Lidija Karaga nova je Predsjednica Uprave Poslovne inteligencije

Lidija Karaga, suvlasnica, suosnivačica i dosadašnja članica Uprave Poslovne inteligenicije, u listopadu ove godine prezuela je čelnu poziciju kompanije

Predsjednik Uprave Poslovne inteligencije do sada je bio Dražen Oreščanin, koji postaje Predsjednik Skupštine kompanije te kroz tu ulogu ostaje involviran u poslovanje. Lidija Karaga na poziciju Predsjednice dolazi s mjesta članice Uprave zadužene za prodaju, razvoj poslovanja i upravljanje projektima.

 

Preostale članice Uprave, Slađana Krpić i Anita Cvetić Oreščanin, ostaju u dosadašnjim ulogama. Dražen Oreščanin će, uz ulogu predsjednika Skupštine Poslovne inteligencije, biti fokusiran na razvoj poslovanja i odnose s investitorima u tvrtki Legit, uspješnom spin-offu Poslovne inteligencije.

 

Dražen Oreščanin, Anita Cvetić Oreščanin i Lidija Karaga osnovali su Poslovnu inteligenciju prije više od 20 godina. Od tada, kompanija ide uzlaznom putanjom i etablirana je kao lider za područje podataka i analitike u ovom dijelu Europe te se uspješno probija i na globalnom tržištu.

 

Lidija Karaga je u Poslovnoj inteligenciji od 2002., na poziciji Direktorice konzaltinga, te je od 2010. na poziciji članice Uprave. Zaslužna je za kontinuirano unapređivanje internog znanja konzultanta i razvoj kompetencija, osiguranje kvalitete isporuke na projektima te rješavanje ključnih pitanja vezanih za upravljanje projektima. Od ove godine u njezinoj su nadležnosti prodaja i razvoj poslovanja, a upravo zbog naglaska na uspješno širenje inozemnog poslovanja, u Lidijinom fokusu će i dalje biti osnaživanje globalne tržišne prisutnosti Poslovne inteligencije.

 

„Ova promjena je logičan i završni korak u transformaciji koja je obuhvatila proširenje Uprave, izdvajanje Legita te promjenu Draženove uloge. Kao suosnovačica sam u upravljanje tvrtkom uključena od samog početka i izuzetno sam ponosna na sve što smo do sada napravili. Na tom nasljeđu nastavljamo ambiciozno, u smjeru globalnog rasta, vodeći se našim osnovnim principom: sve što radimo mora biti istovremeno dobro za zaposlenike, klijente i kompaniju. Postajemo IT kompanija koja ima 100% žensku Upravu i vjerujemo da ćemo na taj način potaknuti i dodatne pozitivne promjene u industriji.“, izjavila je Lidija Karaga povodom preuzimanja nove uloge.

Posljednje Novosti

Pridružite nam se na poslovnom događanju pod nazivom “Get Your Data AI Ready: Executive Guide to Mastering Data Governance", koje će se održati 25. travnja od 9:00h do 12:00h, u prostoru Bird Incubatora, Franje Petračića 4, Zagreb. Event će biti moguće pratiti i online.
Uspješno rješavanje izazova s kojima se suočavaju naši klijenti naš je najveći izvor ponosa.
Pridružite nam se na poslovnom okupljanju pod nazivom „ESG: Turning Concepts into Actual Report“, koje će se održati 20.3.2024. od 9h do 12h u prostoru BIRD Incubatora, Franje Petračića 4.
Pridružite nam se na Business Breakfast događanju pod nazivom “Planning beyond Spreadsheets", koje će se održati 7.12.2023., od 9:15h do 12:00h, u Restoranu 27 na Senjaku (Istarska 27) u Beogradu.
Visoko učilište Algebra ponosni je nositelj projekta pod nazivom AI-powered Next Generation of VET, a dio projektnog tima je i Poslovna inteligencija. Projekt AI4VET4AI adresira potrebu Europe za radnom snagom koja ima znanja i vještine iz područja umjetne inteligencije i njene primjene, te potiče razvoj AI vještina kod  učitelja i učenika u SS i VSS obrazovanju.
Poslovna inteligencija ponovo otvara svoja vrata studentima završnih godina, ove godine u hibridnom formatu!
Završavate ili ste završili neki od fakulteta iz područja računarstva, matematike ili poslovne informatike? Odlično!
Scroll to Top

Budite u toku s novostima

Budite u toku s novostima

Prijavite se na naš newsletter i budite uvijek u toku s novostima i tehnologijama iz svijeta Poslovne inteligencije.


Business & Data Analysis
Planning, OLAP & Reporting & Financial consolidation
Data Integration, Data Migration & Data Engineering
Data Governance, Data Quality & Master Data Management
Data Science
DWH models
XBRL point
ConQ Content Analytics
SynQ

I acknowledge that the personal data I submit through this contact form will be used by Poslovna inteligencija d.o.o. to contact me and provide information related to my inquiry/application. I consent to Poslovna inteligencija using my submitted personal data to send newsletters containing information about news, products, and services of Poslovna inteligencija. I also acknowledge that I can unsubscribe from receiving newsletters at any time by clicking the 'Unsubscribe' link in each newsletter. Comprehensive information related to my rights and the use of my personal data can be found in Poslovna inteligencija's Privacy Policy.:
Yes No *

Please don't insert text in the box below!

The fields marked with * are required