Mreža Smart Day- Pametni sustavi u kontrolingu

Mreža Smart Day-a, održao se 05. travnja 2017. u dvorani Müller kina Europa u Zagrebu,  tema je ovog puta bila „Pametni sustavi u kontrolingu“, a započeo je uvodnim predavanjem Slađane Krpić, Direktorice odjela Business Analytics u Poslovnoj inteligenciji, kojim je sudionicima približila digitalnu transformaciju kontrolinga, od  excel tablica do integriranih podataka, alata za automatizaciju procesa planiranja i performance management sustava pa sve do napredne analitike koja podrazumijeva integraciju sve više nestrukturiranih podataka iz različitih izvora. Slađana je ukazala i na trendove u kontrolingu u 2017. i naglasila kako je kontroling nositelj promjena u tvrtkama.

Nakon predavanja, održan je i panel čiji su gosti bili Maja Vodopija, Head of Planning and Control u Mercury Processing Services International, Mladen Meter, Controlling and Finance Consultant iz Poslovne učinkovitosti, Anja Kurobasa, Direktorica razvoja korporativnih financijskih sustava iz Atlantic Grupe i Elvedina Kežman, Head of Corporate Controlling iz JGL-a, sve redom tvrtke s kojima Poslovna inteligencija surađuje već dugi niz godina.

Moderator panela bila je članica uprave Poslovne inteligencije Lidija Karaga, koja je sa sudionicima panela povela zanimljivu raspravu o trendovima u kontrolingu, kompetencijama kontrolera, važnosti vizualizacije podataka te prepoznavanje važnosti kontrolinga od strane managementa tvrtki, objasnili su procese implementacije rješenja u svojim tvrtkama i funkcioniranje odjela koji se bave kontrolingom te podijelili svoja iskustva.

Tema pametnih sustava u kontrolingu privukla je oko stotinjak sudionika iz svijeta kontrolinga i iz područja IT-a, koji su nakon eventa uz neformalno druženje mogli s našim panelistima razmijeniti svoja iskustva i prodiskutirati zanimljive teme o kojima se raspravljalo na panelu.

Prezentaciju s Mreža Smart Day-a možete preuzeti ovdje:

Posljednje Novosti

Scroll to Top

Budite u toku s novostima

Budite u toku s novostima

Prijavite se na naš newsletter i budite uvijek u toku s novostima i tehnologijama iz svijeta Poslovne inteligencije.

Želim primati obavijesti o novostima i tehnologijama iz svijeta Poslovne inteligencije