Nova verzija PI DWH Banking modela 3.1

Kontinuirano radimo na unaprjeđenju naših DWH modela te vam predstavljamo novu 3.1 verziju modela skladišta podataka za bankarski sektor dostupnu od početka 2020. godine!

Nova verzija PI DWH Banking modela donosi poboljšanja koja se ogledaju u dodatnom usklađivanju standardnih subjektnih područja sukladno novim bankarskim potrebama na tržištu te model sada sadrži preko 500 entiteta. U vodiču za implementaciju dodatno su obogaćeni i razrađeni elementi koji su vezani na Source-To-Target mapping, donosimo dodatne preporuke vezano za DWH/Data Lake arhitekturu te smo dodatno unaprijedili našu implementacijsku metodologiju i korake vezane za uspješno testiranje.  Dopunjen je i Business glossary koji trenutno sadrži ukupno preko 150 pojmova!

Od bitnih novosti također izdvajamo da smo u procesu usklađivanja PI DWH Banking modela s regulativama financijske industrije po uzoru na FIBO (Financial Industry Business Ontology) model.

O ovim i ostalim dodatnim novostima ćemo vas i dalje pravovremeno obavještavati!


Naš model skladišta podataka za banke je standardan industrijski model skladišta podataka razvijen za potporu različitim poslovnim potrebama; od regulatornih i dnevnih/tjednih/mjesečnih operativnih i upravljačkih izvještaja, sve do vrlo kompleksnih ad hoc analiza i simulacija. Model se bazira na industrijskim standardima i najboljim praksama implementacije što je dokazano na stvarnim projektima implementacije te ima izuzetno fleksibilan dizajn.

 

Želite saznati više o našim DWH modelima? Kontaktirajte nas!

 


[gravityform id=”8″ title=”true” description=”false”]

Posljednje Novosti

Visoko učilište Algebra ponosni je nositelj projekta pod nazivom AI-powered Next Generation of VET, a dio projektnog tima je i Poslovna inteligencija. Projekt AI4VET4AI adresira potrebu Europe za radnom snagom koja ima znanja i vještine iz područja umjetne inteligencije i njene primjene, te potiče razvoj AI vještina kod  učitelja i učenika u SS i VSS obrazovanju.
Scroll to Top

Budite u toku s novostima

Budite u toku s novostima

Prijavite se na naš newsletter i budite uvijek u toku s novostima i tehnologijama iz svijeta Poslovne inteligencije.


Business & Data Analysis
Planning, OLAP & Reporting & Financial consolidation
Data Integration, Data Migration & Data Engineering
Data Governance, Data Quality & Master Data Management
Data Science
DWH models
XBRL point
ConQ Content Analytics
SynQ

I acknowledge that the personal data I submit through this contact form will be used by Poslovna inteligencija d.o.o. to contact me and provide information related to my inquiry/application. I consent to Poslovna inteligencija using my submitted personal data to send newsletters containing information about news, products, and services of Poslovna inteligencija. I also acknowledge that I can unsubscribe from receiving newsletters at any time by clicking the 'Unsubscribe' link in each newsletter. Comprehensive information related to my rights and the use of my personal data can be found in Poslovna inteligencija's Privacy Policy.:
Yes No *

Please don't insert text in the box below!

The fields marked with * are required