IBM Insight 2015: Poslovna inteligencija i Orbico u Las Vegasu predstavili implementaciju IBM-ovih poslovnih analitičkih rješenja

InsightImplementacija IBM-ova rješenja u Orbico grupi, najvećem europskom distributeru u vlasništvu Branka Roglića, i dugogodišnjem klijentu Poslovne inteligencije iz Zagreba, predstavljena je na IBM-ovoj konferenciji Insight 2015 koja je održana od 25. do 29. listopada u Las Vegasu. Radi se o najvećoj konferenciji u svijetu koja okuplja više od 13 tisuća sudionika i predstavlja novitete iz područja analitike i upravljanja podacima. Prezentaciju „Orbico Case Study: Empowering Better Decisions and Performance with Analytics“ održale su gospođa Romina Orešković, direktorica financija u Orbico grupi, zajedno s članicom Uprave Poslovne inteligencije, gospođom Lidijom Karagom, koja je uvela IBM-ovo rješenje u Orbico. Ovo je ujedno i prvi put da je na IBM Insightu neka hrvatska tvrtka imala prezentaciju rješenja iz domene poslovne analitike i izvještavanja.

– Prisutnost na 17 tržišta s više od 40 kompanija i intenzivan rast u zadnjih nekoliko godina Orbicu je donijela kompleksnost u procesu izvještavanja i analize na razni grupe kao jednog od bitnih elemenata u donošenju poslovnih odluka. Svaka kompanija radila je nezavisno kroz raznovrsne ERP sustave i podatke nije bilo moguće objediniti da bi se dobio pregled poslovanja grupe po ključnim poslovnim dimenzijama poput principala i branda. Podatke je bilo potrebno standardizirati, konsolidirati i obogatiti dodatnim analitičkim atributima te na taj način osigurati stabilnu platformu za kvalitetne analize i planiranje. Tražili smo vrhunsku platformu koja može podržati našu dugoročnu viziju i pouzdanog lokalnog partnera koji razumije kompleksnost i dinamiku našeg poslovanja – objasnila je Orešković.

Implementirani sustav izuzetno je kompleksan i obuhvaća korporativno skladište podataka podržano sustavom za upravljanje matičnim podacima, skup izvještaja i dashboard-a nad standardiziranim grupnim izvještajnim dimenzijama te specijalizirane aplikacije za financijsko planiranje, izračun profitabilnosti i financijsku konsolidaciju s automatiziranim eliminacijama međukompanijskih transakcija. Implementacijom ovakvog sveobuhvatnog rješenja Orbico, kompanija koja ima 3100 zaposlenih, oko 41 tisuću kupaca i ove godine očekuje 1,2 milijarde eura prihoda, moći će brže i kvalitetnije donositi poslovne odluke.

Kao IBM Premier Business partneru za Business Analytics i Information Management obitelj proizvoda, Poslovnoj inteligenciji je iskustvo prezentiranja na IBM Insight-u velika čast i priznanje za dugogodišnji rad.

Posljednje Novosti

Join us for an insightful panel discussion on 11th of June at 5:30 PM at BIRD Incubator and  explore the future of work with us!
Pridružite nam se na poslovnom događanju pod nazivom “Get Your Data AI Ready: Executive Guide to Mastering Data Governance", koje će se održati 25. travnja od 9:00h do 12:00h, u prostoru Bird Incubatora, Franje Petračića 4, Zagreb. Event će biti moguće pratiti i online.
Uspješno rješavanje izazova s kojima se suočavaju naši klijenti naš je najveći izvor ponosa.
Pridružite nam se na poslovnom okupljanju pod nazivom „ESG: Turning Concepts into Actual Report“, koje će se održati 20.3.2024. od 9h do 12h u prostoru BIRD Incubatora, Franje Petračića 4.
Pridružite nam se na Business Breakfast događanju pod nazivom “Planning beyond Spreadsheets", koje će se održati 7.12.2023., od 9:15h do 12:00h, u Restoranu 27 na Senjaku (Istarska 27) u Beogradu.
Visoko učilište Algebra ponosni je nositelj projekta pod nazivom AI-powered Next Generation of VET, a dio projektnog tima je i Poslovna inteligencija. Projekt AI4VET4AI adresira potrebu Europe za radnom snagom koja ima znanja i vještine iz područja umjetne inteligencije i njene primjene, te potiče razvoj AI vještina kod  učitelja i učenika u SS i VSS obrazovanju.
Poslovna inteligencija ponovo otvara svoja vrata studentima završnih godina, ove godine u hibridnom formatu!
Završavate ili ste završili neki od fakulteta iz područja računarstva, matematike ili poslovne informatike? Odlično!
Scroll to Top

Budite u toku s novostima

Budite u toku s novostima

Prijavite se na naš newsletter i budite uvijek u toku s novostima i tehnologijama iz svijeta Poslovne inteligencije.


Business & Data Analysis
Planning, OLAP & Reporting & Financial consolidation
Data Integration, Data Migration & Data Engineering
Data Governance, Data Quality & Master Data Management
Data Science
DWH models
XBRL point
ConQ Content Analytics
SynQ

I acknowledge that the personal data I submit through this contact form will be used by Poslovna inteligencija d.o.o. to contact me and provide information related to my inquiry/application. I consent to Poslovna inteligencija using my submitted personal data to send newsletters containing information about news, products, and services of Poslovna inteligencija. I also acknowledge that I can unsubscribe from receiving newsletters at any time by clicking the 'Unsubscribe' link in each newsletter. Comprehensive information related to my rights and the use of my personal data can be found in Poslovna inteligencija's Privacy Policy.:
Yes No *

Please don't insert text in the box below!

The fields marked with * are required