Informatica beyond analytics konferencija

21.02.2017. u DoubleTree by Hilton hotelu u Zagrebu održan je najveći Informatica eventu u regiji – Informatica beyond analytics. Sudionici konferencije imali su prilike poslušati zanimljiva predavanja brojnih gostujućih predavača, Case Study-e, primjere iz prakse, real time demonstracije, te zanimljiv panel “Using Data to Power Business Transformation“. Konferencija je okupila više od 100 stručnjaka iz Hrvatske i regije.


Na samom početku konferencije sudionike su pozdravili Dražen Oreščanin, predsjednik Uprave Poslovne inteligencije i  Massimo Miazzetto, regionalni Direktor Informatice za područje istočne Europe.


Konferenciju je uvodnim predavanjem otvorio motivacijski govornik Toni Milun, koji je skrenuo pozornost na važnost motiviranja mlađih generacija, današnjih učenika i studenata i njihovo upoznavanje sa STEM područjem, od čega bi dugoročni benefit imali i mladi i tvrtke. Andrew Joss, Head of Industry Consulting iz Informatice održao je predavanje o digitalnoj transformaciji i ulozi podataka u 2017. Drugi keynote speaker Jozef Gemela, Associate Vice President iz IDC-a održao je predavanje o prepoznavanju punog potencijala podataka u doba digitalne transformacije.


Nakon keynote govornika, Aleksandar Janković, Direktor sektora za poslovnu arhitekturu i projektni management iz tvrtke Serbia BroadBand, prikazao je kako je napravljena kompleksna migracija podataka iz nekoliko različitih CRM i Billing sustava na SAP, pomoću Informatica alata te kako je u procesu migracije popravljena kvaliteta podataka.

 

 

 

 


Mathieu Lagrange, Big Data product specialist iz Informatice održao je tehničku prezentaciju pod nazivom „Informatica Big Data portfolio“, u kojoj je prikazao kako Informatica pomaže kompanijama da iskoriste puni potencijal Big Data platformi za obradu podataka na maksimalno jednostavan način te kako monetizirati velike podatke.


Real time demo na primjeru Facebooka
prikazao je Marijan Bračić, Direktor konzaltinga iz Poslovne inteligencije, a sudionicima je demonstrirao kako prikupiti i vizualizirati podatke sa socijalnih mreža, a prikazao je i use case-ove iz prakse u regiji.

 

Na panelu pod nazivom „Using Data to power Business Transformation“ sudionici su mogli saznati koja je uloga podataka u digitalnoj transformaciji poslovanja, a sve to prenjeli su im gosti panela, predsjednik Uprave Poslovne inteligencije, Dražen Oreščanin,  Andrew Joss, Ivan Češković Glavni arhitekt podataka u Zagrebačkoj banci, Jozef Gemela, etablirani stručnjaci s dugogodišnjim iskustvom u digitalnoj transformaciji.


Alistair SeatonTechnical Manager za područje SEE iz Informatice uveo nas je u svijet Informatica rješenja u području sigurnosti podataka, s osobitim naglaskom na to kako ista rješavaju GDPR regulativu, dok su Marijan Bračić i Biljana Cerin iz Ostendo Consulting Group prezentacijom pod nazivom „PI Solution for GDPR“ predstavili rješenje za General Data Protection Regulation, EU regulativu za zaštitu osobnih podataka.

 

 

 

 

 

Zahvaljujemo svim medijskim pokroviteljima i partnerima koji su nas podržali – Mreža, Novi milenij, RadioBit tehnocast portal, ICT Business, Otvoreno učilište Algebra, te  našem partneru Informatici. Zahvaljujemo i svim sudionicima konferencije na velikom odazivu i veselimo se našem skorom susretu!

 

Na našem YouTube kanalu pogledajte sva predavanja s Informatica beyond analytics konferencije!

 

O predavačima:

Mathieu Lagrange, Informatica, Big Data EMEA Product Specialist

Kao Big Data Product Specialist, Mathieu pomaže prodajnim timovima u pretprodajnim aktivnostima te u rastućem EMEA Big Data tržištu promovira Informatica vrijednosti na raznim marketinškim događanjima, sudjeluje s klijentima i partnerima u analizi, izradi prototipa i faza isporuka kako bi se osiguralo da inovativna Big Data rješenja ubrzaju poslovne uspjehe klijenta. Mathieu ima 16 godina iskustva u IT sektoru, od toga 11 godina u Informatici gdje pokriva različita poslovna područja pomažući klijentima i uspješno implementirajući preko 60 projekata.

