeme. Ti podaci mogu ostati bezvrijedni ili se primjenom znanosti o podacima (Data Science) mogu pretvoriti u temelj konkurentnosti i uspješnog razvoja za tvrtke.

Vodeće organizacije postavile su strategiju za korištenje i analizu velikih podataka (big data) te time stvaraju prednost u odnosu na konkurenciju. ‘Pametne’ i konkretne tvrtke imaju razvijen sustav za pristup trenutnim (up-to-date) podacima na temelju kojih donose odluke te su u mogućnosti precizno kreirati poslovna predviđanja. Neki od tih primjera čuti će sudionici DSE2017 konferencije.

Sadržaj konferencije bio je prilagođen  poslovnoj publici, a kroz konkretne primjere mogli su doznati kako iskoristiti data science za upravljanje podacima i donošenje važnih poslovnih odluka. Zainteresirani su imali priliku na jednom mjestu naučiti o dostupnim alatima koje nude tehnološki igrači s područja znanosti o podacima.

Posljednje Novosti

Scroll to Top

Budite u toku s novostima

Budite u toku s novostima

Prijavite se na naš newsletter i budite uvijek u toku s novostima i tehnologijama iz svijeta Poslovne inteligencije.

Želim primati obavijesti o novostima i tehnologijama iz svijeta Poslovne inteligencije