PI i Algebra nastavljaju suradnju na području edukacije mladih kadrova

Kroz različite oblike suradnje s fakultetima i studentima, već dugi niz godina radimo na edukaciji mladih kadrova sa STEM područja, te dijelimo naša znanja s ciljem propagiranja potrebe za mladim IT stručnjacima, ali i iz želje da prenesemo aktualna i primjenjiva znanja na nove generacije. U tom smjeru nastavlja se i dosadašnja suradnja Poslovne inteligencije i Visokog učilišta Algebra, pa tako naši stručnjaci drže dva obavezna kolegija na Podatkovnom smjeru tijekom prvog semestra; Skladišta podataka i poslovna inteligencija te Priprema podataka.

Kolegij Skladišta podataka i poslovna inteligencija pohađa tridesetak studenata, a sastoji se od predavanja i vježbi koje vode mag.ing. Danijela Maljković, mr. sc. Dražen Oreščanin i mag. ing. Tomislav Hlupić. Cilj predmeta je upoznati studente s metodologijama i tehnologijama za implementaciju analitičkih informacijskih sustava, baziranim na skladištima podataka. Studenti će steći metodološka znanja potrebna za implementaciju skladišta podataka, sustava za izvještavanje i multi-dimenzionalnu analizu, osnovna znanja potrebna za implementaciju sustava za planiranje i budžetiranje, sustava za prediktivnu analitiku, te analitiku velikih podatka. Kolegij će se predavati na engleskom jeziku, a priručnik Skladišta podataka i poslovna inteligencija, koji su predavači Dražen i Danijela napisali prije dvije godine, od ove godine studenti će čitati i na engleskom jeziku.

Drugi kolegij pod nazivom Priprema podataka pohađa petnaestak studenata, a predavači dipl.inf.  Marko Štajcer, Direktor odjela Inovacija i razvoja u Poslovnoj inteligenciji i dipl. ing. Tomislav Hlupić, studentima će pokazati osnovne metode pripreme podataka koje uključuju metode čišćenja, transformacije, integracije, normalizacije i agregacije podataka, transformacije vremenskih serija, rad s nedostajućim vrijednostima, kao i osnovne metode redukcije podataka.

Sigurni smo da će predavači i kolegij ispuniti očekivanja studenata i da će se broj polaznika, kao i interes za ova područja, iz godine u godinu povećavati. Želimo svim studentima puno uspjeha i što veću prolaznost na rokovima.

Posljednje Novosti

Visoko učilište Algebra ponosni je nositelj projekta pod nazivom AI-powered Next Generation of VET, a dio projektnog tima je i Poslovna inteligencija. Projekt AI4VET4AI adresira potrebu Europe za radnom snagom koja ima znanja i vještine iz područja umjetne inteligencije i njene primjene, te potiče razvoj AI vještina kod  učitelja i učenika u SS i VSS obrazovanju.
Scroll to Top

Budite u toku s novostima

Budite u toku s novostima

Prijavite se na naš newsletter i budite uvijek u toku s novostima i tehnologijama iz svijeta Poslovne inteligencije.


Business & Data Analysis
Planning, OLAP & Reporting & Financial consolidation
Data Integration, Data Migration & Data Engineering
Data Governance, Data Quality & Master Data Management
Data Science
DWH models
XBRL point
ConQ Content Analytics
SynQ
By submitting this form, you agree that we may use the data provided to contact you with the information related to your request/submission and products and services of Poslovna inteligencija. You can unsubscribe from Poslovna inteligencija marketing emails at any time by clicking the unsubscribe link in the email. For more information, please see our Privacy Policy. *
Please don't insert text in the box below!

The fields marked with * are required