Jozef Gemela, IDC, Associate VP for consulting

Jozef Gemela više od 10 godina radi na području strateškog poslovnog konzaltinga i istraživanju tržišta diljem srednje i istočne Europe, Bliskog istoka i Afrike (CEMA regija). Gemela je odgovoran za razvoj i upravljanje konzultantskim projektima za ICT tehnologije, vodio je i pridonio brojnim velikim konzultantskim projektima usmjerenim na strateške savjetodavne usluge, go-to market strategije, partnerske i strateške saveze, studije izvedivosti i integriranu marketinšku komunikaciju. Prije dolaska u IDC Gemela je radio u sektoru robe široke potrošnje te kao istraživač i predavač na Sveučilištu ekonomije u Pragu.

Andrew Joss, Informatica, Head of Industry Consulting – EMEA

U 30 godina karijere u IT industriji, Andrew je radio u većini sektora u industriji, iako najviše u financijskom sektoru, maloprodaji i javnom sektoru. Usvajanjem savjetodavnog pristupa uspio je približiti klijentima novčanu vrijednost rješenja – prikazujući zašto bi trebali investirati i zašto je sada pravo vrijeme za to. Njegov posao odveo je Andrewa iz tehnološkog područja u područje konzultativne prodaje te najviše uživa kada radi s klijentima na rješavanju njihovih problema, upoznavajući ih s tehnologijama koje mijenjaju njihov način poslovanja.

Toni Milun, Higher education teaching professional at Algebra university college

Toni Milun je predavač matematike na Visokom učilištu Algebra u Zagrebu. Diplomirao je 1999. godine na PMF-u u Zagrebu, a 2012. je završio poslijediplomski specijalistički studij. Trenutno pohađa doktorski studij iz Poslovne ekonomije na Ekonomskom fakultetu u Rijeci. U travnju 2011. godine na prijedlog svog studenta Nikole Mujdžića pokrenuo je web-stranicu www.tonimilun.com s besplatnim videopredavanjima iz matematike i statistike. Trenutno ima više od 2000 objavljenih videa, zbog čega je 2012. godine dobio nagradu „Ponos Hrvatske“. Voditelj je i autor TV emisije Financijalac, koja na jednostavan način objašnjava osnove financija.

Biljana Cerin, Ostendo Consulting Group, Director, Information and Compliance

Biljana Cerin je direktorica tvrtke Ostendo Consulting gdje upravlja pružanjem savjetodavnih usluga za klijente izložene kompleksnim regulatornim zahtjevima u području upravljanja informacijskim sustavima i rizicima informacijske sigurnosti. Biljana je stekla bogato međunarodno iskustvo na projektima dizajna i uspostave sustava upravljanja rizicima, informacijskom sigurnošću i kontinuitetom poslovanja u skladu s primjenjivom lokalnom i međunarodnom regulativom za klijente poput vodeće svjetske biotehnološke tvrtke Amgen, Stanford University, MGM Resorts International, FINA, Elektroprivreda BiH, HEP, INA, te vodeće financijske i telekom tvrtke u Hrvatskoj. Predsjednica je hrvatskog ogranka međunarodnog udruženja stručnjaka za sigurnost informacijskih sustava (ISC)2, aktivan član i predavač na vodećim svjetskim konferencijama međunarodne udruge ISACA, te nositeljica CISSP, CISA, CISM, CGEIT, CBCP i PMP certifikata.

Alistair Seaton, Informatica, Technical Manager for SEE

Alistair Seaton ima 20 godina radnog iskustva u IT industriji, a zadnjih 15 radi u području integracije i upravljanja podacima. Nakon završenog školovanja u području računalnih znanosti na Sveučilištu u Exeteru u Velikoj Britaniji, Alistair je proveo neko vrijeme radeći u software and services organizacijama, uključujući i Cap Gemini i IBM te je bio uključen u brojne projekte i rad s mnogim klijentima. Alistair trenutno u Italiji vodi tehnički tim za jugoistočnu i istočnu Europu.

