Model skladišta podataka za maloprodaju

Obitelj PI DWH modela od danas je veća za novi Model skladišta podataka za maloprodaju i distribuciju (PI Retail DWH model ®). Model je primjenjiv na sektor maloprodaje i veleprodaje, a uz tradicionalne zahtjeve poslovne inteligencije, pokriva i zahtjeve analitike velikih podataka.

 

 

Model se temelji  na najboljim industrijskim standardima i praksama, razvijen i primijenjen tijekom implementacije sustava skladišta podataka u maloprodajnim lancima u Europi. Logika modela slijedi NRF ARTS, kao zajednički referentni model koji maloprodavači koriste za opisivanje informacijskih sustava za upravljanje poduzećem. Na temelju podataka prikazanih u modelu, mogu se isporučiti svi standardni maloprodajni i veleprodajni izvještaji i Data Marts analize, a one koje se redovito koriste već su definirane kao subjekta područja  modela.

Ovo je četvrti po redu PI model, a do sada smo razvili modele skladišta podataka za telekomunikacijski (PI Telco DWH Model) i bankarski sektor (PI Banking DWH Model), te osiguravajuće tvrtke (PI Insurance DWH Model) za životno i neživotno osiguranje. Neke od zajedničkih prednosti PI modela su smanjenje troškova razvoja, mogućnost prilagodbe i proširenja modela prema zahtjevima i potrebama korisnika, jačanje konkurentske prednosti te učinkovitije upravljanje vremenom.

PI modeli skladišta podataka pružaju osnovu za kvalitetnu analizu raspoloživih podataka izvođenjem točnih informacija iz podatka. Kreirani su kako bi se mogli prilagoditi različitim potrebama naših klijenata, od redovnih operativnih i upravljačkih izvješća pa sve do složenijih simulacija.

Pročitajte više o DWH Retail modelu!

Posljednje Novosti

Join us for an insightful panel discussion on 11th of June at 5:30 PM at BIRD Incubator and  explore the future of work with us!
Pridružite nam se na poslovnom događanju pod nazivom “Get Your Data AI Ready: Executive Guide to Mastering Data Governance", koje će se održati 25. travnja od 9:00h do 12:00h, u prostoru Bird Incubatora, Franje Petračića 4, Zagreb. Event će biti moguće pratiti i online.
Uspješno rješavanje izazova s kojima se suočavaju naši klijenti naš je najveći izvor ponosa.
Pridružite nam se na poslovnom okupljanju pod nazivom „ESG: Turning Concepts into Actual Report“, koje će se održati 20.3.2024. od 9h do 12h u prostoru BIRD Incubatora, Franje Petračića 4.
Pridružite nam se na Business Breakfast događanju pod nazivom “Planning beyond Spreadsheets", koje će se održati 7.12.2023., od 9:15h do 12:00h, u Restoranu 27 na Senjaku (Istarska 27) u Beogradu.
Visoko učilište Algebra ponosni je nositelj projekta pod nazivom AI-powered Next Generation of VET, a dio projektnog tima je i Poslovna inteligencija. Projekt AI4VET4AI adresira potrebu Europe za radnom snagom koja ima znanja i vještine iz područja umjetne inteligencije i njene primjene, te potiče razvoj AI vještina kod  učitelja i učenika u SS i VSS obrazovanju.
Poslovna inteligencija ponovo otvara svoja vrata studentima završnih godina, ove godine u hibridnom formatu!
Završavate ili ste završili neki od fakulteta iz područja računarstva, matematike ili poslovne informatike? Odlično!
Scroll to Top

Budite u toku s novostima

Budite u toku s novostima

Prijavite se na naš newsletter i budite uvijek u toku s novostima i tehnologijama iz svijeta Poslovne inteligencije.


Business & Data Analysis
Planning, OLAP & Reporting & Financial consolidation
Data Integration, Data Migration & Data Engineering
Data Governance, Data Quality & Master Data Management
Data Science
DWH models
XBRL point
ConQ Content Analytics
SynQ

I acknowledge that the personal data I submit through this contact form will be used by Poslovna inteligencija d.o.o. to contact me and provide information related to my inquiry/application. I consent to Poslovna inteligencija using my submitted personal data to send newsletters containing information about news, products, and services of Poslovna inteligencija. I also acknowledge that I can unsubscribe from receiving newsletters at any time by clicking the 'Unsubscribe' link in each newsletter. Comprehensive information related to my rights and the use of my personal data can be found in Poslovna inteligencija's Privacy Policy.:
Yes No *

Please don't insert text in the box below!

The fields marked with * are required