Fin&Tech konferencija

 

9. lipnja u Zagreb Forumu, održala se  Fin&Tech konferencija čiji smo bili sponzor a koja je bila uvod u HGKtech, projekt digitalne transformacije u financijskom sektoru s ciljem spajanja dvaju najpropulzivnijih sektora u Hrvatskoj.

Na konferenciji su sudionici mogli saznati kako tehnologija oblikuje budućnost financijskog sektora, raspravljalo se o ulozi financijskog sektora u razvoju tehnološkog sektora i tehnologije kroz njegovo financiranje ili poslovne potrebe.

Tomislav Brkljačić, konzultant u Data Management odjelu održao je zanimljivo predavanje o neiskorištenim podacima kao mrtvom kapitalu –  „GDPR – Životni put dvije privole “.

 

Neke od tema o kojima se raspravljalo na panelima i predavanjima:

  • Fin&Tech ili Fintech – je li tehnologija komplementarna ili distruptivna za financijski sektor?
  • Financijski instrumenti i usluge za tehnološki sektor
  • Utjecaj nadolazećih EU direktiva na budućnost bankarstva
  • Kako gledamo na koncepte Open Banking i Banking as a Service
  • O čemu ovisi uspjeh novih modela poslovanja koje donosi primjena tehnologije: o upravljanju idejama, poslovnim procesima, upravljanju promjenama i sl?

 

Posljednje Novosti

Pokrenut unutar Europskog programa obrambenog industrijskog razvoja u prosincu 2021., projekt "Cyber Rapid Response Toolbox for Defence Use" (CYBER4DE) uhvatio se u koštac s izazovom razvoja lako implementabilnog, modularnog i skalabilnog alata za kibernetičku brzu reakciju kod upravljanja kibernetičkim incidentima u različitim kompleksnim nacionalnim i međunarodnim scenarijima. Također, projekt cilja na poboljšavanje procesa i praksi tzv. Kibernetičkih timova za brzi odaziv (CRRT) u okviru PESCO-a kako bi se brže usvajali novi alati i povećala učinkovitosti u operativnoj domeni.
Scroll to Top

Budite u toku s novostima

Budite u toku s novostima

Prijavite se na naš newsletter i budite uvijek u toku s novostima i tehnologijama iz svijeta Poslovne inteligencije.

Želim primati obavijesti o novostima i tehnologijama iz svijeta Poslovne inteligencije