Model skladišta podataka Poslovne inteligencije postao prvi hrvatski proizvod s prestižnim TM Forum Frameworx certifikatom!

Ponosni smo što smo uspješno završili proces Frameworx Conformance certifikacije modela skladišta podataka za komunikacijske operatore te je naš PI Telco DWH model® od sada TM Forum Frameworx certificiran proizvod!

Usklađenost PI Telco DWH modela® s eTom (Business Process Framework) i SID (Information Framework) standardima TM Foruma za naše klijente znači garanciju modela koji se temelji na svjetskim standardima industrije, kreiranom kako bi se prilagodio različitim potrebama klijenata, od izrade izvješća i analitike sve do složenijih simulacija i prediktivnih modela.

PI Telco DWH model ®,  model skladišta podataka za telekomunikacijske tvrtke je standardni model skladišta podataka primjenjiv za fiksne i mobilne telekomunikacijske operatere. Uz tradicionalne zahtjeve poslovne inteligencije, pokriva I regulatorne zahtjeve uključujući GDPR i IFRS15 te zahtjeve analitike velikih podataka. PI Telco DWH model ® ima više od 15 referentnih implementacija za operatere diljem Europe, Azije i Afrike.

Business Process Framework (eTOM) and Information Framework (SID) dio su TM Forumovog Open Digital Frameworka. Open Digital Framework temelji se na uspjehu TM Forumovih Open API standarda i Open Digital arhitekture koja nudi mogućnost pune migracije podataka i IT komponenti s legacy sustava na modularne, cloud temeljene IT komponente. Usklađivanje s Frameworx certifikatom provodi se nezavisnom procjenom te je potvrda da komercijalni proizvod i njegova implementacija zadovoljava tražene standarde.

 

“Izuzetno smo ponosni na trud  našeg tima tijekom procesa TM Forum certifikacije  te na činjenicu da je PI Telco DWH model ® 4.0 postao prvi hrvatski proizvod s TM Forum Frameworx certifikatom. Svakodnevno smo suočeni s velikom potražnjom za analitičkim rješenjima u komunikacijskoj i medijskoj industriji, a naš je model najbolji temelj za izgradnju različitih analitičkih platformi te pruža kompetitivnu prednost našim klijentima.“

rekao je Dražen Oreščanin, Predsjednik Uprave Poslovne inteligencije.

 

“Čestitamo Poslovnoj inteligenciji na stjecanju TM Forum Frameworx Conformance certifikata koji odražava predanost tvrtke industrijskim standardima i interoperabilnosti. Kako tehnologije postaju složenije, ova vrsta predanosti dobavljača je ključna za podržavanje poslovnih procesa i poslovanja vodećih pružatelja usluga i poduzeća. ”

rekao je Nik Willetts, CEO  TM Foruma.

 

 

TM Forum je udruženje više od 850 tvrtki članica iz 180 zemalja. Pokreće suradnju i kolektivno rješavanje problema kako bi maksimizirali poslovni uspjeh pružatelja komunikacijskih i digitalnih usluga i njihovog ekosustava dobavljača širom svijeta. Danas, njihov fokus je na pružanju podrške članovima u njihovom kretanju kroz jedinstvena putovanja digitalne transformacije, pružanju praktičnih i dokazanih sredstava i alata za ubrzavanje izvođenja i platformi za olakšavanje zajedničkog rješavanja problema i inovacija. Saznajte više na www.tmforum.org.

Ovdje preuzmite cijelu verziju izvještaja TM Foruma.

Saznajte više o PI Telco DWH modelu.


Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Ukupna vrijednost projekta je 639.416,44 kuna od čega je 332.496,54 kune iznos EU bespovratnih sredstava.

Sadržaj članka isključiva je odgovornost Poslovne inteligencije d.o.o.

EU Fondovi _ Tm Forum_ Poslovna inteligencija

 

 

Posljednje Novosti

Scroll to Top

Budite u toku s novostima

Budite u toku s novostima

Prijavite se na naš newsletter i budite uvijek u toku s novostima i tehnologijama iz svijeta Poslovne inteligencije.

Želim primati obavijesti o novostima i tehnologijama iz svijeta Poslovne inteligencije