MIPRO 2017

 

Od 22. do 26. svibnja 2017., u Opatiji  u Hotelima Adriatic i Admiral, održao se 40. najveći i najznačajniji znanstveno-stručni ICT skup u ovom dijelu Europe,  MIPRO 2017. Konferencija je okupila više od 1200 sudionika iz oko 40-ak zemalja sa svih kontinenata te je na njoj prezentirano gotovo 350 znanstvenih i stručnih radova, na 12 tematskih savjetovanja, seminara i radionica.

Treći dan konferencije, 24.05. u Kongresnoj dvorani B Hotela Admiral u Opatiji Davor Dinjar, konzultant u odjelu Inovacija i razvoja, prezentirao je znanstveni rad  Efficient Social Network Analysis in Big Data Architectures“  (I. Sorić, D. Dinjar, M. Štajcer, D. Oreščanin).

Social network analysis (SNA) nam omogućava razumijevanje, kategoriziranje i kvantificiranje odnosa na društvenim mrežama te može biti odličan alat za poboljšanje analitičkih sposobnosti u bilo kojem području, na primjer u analitici u marketingu,  zdravstvenoj zaštiti itd.

Na MIPRO konferenciji, ICT stručnjaci mogli su sudjelovati i na okruglim stolovima s temama vezanim za doprinos napretku digitalnog društva kroz razvoj širokopojasnog pristupa na područjima bez komercijalnog interesa, zatim preobrazbi nastave informatike u hrvatskim osnovnim školama i  budućnosti 5G mreža u pokretnim komunikacijama na putu prema gigabitnom društvu. Također su mogli saznati o uvođenju digitalnog radija DAB+ u Hrvatskoj, sigurnosti beskontaktnih platnih instrumenata te o digitalnoj komponenti Industrije 4.0 odnosno  potencijale primjene u hrvatskom gospodarstvu te je bilo razgovora i o istraživanju i razvoju u malim i srednjim ICT tvrtkama.

 

Posljednje Novosti

Visoko učilište Algebra ponosni je nositelj projekta pod nazivom AI-powered Next Generation of VET, a dio projektnog tima je i Poslovna inteligencija. Projekt AI4VET4AI adresira potrebu Europe za radnom snagom koja ima znanja i vještine iz područja umjetne inteligencije i njene primjene, te potiče razvoj AI vještina kod  učitelja i učenika u SS i VSS obrazovanju.
Scroll to Top

Budite u toku s novostima

Budite u toku s novostima

Prijavite se na naš newsletter i budite uvijek u toku s novostima i tehnologijama iz svijeta Poslovne inteligencije.


Business & Data Analysis
Planning, OLAP & Reporting & Financial consolidation
Data Integration, Data Migration & Data Engineering
Data Governance, Data Quality & Master Data Management
Data Science
DWH models
XBRL point
ConQ Content Analytics
SynQ

I acknowledge that the personal data I submit through this contact form will be used by Poslovna inteligencija d.o.o. to contact me and provide information related to my inquiry/application. I consent to Poslovna inteligencija using my submitted personal data to send newsletters containing information about news, products, and services of Poslovna inteligencija. I also acknowledge that I can unsubscribe from receiving newsletters at any time by clicking the 'Unsubscribe' link in each newsletter. Comprehensive information related to my rights and the use of my personal data can be found in Poslovna inteligencija's Privacy Policy.:
Yes No *

Please don't insert text in the box below!

The fields marked with * are required