Nova verzija PI DWH Banking modela 3.1

Kontinuirano radimo na unaprjeđenju naših DWH modela te vam predstavljamo novu 3.1 verziju modela skladišta podataka za bankarski sektor dostupnu od početka 2020. godine!

Nova verzija PI DWH Banking modela donosi poboljšanja koja se ogledaju u dodatnom usklađivanju standardnih subjektnih područja sukladno novim bankarskim potrebama na tržištu te model sada sadrži preko 500 entiteta. U vodiču za implementaciju dodatno su obogaćeni i razrađeni elementi koji su vezani na Source-To-Target mapping, donosimo dodatne preporuke vezano za DWH/Data Lake arhitekturu te smo dodatno unaprijedili našu implementacijsku metodologiju i korake vezane za uspješno testiranje.  Dopunjen je i Business glossary koji trenutno sadrži ukupno preko 150 pojmova!

Od bitnih novosti također izdvajamo da smo u procesu usklađivanja PI DWH Banking modela s regulativama financijske industrije po uzoru na FIBO (Financial Industry Business Ontology) model.

O ovim i ostalim dodatnim novostima ćemo vas i dalje pravovremeno obavještavati!


Naš model skladišta podataka za banke je standardan industrijski model skladišta podataka razvijen za potporu različitim poslovnim potrebama; od regulatornih i dnevnih/tjednih/mjesečnih operativnih i upravljačkih izvještaja, sve do vrlo kompleksnih ad hoc analiza i simulacija. Model se bazira na industrijskim standardima i najboljim praksama implementacije što je dokazano na stvarnim projektima implementacije te ima izuzetno fleksibilan dizajn.

 

Želite saznati više o našim DWH modelima? Kontaktirajte nas!

 


[gravityform id=”8″ title=”true” description=”false”]

Posljednje Novosti

Scroll to Top

Budite u toku s novostima

Budite u toku s novostima

Prijavite se na naš newsletter i budite uvijek u toku s novostima i tehnologijama iz svijeta Poslovne inteligencije.

Želim primati obavijesti o novostima i tehnologijama iz svijeta Poslovne inteligencije