Model skladišta podataka za maloprodaju

Obitelj PI DWH modela od danas je veća za novi Model skladišta podataka za maloprodaju i distribuciju (PI Retail DWH model ®). Model je primjenjiv na sektor maloprodaje i veleprodaje, a uz tradicionalne zahtjeve poslovne inteligencije, pokriva i zahtjeve analitike velikih podataka.

 

 

Model se temelji  na najboljim industrijskim standardima i praksama, razvijen i primijenjen tijekom implementacije sustava skladišta podataka u maloprodajnim lancima u Europi. Logika modela slijedi NRF ARTS, kao zajednički referentni model koji maloprodavači koriste za opisivanje informacijskih sustava za upravljanje poduzećem. Na temelju podataka prikazanih u modelu, mogu se isporučiti svi standardni maloprodajni i veleprodajni izvještaji i Data Marts analize, a one koje se redovito koriste već su definirane kao subjekta područja  modela.

Ovo je četvrti po redu PI model, a do sada smo razvili modele skladišta podataka za telekomunikacijski (PI Telco DWH Model) i bankarski sektor (PI Banking DWH Model), te osiguravajuće tvrtke (PI Insurance DWH Model) za životno i neživotno osiguranje. Neke od zajedničkih prednosti PI modela su smanjenje troškova razvoja, mogućnost prilagodbe i proširenja modela prema zahtjevima i potrebama korisnika, jačanje konkurentske prednosti te učinkovitije upravljanje vremenom.

PI modeli skladišta podataka pružaju osnovu za kvalitetnu analizu raspoloživih podataka izvođenjem točnih informacija iz podatka. Kreirani su kako bi se mogli prilagoditi različitim potrebama naših klijenata, od redovnih operativnih i upravljačkih izvješća pa sve do složenijih simulacija.

Pročitajte više o DWH Retail modelu!

Posljednje Novosti

Scroll to Top

Budite u toku s novostima

Budite u toku s novostima

Prijavite se na naš newsletter i budite uvijek u toku s novostima i tehnologijama iz svijeta Poslovne inteligencije.

Želim primati obavijesti o novostima i tehnologijama iz svijeta Poslovne inteligencije