Data Science Economy: Data Driven konferencija

Data Science Economy konferencija održana je 17. i 18. svibnja u prostorijama HUB385 s naglaskom na Data Driven ekonomiju u kojoj su podaci osnova svega, a analiza i odlučivanje nužnost nove digitalne ekonomije.

Data Science Economy konferencija nastala je iz potrebe za platformom na kojoj će se razmjenjivati znanja, najbolji primjeri iz prakse, inovacije, studije slučaja, i za uspostavu dijaloga među korisnicima i dobavljačima tehnologija. Također, na konferenciji nisu izostale niti informacije o najnovijim metodama, alatima i najboljim praksama u svijetu data science-a.

Treću godinu zaredom ova konferencija okupila je više od 30 stranih i domaćih stručnjaka koji su svoja iskustva i poslovne primjere, iz nekih od najvećih svjetskih kompanija, podijelili s preko 300 sudionika.  Kao keynote govornici na konferenciji su sudjelovali Don Bracanto, Chief Technologist iz Microfocusa,  zatim Stephanie Locke,  CEO & Data Science Consultant iz tvrtke Locke Data i Vuk Vuković, CEO & CoFounder tvrtke ORACLUM, uz mnoge druge stručnjake iz Data Science svijeta.

Među njima ste mogli poslušati i odlična predavanja naše dvojice stručnjaka – Marijana Bračića, direktora Data Privacy odjela, koji je ispričao nešto više o temi privatnosti i monetizacije podataka, a drugi dan konferencije Tomislav Hlupić, konzultant Microsoft odjela Poslovne inteligencije, održao je predavanje na temu koja povezuje Data Warehouse i Big Data-u.

Kvalitetne analize koje rezultiraju zaključcima utemeljenima na velikom broju prikupljenih podataka sve su važniji za poslovanje svake organizacije. Podaci nude odgovor na sva poslovna i operativna pitanja, samo iste treba znati prikupiti i interpretirati na ispravan način. Poslovna strategija i novi razvojni ciljevi određuju se prema dosad prikupljenim podacima, a upravo u tome i leži sva snaga podataka. Ako svega gore navedenog niste bili svjesni, na Data Science Economy konferenciji sigurno ste postali.

Posljednje Novosti

Visoko učilište Algebra ponosni je nositelj projekta pod nazivom AI-powered Next Generation of VET, a dio projektnog tima je i Poslovna inteligencija. Projekt AI4VET4AI adresira potrebu Europe za radnom snagom koja ima znanja i vještine iz područja umjetne inteligencije i njene primjene, te potiče razvoj AI vještina kod  učitelja i učenika u SS i VSS obrazovanju.
Scroll to Top

Budite u toku s novostima

Budite u toku s novostima

Prijavite se na naš newsletter i budite uvijek u toku s novostima i tehnologijama iz svijeta Poslovne inteligencije.


Business & Data Analysis
Planning, OLAP & Reporting & Financial consolidation
Data Integration, Data Migration & Data Engineering
Data Governance, Data Quality & Master Data Management
Data Science
DWH models
XBRL point
ConQ Content Analytics
SynQ

I acknowledge that the personal data I submit through this contact form will be used by Poslovna inteligencija d.o.o. to contact me and provide information related to my inquiry/application. I consent to Poslovna inteligencija using my submitted personal data to send newsletters containing information about news, products, and services of Poslovna inteligencija. I also acknowledge that I can unsubscribe from receiving newsletters at any time by clicking the 'Unsubscribe' link in each newsletter. Comprehensive information related to my rights and the use of my personal data can be found in Poslovna inteligencija's Privacy Policy.:
Yes No *

Please don't insert text in the box below!

The fields marked with * are required