IV. Tableau User Group Zagreb

Tableau User Groupa održala se četvrti put za redom, a ovaj put Tableau entuzijasti sastali su se 10. veljače u prostorijama Algebra visokog učilišta.

Na trećoj Tableau User Grupi održana je radionica, a sada smo prikazali prezentaciju realnih korištenja Tableau Software-a u poslovanju. Na ovom sastanaku Tihomir Lolić, analitičar podataka tvrtke Nanobit koja je najpoznatija po razvoju mobilnih igara koju koriste tisuće korisnika diljem svijeta, održao je predavanje na temu kako primjeniti Tableau Software na primjeru monitoriranja marketing kampanja. Osim poslovnog slučaja prikazana je i tehnička arhitektura sustava.

 


Tableau grupa namijenjena je svim korisnicima Tableau alata ali i onima koji se bave analizom i vizualizacijom podataka, neovisno o alatu koji koriste. Tableau User Grupa održat će se četiri puta godišnje, a sve informacije možete pročitati na službenoj Facebook stranici Tableau User grupe.

 

Tableau Software je softver za vizualnu analitiku koji omogućava analizu podataka neovisno o vještinama i znanju. Tableau omogućuje jednostavno spajanje na većinu izvora podataka (Excel, relacijske baze, Big Data), kombiniranje izvora podataka te brzu vizualizaciju i analizu podataka. Prema Gartnerovim izvještajima Tableau se zadnjih godinama nalazi kao apsolutni lider u području analitičkih i vizualizacijskih alata.

 

Posljednje Novosti

Visoko učilište Algebra ponosni je nositelj projekta pod nazivom AI-powered Next Generation of VET, a dio projektnog tima je i Poslovna inteligencija. Projekt AI4VET4AI adresira potrebu Europe za radnom snagom koja ima znanja i vještine iz područja umjetne inteligencije i njene primjene, te potiče razvoj AI vještina kod  učitelja i učenika u SS i VSS obrazovanju.
Scroll to Top

Budite u toku s novostima

Budite u toku s novostima

Prijavite se na naš newsletter i budite uvijek u toku s novostima i tehnologijama iz svijeta Poslovne inteligencije.


Business & Data Analysis
Planning, OLAP & Reporting & Financial consolidation
Data Integration, Data Migration & Data Engineering
Data Governance, Data Quality & Master Data Management
Data Science
DWH models
XBRL point
ConQ Content Analytics
SynQ
By submitting this form, you agree that we may use the data provided to contact you with the information related to your request/submission and products and services of Poslovna inteligencija. You can unsubscribe from Poslovna inteligencija marketing emails at any time by clicking the unsubscribe link in the email. For more information, please see our Privacy Policy. *
Please don't insert text in the box below!

The fields marked with * are required