Petar Zečević novi je Senior Principal Consultant u Poslovnoj inteligenciji

Nakon višegodišnjeg rada na poziciji Direktora tehnologija i kao vrhunski stručnjak za Big Data arhitekturu, Petar Zečević pridružio se stručnom timu konzultanata Poslovne inteligencije.

Sredinom srpnja Petar Zečević pridružio se rastućem timu vodeće regionalne tvrtke za područje napredne analitike, upravljanja podacima i ICT konzalting, Poslovne inteligencije.

Nakon gotovo 20 godina rada u SV Group, u kojoj je zadnjih desetak godina bio Direktor tehnologija, Petar svoj razvojni put nastavlja u Poslovnoj inteligenciji. Tijekom godina stekao je i bogato iskustvo kao software developer, konzultant za IBM software i voditelj timova na brojnim Big Data projektima. Petar je u Poslovnoj inteligenciji preuzeo poziciju Senior Principal Consultanta, na kojoj će imati priliku doprinijeti razvoju tvrtke kao stručnjak za Big Data arhitekturu i mentor manje iskusnim kolegama.

“Poslovna inteligencija, sa svojim iskustvom i stručnim timom, može se nositi s bilo kakvim izazovima klijenata u području podatkovne analitike, migracije i vizualizacije podataka, prediktivne analitike, te dizajna i implementacije procesa obrade podataka, bilo u oblaku, bilo na vlastitim poslužiteljima. To su upravo teme koje i mene zanimaju, a raznovrsnost klijenata i projekata, od kojih su mnogi međunarodni, jest ono što me je dodatno privuklo Poslovnoj inteligenciji.“ – istaknuo je Petar Zečević.

Osim zavidne karijere, Petar se može pohvaliti i kao koautor knjige „Spark in Action“ (Manning, 2016), opsežnog vodiča koji uključuje teorije i vještine potrebne za efikasno upravljanje podacima kroz Apache Spark.

Petar Zečević trenutno završava i doktorat na FER-u te je napisao znanstveni rad pod naslovom „AXS: A framework for fast astronomical data processing based on Apache Spark“.

„Unaprijed se veselim zajedničkim uspjesima u rješavanju budućih izazova naših klijenata i inovacijama kojima ćemo, uvjeren sam, unapređivati njihovo poslovanje.” – za kraj je dodao Petar Zečević.

Posljednje Novosti

Scroll to Top

Budite u toku s novostima

Budite u toku s novostima

Prijavite se na naš newsletter i budite uvijek u toku s novostima i tehnologijama iz svijeta Poslovne inteligencije.

Želim primati obavijesti o novostima i tehnologijama iz svijeta Poslovne inteligencije