Ladies of New Business konferencija

 

3. ožujka 2017. na lokaciji HUB385 U Zagrebu, održala se treća po redu Netokracijina konferencije Ladies of New Business, koja je okupila više od 150 sudionica i sudionika iz vrha digitalne industrije, a ovaj put donjela je novosti za sve (digitalne) roditelje te nastavak programa mentoriranja Digitalni karanfili.

Jedna od glavnih tema događanja bila je kako privući više žena u ICT industriju, o čemu su na panelu razgovarali HR stručnjaci te osnivačice i osnivači tehnoloških tvrtki. Među kojima su bili naša članica Uprave Anita Cvetić OreščaninAna Spasojević (Nanobit), Ivo Lukač (Netgen) te Tanja Bulbuk (Infinum).

 

Anita je istaknula kako je sazrijevala tvrtka i članovi tima, rastao je i broj roditelja unutar Poslovne inteligencije. Stoga je posebna pažnja posvećena pitanju ravnopravnosti, primjerice, da kada žena ode na porodiljni, da je jasno da se ima i pravo vratiti nakon njega te da je u redu ujedno biti i mama i uspješna poslovna žena. Mogu li određene pogodnosti poput fleksibilnog radnog vremena biti dodatan poticaj za zapošljavanje? Panelisti su se složili da je fleksibilnost ili povremeni rad od kuće nešto što se gotovo podrazumijeva.

Unatoč nedostatku programera i educiranog kadra sa STEM znanjima, tehnološki sektor je još uvijek većinom usmjeren prema muškarcima. Kako to promijeniti i privući više žena u industriju? Kakva su iskustva developerica (ali i developera)? Kako i zašto u korporativnom okruženju zadržati poduzetnički duh? Kako sa svime time uskladiti majčinstvo? Sve su to pitanja i goruće teme o kojima su sudionici mogli doznati više na konferenciji.

Nakon službenog dijela, usljedilo je druženje sudionica i sudionika te nastavak mentorskog programa Digitalni karanfili, jer svaki je izazov lakši uz pravog mentora ili mentoricu, što mogu potvrditi i sudionice jesenskog izdanja mentoriranja.

Kroz program Digitalni karanfili zainteresirane djevojke i žene imale su priliku povezati se s mentoricama i mentorima iz ICT-a i digitalne industrije i razmjenu vrijednih poslovnih savjeta te prilika za učenje od iskusnijih kolega i kolegica.

 

Posljednje Novosti

Visoko učilište Algebra ponosni je nositelj projekta pod nazivom AI-powered Next Generation of VET, a dio projektnog tima je i Poslovna inteligencija. Projekt AI4VET4AI adresira potrebu Europe za radnom snagom koja ima znanja i vještine iz područja umjetne inteligencije i njene primjene, te potiče razvoj AI vještina kod  učitelja i učenika u SS i VSS obrazovanju.
Scroll to Top

Budite u toku s novostima

Budite u toku s novostima

Prijavite se na naš newsletter i budite uvijek u toku s novostima i tehnologijama iz svijeta Poslovne inteligencije.


Business & Data Analysis
Planning, OLAP & Reporting & Financial consolidation
Data Integration, Data Migration & Data Engineering
Data Governance, Data Quality & Master Data Management
Data Science
DWH models
XBRL point
ConQ Content Analytics
SynQ
By submitting this form, you agree that we may use the data provided to contact you with the information related to your request/submission and products and services of Poslovna inteligencija. You can unsubscribe from Poslovna inteligencija marketing emails at any time by clicking the unsubscribe link in the email. For more information, please see our Privacy Policy. *
Please don't insert text in the box below!

The fields marked with * are required