Data Science Economy 2019: Dawn of AI

Bilo da ste Data Science entuzijast, menadžer koji želi saznati je li dobra ideja ulagati u Data Science ili ste znanstvenik, matematičar ili programer zainteresiran za Data Science područje, Data Science Economy konferencija bilo je pravo mjesto za vas!

16. i 17. svibnja 2019. godine u KRAŠ Auditoriju održana je Data Science Economy konferencija koja je posljednje tri godine mjesto okupljanja stručnjaka, IT developera, studenata i entuzijasta koji rade u data science, big data, data mining, machine learning, artificial intelligence ili predictive modelling  područjima, te prilika za razmjenom najboljih praksi u industriji.

Kao dio organizacijskog odbora ove godine pripremili smo za vas dva predavanja:

  • Tomislav Hlupić – Building a recommendation system for IPTV on a fast streaming architecture

Kroz predavanje opisana je arhitektura brzih tokova podataka na kojoj se temelji recommender sustav razvijen u Poslovnoj Inteligenciji. Prezentirane su osnovne značajke teme, nakon čega je opisan i content delivery sustav, podaci koje takvi sustavi generiraju te njihovo korištenju u svrhu pobošljanja korisničkog iskustva. Predstavljen je i sustav za preporuku sadržaja, zajedno s arhitekturom sustava za analitiku sadržaja i implementacijom samog algoritma za preporučivanje sadržaja, koji je esencijalni dio navedenog sustava.

Fokus predavanja bio je podjednako na arhitekturi sustava i implementaciji. Predstavljeni su i motivacija i razlozi za izradu sustava, faze u stvaranju arhitektura te finalna implementacija algoritma, kao i razlike između raznih algoritama korištenih u slične ili iste svrhe.

Složeni skupovi podataka koji se brzo kreću čine poslovnim korisnicima gotovo nemogućim uočiti infrastrukturalne ili poslovne probleme. Elastic machine learning automatski modelira ponašanje vaših Elasticsearch podataka – trendova i još mnogo toga u stvarnom vremenu, za brže prepoznavanje problema, analize uzroka i smanjenje lažno pozitivnih rezultata. Strojno učenje korisnicima omogućuje postavljanje pitanja poput: “Je li ijedna od mojih usluga promijenila ponašanje?” Ili “Ima li neobičnih procesa na mojim hostovima?” Ova pitanja zahtijevaju bihevioralne modele hostova ili usluga koje se mogu automatski izraditi iz podataka pomoću tehnika strojnog učenja. Značajke takvog strojnog učenja primjenjuju se na širok raspon podataka, omogućujući korisnicima da ih koriste na najinovativnije načine.

 

Posljednje Novosti

Join us for an insightful panel discussion on 11th of June at 5:30 PM at BIRD Incubator and  explore the future of work with us!
Pridružite nam se na poslovnom događanju pod nazivom “Get Your Data AI Ready: Executive Guide to Mastering Data Governance", koje će se održati 25. travnja od 9:00h do 12:00h, u prostoru Bird Incubatora, Franje Petračića 4, Zagreb. Event će biti moguće pratiti i online.
Uspješno rješavanje izazova s kojima se suočavaju naši klijenti naš je najveći izvor ponosa.
Pridružite nam se na poslovnom okupljanju pod nazivom „ESG: Turning Concepts into Actual Report“, koje će se održati 20.3.2024. od 9h do 12h u prostoru BIRD Incubatora, Franje Petračića 4.
Pridružite nam se na Business Breakfast događanju pod nazivom “Planning beyond Spreadsheets", koje će se održati 7.12.2023., od 9:15h do 12:00h, u Restoranu 27 na Senjaku (Istarska 27) u Beogradu.
Visoko učilište Algebra ponosni je nositelj projekta pod nazivom AI-powered Next Generation of VET, a dio projektnog tima je i Poslovna inteligencija. Projekt AI4VET4AI adresira potrebu Europe za radnom snagom koja ima znanja i vještine iz područja umjetne inteligencije i njene primjene, te potiče razvoj AI vještina kod  učitelja i učenika u SS i VSS obrazovanju.
Poslovna inteligencija ponovo otvara svoja vrata studentima završnih godina, ove godine u hibridnom formatu!
Završavate ili ste završili neki od fakulteta iz područja računarstva, matematike ili poslovne informatike? Odlično!
Scroll to Top

Budite u toku s novostima

Budite u toku s novostima

Prijavite se na naš newsletter i budite uvijek u toku s novostima i tehnologijama iz svijeta Poslovne inteligencije.


Business & Data Analysis
Planning, OLAP & Reporting & Financial consolidation
Data Integration, Data Migration & Data Engineering
Data Governance, Data Quality & Master Data Management
Data Science
DWH models
XBRL point
ConQ Content Analytics
SynQ

I acknowledge that the personal data I submit through this contact form will be used by Poslovna inteligencija d.o.o. to contact me and provide information related to my inquiry/application. I consent to Poslovna inteligencija using my submitted personal data to send newsletters containing information about news, products, and services of Poslovna inteligencija. I also acknowledge that I can unsubscribe from receiving newsletters at any time by clicking the 'Unsubscribe' link in each newsletter. Comprehensive information related to my rights and the use of my personal data can be found in Poslovna inteligencija's Privacy Policy.:
Yes No *

Please don't insert text in the box below!

The fields marked with * are required