Ladies of New Business konferencija

 

3. ožujka 2017. na lokaciji HUB385 U Zagrebu, održala se treća po redu Netokracijina konferencije Ladies of New Business, koja je okupila više od 150 sudionica i sudionika iz vrha digitalne industrije, a ovaj put donjela je novosti za sve (digitalne) roditelje te nastavak programa mentoriranja Digitalni karanfili.

Jedna od glavnih tema događanja bila je kako privući više žena u ICT industriju, o čemu su na panelu razgovarali HR stručnjaci te osnivačice i osnivači tehnoloških tvrtki. Među kojima su bili naša članica Uprave Anita Cvetić OreščaninAna Spasojević (Nanobit), Ivo Lukač (Netgen) te Tanja Bulbuk (Infinum).

 

Anita je istaknula kako je sazrijevala tvrtka i članovi tima, rastao je i broj roditelja unutar Poslovne inteligencije. Stoga je posebna pažnja posvećena pitanju ravnopravnosti, primjerice, da kada žena ode na porodiljni, da je jasno da se ima i pravo vratiti nakon njega te da je u redu ujedno biti i mama i uspješna poslovna žena. Mogu li određene pogodnosti poput fleksibilnog radnog vremena biti dodatan poticaj za zapošljavanje? Panelisti su se složili da je fleksibilnost ili povremeni rad od kuće nešto što se gotovo podrazumijeva.

Unatoč nedostatku programera i educiranog kadra sa STEM znanjima, tehnološki sektor je još uvijek većinom usmjeren prema muškarcima. Kako to promijeniti i privući više žena u industriju? Kakva su iskustva developerica (ali i developera)? Kako i zašto u korporativnom okruženju zadržati poduzetnički duh? Kako sa svime time uskladiti majčinstvo? Sve su to pitanja i goruće teme o kojima su sudionici mogli doznati više na konferenciji.

Nakon službenog dijela, usljedilo je druženje sudionica i sudionika te nastavak mentorskog programa Digitalni karanfili, jer svaki je izazov lakši uz pravog mentora ili mentoricu, što mogu potvrditi i sudionice jesenskog izdanja mentoriranja.

Kroz program Digitalni karanfili zainteresirane djevojke i žene imale su priliku povezati se s mentoricama i mentorima iz ICT-a i digitalne industrije i razmjenu vrijednih poslovnih savjeta te prilika za učenje od iskusnijih kolega i kolegica.

 

Posljednje Novosti

Scroll to Top

Budite u toku s novostima

Budite u toku s novostima

Prijavite se na naš newsletter i budite uvijek u toku s novostima i tehnologijama iz svijeta Poslovne inteligencije.

Želim primati obavijesti o novostima i tehnologijama iz svijeta Poslovne inteligencije