Model skladišta podataka Poslovne inteligencije postao prvi hrvatski proizvod s prestižnim TM Forum Frameworx certifikatom!

Ponosni smo što smo uspješno završili proces Frameworx Conformance certifikacije modela skladišta podataka za komunikacijske operatore te je naš PI Telco DWH model® od sada TM Forum Frameworx certificiran proizvod!

Usklađenost PI Telco DWH modela® s eTom (Business Process Framework) i SID (Information Framework) standardima TM Foruma za naše klijente znači garanciju modela koji se temelji na svjetskim standardima industrije, kreiranom kako bi se prilagodio različitim potrebama klijenata, od izrade izvješća i analitike sve do složenijih simulacija i prediktivnih modela.

PI Telco DWH model ®,  model skladišta podataka za telekomunikacijske tvrtke je standardni model skladišta podataka primjenjiv za fiksne i mobilne telekomunikacijske operatere. Uz tradicionalne zahtjeve poslovne inteligencije, pokriva I regulatorne zahtjeve uključujući GDPR i IFRS15 te zahtjeve analitike velikih podataka. PI Telco DWH model ® ima više od 15 referentnih implementacija za operatere diljem Europe, Azije i Afrike.

Business Process Framework (eTOM) and Information Framework (SID) dio su TM Forumovog Open Digital Frameworka. Open Digital Framework temelji se na uspjehu TM Forumovih Open API standarda i Open Digital arhitekture koja nudi mogućnost pune migracije podataka i IT komponenti s legacy sustava na modularne, cloud temeljene IT komponente. Usklađivanje s Frameworx certifikatom provodi se nezavisnom procjenom te je potvrda da komercijalni proizvod i njegova implementacija zadovoljava tražene standarde.

 

“Izuzetno smo ponosni na trud  našeg tima tijekom procesa TM Forum certifikacije  te na činjenicu da je PI Telco DWH model ® 4.0 postao prvi hrvatski proizvod s TM Forum Frameworx certifikatom. Svakodnevno smo suočeni s velikom potražnjom za analitičkim rješenjima u komunikacijskoj i medijskoj industriji, a naš je model najbolji temelj za izgradnju različitih analitičkih platformi te pruža kompetitivnu prednost našim klijentima.“

rekao je Dražen Oreščanin, Predsjednik Uprave Poslovne inteligencije.

 

“Čestitamo Poslovnoj inteligenciji na stjecanju TM Forum Frameworx Conformance certifikata koji odražava predanost tvrtke industrijskim standardima i interoperabilnosti. Kako tehnologije postaju složenije, ova vrsta predanosti dobavljača je ključna za podržavanje poslovnih procesa i poslovanja vodećih pružatelja usluga i poduzeća. ”

rekao je Nik Willetts, CEO  TM Foruma.

 

 

TM Forum je udruženje više od 850 tvrtki članica iz 180 zemalja. Pokreće suradnju i kolektivno rješavanje problema kako bi maksimizirali poslovni uspjeh pružatelja komunikacijskih i digitalnih usluga i njihovog ekosustava dobavljača širom svijeta. Danas, njihov fokus je na pružanju podrške članovima u njihovom kretanju kroz jedinstvena putovanja digitalne transformacije, pružanju praktičnih i dokazanih sredstava i alata za ubrzavanje izvođenja i platformi za olakšavanje zajedničkog rješavanja problema i inovacija. Saznajte više na www.tmforum.org.

Ovdje preuzmite cijelu verziju izvještaja TM Foruma.

Saznajte više o PI Telco DWH modelu.


Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Ukupna vrijednost projekta je 639.416,44 kuna od čega je 332.496,54 kune iznos EU bespovratnih sredstava.

Sadržaj članka isključiva je odgovornost Poslovne inteligencije d.o.o.

EU Fondovi _ Tm Forum_ Poslovna inteligencija

 

 

Posljednje Novosti

Visoko učilište Algebra ponosni je nositelj projekta pod nazivom AI-powered Next Generation of VET, a dio projektnog tima je i Poslovna inteligencija. Projekt AI4VET4AI adresira potrebu Europe za radnom snagom koja ima znanja i vještine iz područja umjetne inteligencije i njene primjene, te potiče razvoj AI vještina kod  učitelja i učenika u SS i VSS obrazovanju.
Scroll to Top

Budite u toku s novostima

Budite u toku s novostima

Prijavite se na naš newsletter i budite uvijek u toku s novostima i tehnologijama iz svijeta Poslovne inteligencije.


Business & Data Analysis
Planning, OLAP & Reporting & Financial consolidation
Data Integration, Data Migration & Data Engineering
Data Governance, Data Quality & Master Data Management
Data Science
DWH models
XBRL point
ConQ Content Analytics
SynQ
By submitting this form, you agree that we may use the data provided to contact you with the information related to your request/submission and products and services of Poslovna inteligencija. You can unsubscribe from Poslovna inteligencija marketing emails at any time by clicking the unsubscribe link in the email. For more information, please see our Privacy Policy. *
Please don't insert text in the box below!

The fields marked with * are required