Petar Zečević novi je Senior Principal Consultant u Poslovnoj inteligenciji

Nakon višegodišnjeg rada na poziciji Direktora tehnologija i kao vrhunski stručnjak za Big Data arhitekturu, Petar Zečević pridružio se stručnom timu konzultanata Poslovne inteligencije.

Sredinom srpnja Petar Zečević pridružio se rastućem timu vodeće regionalne tvrtke za područje napredne analitike, upravljanja podacima i ICT konzalting, Poslovne inteligencije.

Nakon gotovo 20 godina rada u SV Group, u kojoj je zadnjih desetak godina bio Direktor tehnologija, Petar svoj razvojni put nastavlja u Poslovnoj inteligenciji. Tijekom godina stekao je i bogato iskustvo kao software developer, konzultant za IBM software i voditelj timova na brojnim Big Data projektima. Petar je u Poslovnoj inteligenciji preuzeo poziciju Senior Principal Consultanta, na kojoj će imati priliku doprinijeti razvoju tvrtke kao stručnjak za Big Data arhitekturu i mentor manje iskusnim kolegama.

“Poslovna inteligencija, sa svojim iskustvom i stručnim timom, može se nositi s bilo kakvim izazovima klijenata u području podatkovne analitike, migracije i vizualizacije podataka, prediktivne analitike, te dizajna i implementacije procesa obrade podataka, bilo u oblaku, bilo na vlastitim poslužiteljima. To su upravo teme koje i mene zanimaju, a raznovrsnost klijenata i projekata, od kojih su mnogi međunarodni, jest ono što me je dodatno privuklo Poslovnoj inteligenciji.“ – istaknuo je Petar Zečević.

Osim zavidne karijere, Petar se može pohvaliti i kao koautor knjige „Spark in Action“ (Manning, 2016), opsežnog vodiča koji uključuje teorije i vještine potrebne za efikasno upravljanje podacima kroz Apache Spark.

Petar Zečević trenutno završava i doktorat na FER-u te je napisao znanstveni rad pod naslovom „AXS: A framework for fast astronomical data processing based on Apache Spark“.

„Unaprijed se veselim zajedničkim uspjesima u rješavanju budućih izazova naših klijenata i inovacijama kojima ćemo, uvjeren sam, unapređivati njihovo poslovanje.” – za kraj je dodao Petar Zečević.

Posljednje Novosti

Join us for an insightful panel discussion on 11th of June at 5:30 PM at BIRD Incubator and  explore the future of work with us!
Pridružite nam se na poslovnom događanju pod nazivom “Get Your Data AI Ready: Executive Guide to Mastering Data Governance", koje će se održati 25. travnja od 9:00h do 12:00h, u prostoru Bird Incubatora, Franje Petračića 4, Zagreb. Event će biti moguće pratiti i online.
Uspješno rješavanje izazova s kojima se suočavaju naši klijenti naš je najveći izvor ponosa.
Pridružite nam se na poslovnom okupljanju pod nazivom „ESG: Turning Concepts into Actual Report“, koje će se održati 20.3.2024. od 9h do 12h u prostoru BIRD Incubatora, Franje Petračića 4.
Pridružite nam se na Business Breakfast događanju pod nazivom “Planning beyond Spreadsheets", koje će se održati 7.12.2023., od 9:15h do 12:00h, u Restoranu 27 na Senjaku (Istarska 27) u Beogradu.
Visoko učilište Algebra ponosni je nositelj projekta pod nazivom AI-powered Next Generation of VET, a dio projektnog tima je i Poslovna inteligencija. Projekt AI4VET4AI adresira potrebu Europe za radnom snagom koja ima znanja i vještine iz područja umjetne inteligencije i njene primjene, te potiče razvoj AI vještina kod  učitelja i učenika u SS i VSS obrazovanju.
Poslovna inteligencija ponovo otvara svoja vrata studentima završnih godina, ove godine u hibridnom formatu!
Završavate ili ste završili neki od fakulteta iz područja računarstva, matematike ili poslovne informatike? Odlično!
Scroll to Top

Budite u toku s novostima

Budite u toku s novostima

Prijavite se na naš newsletter i budite uvijek u toku s novostima i tehnologijama iz svijeta Poslovne inteligencije.


Business & Data Analysis
Planning, OLAP & Reporting & Financial consolidation
Data Integration, Data Migration & Data Engineering
Data Governance, Data Quality & Master Data Management
Data Science
DWH models
XBRL point
ConQ Content Analytics
SynQ

I acknowledge that the personal data I submit through this contact form will be used by Poslovna inteligencija d.o.o. to contact me and provide information related to my inquiry/application. I consent to Poslovna inteligencija using my submitted personal data to send newsletters containing information about news, products, and services of Poslovna inteligencija. I also acknowledge that I can unsubscribe from receiving newsletters at any time by clicking the 'Unsubscribe' link in each newsletter. Comprehensive information related to my rights and the use of my personal data can be found in Poslovna inteligencija's Privacy Policy.:
Yes No *

Please don't insert text in the box below!

The fields marked with * are required