Data Science Economy: Data Driven konferencija

Data Science Economy konferencija održana je 17. i 18. svibnja u prostorijama HUB385 s naglaskom na Data Driven ekonomiju u kojoj su podaci osnova svega, a analiza i odlučivanje nužnost nove digitalne ekonomije.

Data Science Economy konferencija nastala je iz potrebe za platformom na kojoj će se razmjenjivati znanja, najbolji primjeri iz prakse, inovacije, studije slučaja, i za uspostavu dijaloga među korisnicima i dobavljačima tehnologija. Također, na konferenciji nisu izostale niti informacije o najnovijim metodama, alatima i najboljim praksama u svijetu data science-a.

Treću godinu zaredom ova konferencija okupila je više od 30 stranih i domaćih stručnjaka koji su svoja iskustva i poslovne primjere, iz nekih od najvećih svjetskih kompanija, podijelili s preko 300 sudionika.  Kao keynote govornici na konferenciji su sudjelovali Don Bracanto, Chief Technologist iz Microfocusa,  zatim Stephanie Locke,  CEO & Data Science Consultant iz tvrtke Locke Data i Vuk Vuković, CEO & CoFounder tvrtke ORACLUM, uz mnoge druge stručnjake iz Data Science svijeta.

Među njima ste mogli poslušati i odlična predavanja naše dvojice stručnjaka – Marijana Bračića, direktora Data Privacy odjela, koji je ispričao nešto više o temi privatnosti i monetizacije podataka, a drugi dan konferencije Tomislav Hlupić, konzultant Microsoft odjela Poslovne inteligencije, održao je predavanje na temu koja povezuje Data Warehouse i Big Data-u.

Kvalitetne analize koje rezultiraju zaključcima utemeljenima na velikom broju prikupljenih podataka sve su važniji za poslovanje svake organizacije. Podaci nude odgovor na sva poslovna i operativna pitanja, samo iste treba znati prikupiti i interpretirati na ispravan način. Poslovna strategija i novi razvojni ciljevi određuju se prema dosad prikupljenim podacima, a upravo u tome i leži sva snaga podataka. Ako svega gore navedenog niste bili svjesni, na Data Science Economy konferenciji sigurno ste postali.

Posljednje Novosti

Scroll to Top

Budite u toku s novostima

Budite u toku s novostima

Prijavite se na naš newsletter i budite uvijek u toku s novostima i tehnologijama iz svijeta Poslovne inteligencije.

Želim primati obavijesti o novostima i tehnologijama iz svijeta Poslovne inteligencije