MIPRO 2017

 

Od 22. do 26. svibnja 2017., u Opatiji  u Hotelima Adriatic i Admiral, održao se 40. najveći i najznačajniji znanstveno-stručni ICT skup u ovom dijelu Europe,  MIPRO 2017. Konferencija je okupila više od 1200 sudionika iz oko 40-ak zemalja sa svih kontinenata te je na njoj prezentirano gotovo 350 znanstvenih i stručnih radova, na 12 tematskih savjetovanja, seminara i radionica.

Treći dan konferencije, 24.05. u Kongresnoj dvorani B Hotela Admiral u Opatiji Davor Dinjar, konzultant u odjelu Inovacija i razvoja, prezentirao je znanstveni rad  Efficient Social Network Analysis in Big Data Architectures“  (I. Sorić, D. Dinjar, M. Štajcer, D. Oreščanin).

Social network analysis (SNA) nam omogućava razumijevanje, kategoriziranje i kvantificiranje odnosa na društvenim mrežama te može biti odličan alat za poboljšanje analitičkih sposobnosti u bilo kojem području, na primjer u analitici u marketingu,  zdravstvenoj zaštiti itd.

Na MIPRO konferenciji, ICT stručnjaci mogli su sudjelovati i na okruglim stolovima s temama vezanim za doprinos napretku digitalnog društva kroz razvoj širokopojasnog pristupa na područjima bez komercijalnog interesa, zatim preobrazbi nastave informatike u hrvatskim osnovnim školama i  budućnosti 5G mreža u pokretnim komunikacijama na putu prema gigabitnom društvu. Također su mogli saznati o uvođenju digitalnog radija DAB+ u Hrvatskoj, sigurnosti beskontaktnih platnih instrumenata te o digitalnoj komponenti Industrije 4.0 odnosno  potencijale primjene u hrvatskom gospodarstvu te je bilo razgovora i o istraživanju i razvoju u malim i srednjim ICT tvrtkama.

 

Posljednje Novosti

Scroll to Top

Budite u toku s novostima

Budite u toku s novostima

Prijavite se na naš newsletter i budite uvijek u toku s novostima i tehnologijama iz svijeta Poslovne inteligencije.

Želim primati obavijesti o novostima i tehnologijama iz svijeta Poslovne inteligencije