Petar Zečević novi je Senior Principal Consultant u Poslovnoj inteligenciji

Nakon višegodišnjeg rada na poziciji Direktora tehnologija i kao vrhunski stručnjak za Big Data arhitekturu, Petar Zečević pridružio se stručnom timu konzultanata Poslovne inteligencije.

Sredinom srpnja Petar Zečević pridružio se rastućem timu vodeće regionalne tvrtke za područje napredne analitike, upravljanja podacima i ICT konzalting, Poslovne inteligencije.

Nakon gotovo 20 godina rada u SV Group, u kojoj je zadnjih desetak godina bio Direktor tehnologija, Petar svoj razvojni put nastavlja u Poslovnoj inteligenciji. Tijekom godina stekao je i bogato iskustvo kao software developer, konzultant za IBM software i voditelj timova na brojnim Big Data projektima. Petar je u Poslovnoj inteligenciji preuzeo poziciju Senior Principal Consultanta, na kojoj će imati priliku doprinijeti razvoju tvrtke kao stručnjak za Big Data arhitekturu i mentor manje iskusnim kolegama.

“Poslovna inteligencija, sa svojim iskustvom i stručnim timom, može se nositi s bilo kakvim izazovima klijenata u području podatkovne analitike, migracije i vizualizacije podataka, prediktivne analitike, te dizajna i implementacije procesa obrade podataka, bilo u oblaku, bilo na vlastitim poslužiteljima. To su upravo teme koje i mene zanimaju, a raznovrsnost klijenata i projekata, od kojih su mnogi međunarodni, jest ono što me je dodatno privuklo Poslovnoj inteligenciji.“ – istaknuo je Petar Zečević.

Osim zavidne karijere, Petar se može pohvaliti i kao koautor knjige „Spark in Action“ (Manning, 2016), opsežnog vodiča koji uključuje teorije i vještine potrebne za efikasno upravljanje podacima kroz Apache Spark.

Petar Zečević trenutno završava i doktorat na FER-u te je napisao znanstveni rad pod naslovom „AXS: A framework for fast astronomical data processing based on Apache Spark“.

„Unaprijed se veselim zajedničkim uspjesima u rješavanju budućih izazova naših klijenata i inovacijama kojima ćemo, uvjeren sam, unapređivati njihovo poslovanje.” – za kraj je dodao Petar Zečević.

Posljednje Novosti

Visoko učilište Algebra ponosni je nositelj projekta pod nazivom AI-powered Next Generation of VET, a dio projektnog tima je i Poslovna inteligencija. Projekt AI4VET4AI adresira potrebu Europe za radnom snagom koja ima znanja i vještine iz područja umjetne inteligencije i njene primjene, te potiče razvoj AI vještina kod  učitelja i učenika u SS i VSS obrazovanju.
Scroll to Top

Budite u toku s novostima

Budite u toku s novostima

Prijavite se na naš newsletter i budite uvijek u toku s novostima i tehnologijama iz svijeta Poslovne inteligencije.


Business & Data Analysis
Planning, OLAP & Reporting & Financial consolidation
Data Integration, Data Migration & Data Engineering
Data Governance, Data Quality & Master Data Management
Data Science
DWH models
XBRL point
ConQ Content Analytics
SynQ
By submitting this form, you agree that we may use the data provided to contact you with the information related to your request/submission and products and services of Poslovna inteligencija. You can unsubscribe from Poslovna inteligencija marketing emails at any time by clicking the unsubscribe link in the email. For more information, please see our Privacy Policy. *
Please don't insert text in the box below!

The fields marked with * are required