Mreža Smart Day- Pametni sustavi u kontrolingu

Mreža Smart Day-a, održao se 05. travnja 2017. u dvorani Müller kina Europa u Zagrebu,  tema je ovog puta bila „Pametni sustavi u kontrolingu“, a započeo je uvodnim predavanjem Slađane Krpić, Direktorice odjela Business Analytics u Poslovnoj inteligenciji, kojim je sudionicima približila digitalnu transformaciju kontrolinga, od  excel tablica do integriranih podataka, alata za automatizaciju procesa planiranja i performance management sustava pa sve do napredne analitike koja podrazumijeva integraciju sve više nestrukturiranih podataka iz različitih izvora. Slađana je ukazala i na trendove u kontrolingu u 2017. i naglasila kako je kontroling nositelj promjena u tvrtkama.

Nakon predavanja, održan je i panel čiji su gosti bili Maja Vodopija, Head of Planning and Control u Mercury Processing Services International, Mladen Meter, Controlling and Finance Consultant iz Poslovne učinkovitosti, Anja Kurobasa, Direktorica razvoja korporativnih financijskih sustava iz Atlantic Grupe i Elvedina Kežman, Head of Corporate Controlling iz JGL-a, sve redom tvrtke s kojima Poslovna inteligencija surađuje već dugi niz godina.

Moderator panela bila je članica uprave Poslovne inteligencije Lidija Karaga, koja je sa sudionicima panela povela zanimljivu raspravu o trendovima u kontrolingu, kompetencijama kontrolera, važnosti vizualizacije podataka te prepoznavanje važnosti kontrolinga od strane managementa tvrtki, objasnili su procese implementacije rješenja u svojim tvrtkama i funkcioniranje odjela koji se bave kontrolingom te podijelili svoja iskustva.

Tema pametnih sustava u kontrolingu privukla je oko stotinjak sudionika iz svijeta kontrolinga i iz područja IT-a, koji su nakon eventa uz neformalno druženje mogli s našim panelistima razmijeniti svoja iskustva i prodiskutirati zanimljive teme o kojima se raspravljalo na panelu.

Prezentaciju s Mreža Smart Day-a možete preuzeti ovdje:

Posljednje Novosti

Visoko učilište Algebra ponosni je nositelj projekta pod nazivom AI-powered Next Generation of VET, a dio projektnog tima je i Poslovna inteligencija. Projekt AI4VET4AI adresira potrebu Europe za radnom snagom koja ima znanja i vještine iz područja umjetne inteligencije i njene primjene, te potiče razvoj AI vještina kod  učitelja i učenika u SS i VSS obrazovanju.
Scroll to Top

Budite u toku s novostima

Budite u toku s novostima

Prijavite se na naš newsletter i budite uvijek u toku s novostima i tehnologijama iz svijeta Poslovne inteligencije.


Business & Data Analysis
Planning, OLAP & Reporting & Financial consolidation
Data Integration, Data Migration & Data Engineering
Data Governance, Data Quality & Master Data Management
Data Science
DWH models
XBRL point
ConQ Content Analytics
SynQ
By submitting this form, you agree that we may use the data provided to contact you with the information related to your request/submission and products and services of Poslovna inteligencija. You can unsubscribe from Poslovna inteligencija marketing emails at any time by clicking the unsubscribe link in the email. For more information, please see our Privacy Policy. *
Please don't insert text in the box below!

The fields marked with * are required