IBM Insight 2015: Poslovna inteligencija i Orbico u Las Vegasu predstavili implementaciju IBM-ovih poslovnih analitičkih rješenja

InsightImplementacija IBM-ova rješenja u Orbico grupi, najvećem europskom distributeru u vlasništvu Branka Roglića, i dugogodišnjem klijentu Poslovne inteligencije iz Zagreba, predstavljena je na IBM-ovoj konferenciji Insight 2015 koja je održana od 25. do 29. listopada u Las Vegasu. Radi se o najvećoj konferenciji u svijetu koja okuplja više od 13 tisuća sudionika i predstavlja novitete iz područja analitike i upravljanja podacima. Prezentaciju „Orbico Case Study: Empowering Better Decisions and Performance with Analytics“ održale su gospođa Romina Orešković, direktorica financija u Orbico grupi, zajedno s članicom Uprave Poslovne inteligencije, gospođom Lidijom Karagom, koja je uvela IBM-ovo rješenje u Orbico. Ovo je ujedno i prvi put da je na IBM Insightu neka hrvatska tvrtka imala prezentaciju rješenja iz domene poslovne analitike i izvještavanja.

– Prisutnost na 17 tržišta s više od 40 kompanija i intenzivan rast u zadnjih nekoliko godina Orbicu je donijela kompleksnost u procesu izvještavanja i analize na razni grupe kao jednog od bitnih elemenata u donošenju poslovnih odluka. Svaka kompanija radila je nezavisno kroz raznovrsne ERP sustave i podatke nije bilo moguće objediniti da bi se dobio pregled poslovanja grupe po ključnim poslovnim dimenzijama poput principala i branda. Podatke je bilo potrebno standardizirati, konsolidirati i obogatiti dodatnim analitičkim atributima te na taj način osigurati stabilnu platformu za kvalitetne analize i planiranje. Tražili smo vrhunsku platformu koja može podržati našu dugoročnu viziju i pouzdanog lokalnog partnera koji razumije kompleksnost i dinamiku našeg poslovanja – objasnila je Orešković.

Implementirani sustav izuzetno je kompleksan i obuhvaća korporativno skladište podataka podržano sustavom za upravljanje matičnim podacima, skup izvještaja i dashboard-a nad standardiziranim grupnim izvještajnim dimenzijama te specijalizirane aplikacije za financijsko planiranje, izračun profitabilnosti i financijsku konsolidaciju s automatiziranim eliminacijama međukompanijskih transakcija. Implementacijom ovakvog sveobuhvatnog rješenja Orbico, kompanija koja ima 3100 zaposlenih, oko 41 tisuću kupaca i ove godine očekuje 1,2 milijarde eura prihoda, moći će brže i kvalitetnije donositi poslovne odluke.

Kao IBM Premier Business partneru za Business Analytics i Information Management obitelj proizvoda, Poslovnoj inteligenciji je iskustvo prezentiranja na IBM Insight-u velika čast i priznanje za dugogodišnji rad.

Posljednje Novosti

Visoko učilište Algebra ponosni je nositelj projekta pod nazivom AI-powered Next Generation of VET, a dio projektnog tima je i Poslovna inteligencija. Projekt AI4VET4AI adresira potrebu Europe za radnom snagom koja ima znanja i vještine iz područja umjetne inteligencije i njene primjene, te potiče razvoj AI vještina kod  učitelja i učenika u SS i VSS obrazovanju.
Scroll to Top

Budite u toku s novostima

Budite u toku s novostima

Prijavite se na naš newsletter i budite uvijek u toku s novostima i tehnologijama iz svijeta Poslovne inteligencije.


Business & Data Analysis
Planning, OLAP & Reporting & Financial consolidation
Data Integration, Data Migration & Data Engineering
Data Governance, Data Quality & Master Data Management
Data Science
DWH models
XBRL point
ConQ Content Analytics
SynQ
By submitting this form, you agree that we may use the data provided to contact you with the information related to your request/submission and products and services of Poslovna inteligencija. You can unsubscribe from Poslovna inteligencija marketing emails at any time by clicking the unsubscribe link in the email. For more information, please see our Privacy Policy. *
Please don't insert text in the box below!

The fields marked with * are required