Osvrt na Gartner MQ 2017 – ima li novih iznenađenja?

Naš konzultant i voditelj Tableau User Grupe Zagreb, Hrvoje Gabelica na blogu skladištenje.com objavio je članak u kojem se osvrnuo na ovogodišnji Gartnerov izvještaj za analitičke alate. Hrvoje je zaključio da u novom izvještaju nema posebnih iznenađenja, ali je primjetio i da je promjena kriterija ocjenjivanja u zadnjih nekoliko godina dovela do promjene pozicija velikih igrača. Ipak petu godinu za redom Tableau se pozicionirao kao vodeći u navedenom području. Hrvoje je opisao svoja iskustva s alatima kao što su Tableau, Microsoft PowerBI i Qlik Sense.

S obzirom da su zadnje desetljeće vladali alati koji prate tradicionalan BI i koji nisu imali namjeru mijenjati politiku, došlo je razvoja malih firmi koji su za to vrijeme imali disruptivnu tehnologiju. Jedan od tih alata je i Tableau Software koji je promijenio koncepciju self service BI-a i koji je nametnuo nove standarde velikim igračima. “Problem” je u tome što veliki igrači poput SAP-a, IBM-a ili Oracle-a nisu ulagali u razvoj područja vizualne analitike i novih BI koncepata, pa se Tableau Software za tadašnje vrijeme činio kao raketna tehnologija. Međutim, jedini koji su se uspjeli trgnuti je ekipa iz Microsofta koja se alatom PowerBI…

Saznajte i koji su noviteti najavljeni za Tableau Software u 2017, a cijeli članak pročitajte ovdje!

 

Posljednje Novosti

Join us for an insightful panel discussion on 11th of June at 5:30 PM at BIRD Incubator and  explore the future of work with us!
Pridružite nam se na poslovnom događanju pod nazivom “Get Your Data AI Ready: Executive Guide to Mastering Data Governance", koje će se održati 25. travnja od 9:00h do 12:00h, u prostoru Bird Incubatora, Franje Petračića 4, Zagreb. Event će biti moguće pratiti i online.
Uspješno rješavanje izazova s kojima se suočavaju naši klijenti naš je najveći izvor ponosa.
Pridružite nam se na poslovnom okupljanju pod nazivom „ESG: Turning Concepts into Actual Report“, koje će se održati 20.3.2024. od 9h do 12h u prostoru BIRD Incubatora, Franje Petračića 4.
Pridružite nam se na Business Breakfast događanju pod nazivom “Planning beyond Spreadsheets", koje će se održati 7.12.2023., od 9:15h do 12:00h, u Restoranu 27 na Senjaku (Istarska 27) u Beogradu.
Visoko učilište Algebra ponosni je nositelj projekta pod nazivom AI-powered Next Generation of VET, a dio projektnog tima je i Poslovna inteligencija. Projekt AI4VET4AI adresira potrebu Europe za radnom snagom koja ima znanja i vještine iz područja umjetne inteligencije i njene primjene, te potiče razvoj AI vještina kod  učitelja i učenika u SS i VSS obrazovanju.
Poslovna inteligencija ponovo otvara svoja vrata studentima završnih godina, ove godine u hibridnom formatu!
Završavate ili ste završili neki od fakulteta iz područja računarstva, matematike ili poslovne informatike? Odlično!
Scroll to Top

Budite u toku s novostima

Budite u toku s novostima

Prijavite se na naš newsletter i budite uvijek u toku s novostima i tehnologijama iz svijeta Poslovne inteligencije.


Business & Data Analysis
Planning, OLAP & Reporting & Financial consolidation
Data Integration, Data Migration & Data Engineering
Data Governance, Data Quality & Master Data Management
Data Science
DWH models
XBRL point
ConQ Content Analytics
SynQ

I acknowledge that the personal data I submit through this contact form will be used by Poslovna inteligencija d.o.o. to contact me and provide information related to my inquiry/application. I consent to Poslovna inteligencija using my submitted personal data to send newsletters containing information about news, products, and services of Poslovna inteligencija. I also acknowledge that I can unsubscribe from receiving newsletters at any time by clicking the 'Unsubscribe' link in each newsletter. Comprehensive information related to my rights and the use of my personal data can be found in Poslovna inteligencija's Privacy Policy.:
Yes No *

Please don't insert text in the box below!

The fields marked with * are required