Aleksandar Janković, Enterprise Architecture and Project Management Director in the IT sector at SBB Serbia BroadBand, Member of United Group

Aleksandar Janković ima više od 15 godina u IT i telekom industriji. Zvršio je Elektrotehnički fakultet u Beogradu 1995 godine. Nakon toga radio je u više IT kompanija, kao inženjer telekomunikacija, a kasnije kao team leader i Project Manager na nekoliko velikih infrastrukturnih projekata u telekom industriji i elektroprivredi. Od 2013. je zaposlen u okviru SBBa, članice United grupe, koja kao najveći mrežni operater u regiji posluje u više država i predstavlja jednog od lidera na tržištu medija i telekomunikacija. Aleksandar je trenutno na poziciji Direktora Sektora za poslovnu arhitekturu i projektni management u okviru Direkcije za IT. Osnovni fokus je enteprise arhitektura i digitalna transformacija svih segmenata poslovanja komapanija u grupi na svim konkurentnim tržištima. Trenutno radi na više IT projekata, koji imaju za cilj modernizaciju i unaprijeđenje IT infrastrukture.

Ivan Češković, Zagrebačka banka, Chief Data Architect

Ivan Češković je diplomirao na Fakultetu Elektrotehnike i računarstva i od onda, preko 16 godina, radi u više IT kompanija uglavnom na razvojnim projektima vezanim uz baze podataka. Više od 8 godina fokusiran je na skladišta podataka i podatkovne arhitekture u raznim industrijama: maloprodaja i distribucija, telekom, bankarstvo. Od 2015. godina zaposlen je kao Glavni arhitekt podataka u Zagrebačkoj banci i radi na projektima unaprjeđenja podatkovne infrastrukture, modela podataka, korištenja podataka i upravljanju podacima Banke.

Marijan Bračić Poslovna Inteligencija, Consultancy Director

Marijan Bračić je direktor odjela za upravljanje podacima u Poslovnoj inteligenciji, u kojoj radi 9 godina. Od završetka fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu bavi se područjem analitike i upravljanja podacima. Upravljao je kompleksnim projektima u telekom i financijskoj industriji i radio kao arhitekt na projektima uvođenja analitičkih sustava. Osim rada na projektima Marijan je držao edukacije o Informatica alatima za klijente na 3 kontinenta. Danas upravlja odjelom koji se bavi integracijom i zaštitom (velikih) podataka.

 

 

 

Posljednje Novosti

Pridružite nam se na poslovnom događanju pod nazivom “Get Your Data AI Ready: Executive Guide to Mastering Data Governance", koje će se održati 25. travnja od 9:00h do 12:00h, u prostoru Bird Incubatora, Franje Petračića 4, Zagreb. Event će biti moguće pratiti i online.
Uspješno rješavanje izazova s kojima se suočavaju naši klijenti naš je najveći izvor ponosa.
Pridružite nam se na poslovnom okupljanju pod nazivom „ESG: Turning Concepts into Actual Report“, koje će se održati 20.3.2024. od 9h do 12h u prostoru BIRD Incubatora, Franje Petračića 4.
Pridružite nam se na Business Breakfast događanju pod nazivom “Planning beyond Spreadsheets", koje će se održati 7.12.2023., od 9:15h do 12:00h, u Restoranu 27 na Senjaku (Istarska 27) u Beogradu.
Visoko učilište Algebra ponosni je nositelj projekta pod nazivom AI-powered Next Generation of VET, a dio projektnog tima je i Poslovna inteligencija. Projekt AI4VET4AI adresira potrebu Europe za radnom snagom koja ima znanja i vještine iz područja umjetne inteligencije i njene primjene, te potiče razvoj AI vještina kod  učitelja i učenika u SS i VSS obrazovanju.
Poslovna inteligencija ponovo otvara svoja vrata studentima završnih godina, ove godine u hibridnom formatu!
Završavate ili ste završili neki od fakulteta iz područja računarstva, matematike ili poslovne informatike? Odlično!
Scroll to Top

Budite u toku s novostima

Budite u toku s novostima

Prijavite se na naš newsletter i budite uvijek u toku s novostima i tehnologijama iz svijeta Poslovne inteligencije.


Business & Data Analysis
Planning, OLAP & Reporting & Financial consolidation
Data Integration, Data Migration & Data Engineering
Data Governance, Data Quality & Master Data Management
Data Science
DWH models
XBRL point
ConQ Content Analytics
SynQ

I acknowledge that the personal data I submit through this contact form will be used by Poslovna inteligencija d.o.o. to contact me and provide information related to my inquiry/application. I consent to Poslovna inteligencija using my submitted personal data to send newsletters containing information about news, products, and services of Poslovna inteligencija. I also acknowledge that I can unsubscribe from receiving newsletters at any time by clicking the 'Unsubscribe' link in each newsletter. Comprehensive information related to my rights and the use of my personal data can be found in Poslovna inteligencija's Privacy Policy.:
Yes No *

Please don't insert text in the box below!

The fields marked with * are required