Panel: izvještavanje u ESEF formatu i uvođenje XBRL oznaka

Poslovna inteligencija u partnerstvu s revizorskom kućom Mazars organizira panel raspravu o izvještavanju u ESEF formatu i uvođenju XBRL oznaka. Panel rasprava će se održati 23. rujna 2021., od 10 do 12 sati u prostoru BIRD Incubatora.

Poslovna inteligencija u partnerstvu s revizorskom kućom Mazars organizira panel raspravu o izvještavanju u ESEF formatu i uvođenju XBRL oznaka. Panel rasprava će se održati 23. rujna 2021., od 10 do 12 sati u prostoru BIRD Incubatora, a moći ćete je pratiti putem aplikacije Teams, uz prethodnu prijavu.

Od 1. siječnja 2022. godine, sva društva koja kotiraju na burzi bit će obavezna izrađivati godišnje izvještaje u jedinstvenom elektroničkom formatu za izvještavanje (ESEF) koji je propisan regulatornim tehničkim standardima koje izrađuje Europsko nadzorno tijelo za vrijednosne papire i tržišta kapitala (ESMA), a usvaja Europska unija.

S obzirom na to da je riječ o novoj regulativi, Poslovna inteligencija i Mazars žele obveznike upoznati sa svrhom ESEF-a i primjeni XBRL jezika te kroz panel raspravu potaknuti razmjenu mišljenja o značaju novog formata za izvješćivanje, regulatornom okviru, koristima i izazovima, rješenjima u praksi i očekivanom razvoju zakonodavstva u budućnosti.

Na panel raspravi sudjelovat će predstavnik HANFA-e, kao predstavnik glavnog regulatornog tijela, predstavnik Zagrebačke burze, predstavnik tvrtke Mazars koja je u ulozi savjetnika, predstavnik Poslovne inteligencije koja je u ulozi proizvođača rješenja te predstavnik tvrtke Professio Energia d.d. u ulozi obveznika.

➡️ Više informacija bit će dostupno uskoro, a na panel raspravu možete se prijaviti putem ovog linka.

Događanje će biti održano u skladu sa svim propisanim epidemiološkim mjerama te je broj prisutnih u prostorijama Bird Incubatora ograničen, a svi ostali pozvani su da se priključe i sudjeluju online putem.

Posljednje Novosti

IBM i PI rješenja pomažu tvrtkama da planiraju, procjenjuju i djeluju izvan tradicionalnih ograničenja i dosegnu svoj puni potencijal pomoću alata agilnog planiranja i analitike.
Skupština Poslovne inteligencije donijela je odluku o proširenju uprave te je imenovala novu članicu. Dosadašnjim članovima, Aniti Cvetić Oreščanin, Lidiji Karagi i Draženu Oreščaninu, s direktorskog mjesta na novoj poziciji pridružuje se Slađana Krpić koja je do sada vodila Business Analytics odjel konzaltinga. Slađana je tako povećala udio ženskog vodstva u Poslovnoj inteligenciji te od sad čak tri četvrtine Uprave čine žene.
Poslovna inteligencija je, kao dio konzorcija koji predvodi BPTI (Baltic Institute of Advanced Technology) iz Litve, dobila sredstva iz Europskog programa industrijskog razvoja u području obrane (EDIDP) za prijavljeni projekt "Cyber Quick Response Toolbox for Defense Use" (CYBER4DE). Vrijednost projekta je gotovo 10 milijuna Eura od kojih će EU financirati čak 96%.
Veleposlanik Republike Indije u Republici Hrvatskoj, njegova ekselencija Raj Kumar Srivastava, koji je na dužnost stupio u rujnu prošle godine, 17.2. je posjetio Poslovnu inteligenciju i BIRD Inkubator za umjetnu inteligenciju i podatkovnu analitiku. Povod njegova posjeta bio je razgovor s predsjednikom Uprave Poslovne inteligencije Draženom Oreščaninom na temu suradnje Indije i Hrvatske u IT sektoru.
Scroll to Top

Budite u toku s novostima

Budite u toku s novostima

Prijavite se na naš newsletter i budite uvijek u toku s novostima i tehnologijama iz svijeta Poslovne inteligencije.