Naši konzultanti i ove godine sudjelovali na WinDaysima!

Naši konzultanti i ove godine bili su u ulozi predavača na WinDay18 konferenciji koja je predstavila najnovije tehnološke trendove i novosti iz svijeta tehnologije.

I ove godine, Poslovna inteligencija sudjelovala je na WinDaysima koji su se održali od utorka, 24. travnja, do petka, 27. travnja, u Valamar Isabella Island Resortu na otoku Sveti Nikola u Poreču. Jedina Konferencija koja ima svoj otok ugostila je četvero naših stručnjaka koji su svoja znanja i iskustva podijelili s kolegama iz struke, ali i svim drugim tehnološkim entuzijastima.

Konferencija WinDay18 bila je podijeljena u dva dijela, WinDays18 Business i WinDays18 Technology. WinDays Business održali su se prva dva dana konferencije, 24. i 25. travnja, dok su WinDays Technology predavanja bila na redu 26. i 27. travnja.

Naši konzultanti Maja Franješ i Josip Horaček održali su predavanje pod nazivom “Power BI – from scratch to Dashboard” . Maja i Josip  do sada su sudjelovali na zavidnom broju konferencija, a na WinDays18 publici su približili Power BI alat koji omogućuje brz i jednostavan pristup podacima kroz zadivljujuće vizualizacije te omogućuje pristup s brojnih uređaja. Cilj predavanja bio je omogućiti sudionici da već nakon predavanja budu u stanju sami izraditi oku ugodan i funkcionalan dashboard.

Maja Franješ i Josip Horaček – “Power BI – from scratch to Dashboard”

Istog dana,  treći predavač Poslovne inteligencije, Tomislav Hlupić započeo je svoje predavanje Kada samo skladište podataka više nije dovoljno…“ u sklopu kojeg je objasnio načine proširenja relacijskih skladišta podataka u različite svrhe, korištenje Polybasea za spajanje strukturiranih i nestrukturiranih podataka putem jedinstvenih SQL upita.

Tomislav Hlupić- „Kada samo skladište podataka više nije dovoljno…“

Tomislav je održao još jedno predavanje s kolegom Zvonimirom Stubičarom, pod nazivom „Data Factory v2 – We’ve got new candies!“. Naši Tomislav i Zvonimir predavanjem su predstavili Azure Data Factory v2 i njegove najnovije mogućnosti poput naprednije podrške za ETL procese, više programskih jezika, mogućnost korištenja postojećih SSIS paketa – Lift and Shift i mnoge druge.

Tomislav Hlupić i Zvonimir Stubičar -Data Factory v2 – We’ve got new candies!

 

Posljednje Novosti

Visoko učilište Algebra ponosni je nositelj projekta pod nazivom AI-powered Next Generation of VET, a dio projektnog tima je i Poslovna inteligencija. Projekt AI4VET4AI adresira potrebu Europe za radnom snagom koja ima znanja i vještine iz područja umjetne inteligencije i njene primjene, te potiče razvoj AI vještina kod  učitelja i učenika u SS i VSS obrazovanju.
Scroll to Top

Budite u toku s novostima

Budite u toku s novostima

Prijavite se na naš newsletter i budite uvijek u toku s novostima i tehnologijama iz svijeta Poslovne inteligencije.


Business & Data Analysis
Planning, OLAP & Reporting & Financial consolidation
Data Integration, Data Migration & Data Engineering
Data Governance, Data Quality & Master Data Management
Data Science
DWH models
XBRL point
ConQ Content Analytics
SynQ
By submitting this form, you agree that we may use the data provided to contact you with the information related to your request/submission and products and services of Poslovna inteligencija. You can unsubscribe from Poslovna inteligencija marketing emails at any time by clicking the unsubscribe link in the email. For more information, please see our Privacy Policy. *
Please don't insert text in the box below!

The fields marked with * are required