DATA SCIENCE ECONOMY 2017

Kako primijeniti DATA SCIENCE u poslovanju i stvoriti vrijednost moći ćete saznati na DSE konferenciji koja će se održati 28. i 29. lipnja, a ugostiti će 36+ govornika, 200 sudionika a drugi dan konferencije i 3 radionice.

Velika vrijednost podataka (Big data) za tvrtke nije upitna, no kako iz njih izvući vrijednost je ono što su iz konkretnih primjera mogli naučiti sudionici konferencije Data Science Economy 2017 koja je održana 28. lipnja u HUB385 u Zagrebu. Nakon vrlo uspješne prošlogodišnje konferencije na ovoj konferenciji prisustvovalo je više od 20 svjetskih i regionalnih stručnjaka koji su prezentirali praktične i primjenjive primjere iz područja financija, trgovine, telekomunikacija i javnog sektora. Njihove prezentacije prikazale su nove uvide i znanja o tome kako monetizirati podatke, stvarati poslovnu vrijednost iz nestrukturiranih podataka i kako razumjeti sadržaj kroz podatke. Marko Štajcer, direktor odjela Inovacije i razvoj, u sklopu konferencije održao je predavanje pod nazivom “Data Lake: Od skladišta podataka preko močvare do jezera podataka”. 

Najvažniji resursi u novoj ekonomiji su podaci koje organizacije posjeduje. Podataka je sve više (svaki dan stvara se novih 2,3 trilijuna gigabajta podataka), a malo kompanija zna kako koristiti dostupne alate da bi izvukle korist od njihove analize. Podaci, strukturirani i nestrukturirani, gomilaju se, dok se samo mali dio njih koristi za donošenje poslovnih odluka, poslovnu inovaciju ili personalizirane ponude za prave korisnike u pravo vrijeme. Ti podaci mogu ostati bezvrijedni ili se primjenom znanosti o podacima (Data Science) mogu pretvoriti u temelj konkurentnosti i uspješnog razvoja za tvrtke.

Vodeće organizacije postavile su strategiju za korištenje i analizu velikih podataka (big data) te time stvaraju prednost u odnosu na konkurenciju. ‘Pametne’ i konkretne tvrtke imaju razvijen sustav za pristup trenutnim (up-to-date) podacima na temelju kojih donose odluke te su u mogućnosti precizno kreirati poslovna predviđanja. Neki od tih primjera čuti će sudionici DSE2017 konferencije.

Sadržaj konferencije bio je prilagođen  poslovnoj publici, a kroz konkretne primjere mogli su doznati kako iskoristiti data science za upravljanje podacima i donošenje važnih poslovnih odluka. Zainteresirani su imali priliku na jednom mjestu naučiti o dostupnim alatima koje nude tehnološki igrači s područja znanosti o podacima.

Posljednje Novosti

Join us for an insightful panel discussion on 11th of June at 5:30 PM at BIRD Incubator and  explore the future of work with us!
Pridružite nam se na poslovnom događanju pod nazivom “Get Your Data AI Ready: Executive Guide to Mastering Data Governance", koje će se održati 25. travnja od 9:00h do 12:00h, u prostoru Bird Incubatora, Franje Petračića 4, Zagreb. Event će biti moguće pratiti i online.
Uspješno rješavanje izazova s kojima se suočavaju naši klijenti naš je najveći izvor ponosa.
Pridružite nam se na poslovnom okupljanju pod nazivom „ESG: Turning Concepts into Actual Report“, koje će se održati 20.3.2024. od 9h do 12h u prostoru BIRD Incubatora, Franje Petračića 4.
Pridružite nam se na Business Breakfast događanju pod nazivom “Planning beyond Spreadsheets", koje će se održati 7.12.2023., od 9:15h do 12:00h, u Restoranu 27 na Senjaku (Istarska 27) u Beogradu.
Visoko učilište Algebra ponosni je nositelj projekta pod nazivom AI-powered Next Generation of VET, a dio projektnog tima je i Poslovna inteligencija. Projekt AI4VET4AI adresira potrebu Europe za radnom snagom koja ima znanja i vještine iz područja umjetne inteligencije i njene primjene, te potiče razvoj AI vještina kod  učitelja i učenika u SS i VSS obrazovanju.
Poslovna inteligencija ponovo otvara svoja vrata studentima završnih godina, ove godine u hibridnom formatu!
Završavate ili ste završili neki od fakulteta iz područja računarstva, matematike ili poslovne informatike? Odlično!
Scroll to Top

Budite u toku s novostima

Budite u toku s novostima

Prijavite se na naš newsletter i budite uvijek u toku s novostima i tehnologijama iz svijeta Poslovne inteligencije.


Business & Data Analysis
Planning, OLAP & Reporting & Financial consolidation
Data Integration, Data Migration & Data Engineering
Data Governance, Data Quality & Master Data Management
Data Science
DWH models
XBRL point
ConQ Content Analytics
SynQ

I acknowledge that the personal data I submit through this contact form will be used by Poslovna inteligencija d.o.o. to contact me and provide information related to my inquiry/application. I consent to Poslovna inteligencija using my submitted personal data to send newsletters containing information about news, products, and services of Poslovna inteligencija. I also acknowledge that I can unsubscribe from receiving newsletters at any time by clicking the 'Unsubscribe' link in each newsletter. Comprehensive information related to my rights and the use of my personal data can be found in Poslovna inteligencija's Privacy Policy.:
Yes No *

Please don't insert text in the box below!

The fields marked with * are required