Ladies of New Business konferencija

 

3. ožujka 2017. na lokaciji HUB385 U Zagrebu, održala se treća po redu Netokracijina konferencije Ladies of New Business, koja je okupila više od 150 sudionica i sudionika iz vrha digitalne industrije, a ovaj put donjela je novosti za sve (digitalne) roditelje te nastavak programa mentoriranja Digitalni karanfili.

Jedna od glavnih tema događanja bila je kako privući više žena u ICT industriju, o čemu su na panelu razgovarali HR stručnjaci te osnivačice i osnivači tehnoloških tvrtki. Među kojima su bili naša članica Uprave Anita Cvetić OreščaninAna Spasojević (Nanobit), Ivo Lukač (Netgen) te Tanja Bulbuk (Infinum).

 

Anita je istaknula kako je sazrijevala tvrtka i članovi tima, rastao je i broj roditelja unutar Poslovne inteligencije. Stoga je posebna pažnja posvećena pitanju ravnopravnosti, primjerice, da kada žena ode na porodiljni, da je jasno da se ima i pravo vratiti nakon njega te da je u redu ujedno biti i mama i uspješna poslovna žena. Mogu li određene pogodnosti poput fleksibilnog radnog vremena biti dodatan poticaj za zapošljavanje? Panelisti su se složili da je fleksibilnost ili povremeni rad od kuće nešto što se gotovo podrazumijeva.

Unatoč nedostatku programera i educiranog kadra sa STEM znanjima, tehnološki sektor je još uvijek većinom usmjeren prema muškarcima. Kako to promijeniti i privući više žena u industriju? Kakva su iskustva developerica (ali i developera)? Kako i zašto u korporativnom okruženju zadržati poduzetnički duh? Kako sa svime time uskladiti majčinstvo? Sve su to pitanja i goruće teme o kojima su sudionici mogli doznati više na konferenciji.

Nakon službenog dijela, usljedilo je druženje sudionica i sudionika te nastavak mentorskog programa Digitalni karanfili, jer svaki je izazov lakši uz pravog mentora ili mentoricu, što mogu potvrditi i sudionice jesenskog izdanja mentoriranja.

Kroz program Digitalni karanfili zainteresirane djevojke i žene imale su priliku povezati se s mentoricama i mentorima iz ICT-a i digitalne industrije i razmjenu vrijednih poslovnih savjeta te prilika za učenje od iskusnijih kolega i kolegica.

 

Posljednje Novosti

Join us for an insightful panel discussion on 11th of June at 5:30 PM at BIRD Incubator and  explore the future of work with us!
Pridružite nam se na poslovnom događanju pod nazivom “Get Your Data AI Ready: Executive Guide to Mastering Data Governance", koje će se održati 25. travnja od 9:00h do 12:00h, u prostoru Bird Incubatora, Franje Petračića 4, Zagreb. Event će biti moguće pratiti i online.
Uspješno rješavanje izazova s kojima se suočavaju naši klijenti naš je najveći izvor ponosa.
Pridružite nam se na poslovnom okupljanju pod nazivom „ESG: Turning Concepts into Actual Report“, koje će se održati 20.3.2024. od 9h do 12h u prostoru BIRD Incubatora, Franje Petračića 4.
Pridružite nam se na Business Breakfast događanju pod nazivom “Planning beyond Spreadsheets", koje će se održati 7.12.2023., od 9:15h do 12:00h, u Restoranu 27 na Senjaku (Istarska 27) u Beogradu.
Visoko učilište Algebra ponosni je nositelj projekta pod nazivom AI-powered Next Generation of VET, a dio projektnog tima je i Poslovna inteligencija. Projekt AI4VET4AI adresira potrebu Europe za radnom snagom koja ima znanja i vještine iz područja umjetne inteligencije i njene primjene, te potiče razvoj AI vještina kod  učitelja i učenika u SS i VSS obrazovanju.
Poslovna inteligencija ponovo otvara svoja vrata studentima završnih godina, ove godine u hibridnom formatu!
Završavate ili ste završili neki od fakulteta iz područja računarstva, matematike ili poslovne informatike? Odlično!
Scroll to Top

Budite u toku s novostima

Budite u toku s novostima

Prijavite se na naš newsletter i budite uvijek u toku s novostima i tehnologijama iz svijeta Poslovne inteligencije.


Business & Data Analysis
Planning, OLAP & Reporting & Financial consolidation
Data Integration, Data Migration & Data Engineering
Data Governance, Data Quality & Master Data Management
Data Science
DWH models
XBRL point
ConQ Content Analytics
SynQ

I acknowledge that the personal data I submit through this contact form will be used by Poslovna inteligencija d.o.o. to contact me and provide information related to my inquiry/application. I consent to Poslovna inteligencija using my submitted personal data to send newsletters containing information about news, products, and services of Poslovna inteligencija. I also acknowledge that I can unsubscribe from receiving newsletters at any time by clicking the 'Unsubscribe' link in each newsletter. Comprehensive information related to my rights and the use of my personal data can be found in Poslovna inteligencija's Privacy Policy.:
Yes No *

Please don't insert text in the box below!

The fields marked with * are required