IBM Insight 2015: Poslovna inteligencija i Orbico u Las Vegasu predstavili implementaciju IBM-ovih poslovnih analitičkih rješenja

InsightImplementacija IBM-ova rješenja u Orbico grupi, najvećem europskom distributeru u vlasništvu Branka Roglića, i dugogodišnjem klijentu Poslovne inteligencije iz Zagreba, predstavljena je na IBM-ovoj konferenciji Insight 2015 koja je održana od 25. do 29. listopada u Las Vegasu. Radi se o najvećoj konferenciji u svijetu koja okuplja više od 13 tisuća sudionika i predstavlja novitete iz područja analitike i upravljanja podacima. Prezentaciju „Orbico Case Study: Empowering Better Decisions and Performance with Analytics“ održale su gospođa Romina Orešković, direktorica financija u Orbico grupi, zajedno s članicom Uprave Poslovne inteligencije, gospođom Lidijom Karagom, koja je uvela IBM-ovo rješenje u Orbico. Ovo je ujedno i prvi put da je na IBM Insightu neka hrvatska tvrtka imala prezentaciju rješenja iz domene poslovne analitike i izvještavanja.

– Prisutnost na 17 tržišta s više od 40 kompanija i intenzivan rast u zadnjih nekoliko godina Orbicu je donijela kompleksnost u procesu izvještavanja i analize na razni grupe kao jednog od bitnih elemenata u donošenju poslovnih odluka. Svaka kompanija radila je nezavisno kroz raznovrsne ERP sustave i podatke nije bilo moguće objediniti da bi se dobio pregled poslovanja grupe po ključnim poslovnim dimenzijama poput principala i branda. Podatke je bilo potrebno standardizirati, konsolidirati i obogatiti dodatnim analitičkim atributima te na taj način osigurati stabilnu platformu za kvalitetne analize i planiranje. Tražili smo vrhunsku platformu koja može podržati našu dugoročnu viziju i pouzdanog lokalnog partnera koji razumije kompleksnost i dinamiku našeg poslovanja – objasnila je Orešković.

Implementirani sustav izuzetno je kompleksan i obuhvaća korporativno skladište podataka podržano sustavom za upravljanje matičnim podacima, skup izvještaja i dashboard-a nad standardiziranim grupnim izvještajnim dimenzijama te specijalizirane aplikacije za financijsko planiranje, izračun profitabilnosti i financijsku konsolidaciju s automatiziranim eliminacijama međukompanijskih transakcija. Implementacijom ovakvog sveobuhvatnog rješenja Orbico, kompanija koja ima 3100 zaposlenih, oko 41 tisuću kupaca i ove godine očekuje 1,2 milijarde eura prihoda, moći će brže i kvalitetnije donositi poslovne odluke.

Kao IBM Premier Business partneru za Business Analytics i Information Management obitelj proizvoda, Poslovnoj inteligenciji je iskustvo prezentiranja na IBM Insight-u velika čast i priznanje za dugogodišnji rad.

Posljednje Novosti

Scroll to Top

Budite u toku s novostima

Budite u toku s novostima

Prijavite se na naš newsletter i budite uvijek u toku s novostima i tehnologijama iz svijeta Poslovne inteligencije.

Želim primati obavijesti o novostima i tehnologijama iz svijeta Poslovne inteligencije