PI i Algebra nastavljaju suradnju na području edukacije mladih kadrova

Kroz različite oblike suradnje s fakultetima i studentima, već dugi niz godina radimo na edukaciji mladih kadrova sa STEM područja, te dijelimo naša znanja s ciljem propagiranja potrebe za mladim IT stručnjacima, ali i iz želje da prenesemo aktualna i primjenjiva znanja na nove generacije. U tom smjeru nastavlja se i dosadašnja suradnja Poslovne inteligencije i Visokog učilišta Algebra, pa tako naši stručnjaci drže dva obavezna kolegija na Podatkovnom smjeru tijekom prvog semestra; Skladišta podataka i poslovna inteligencija te Priprema podataka.

Kolegij Skladišta podataka i poslovna inteligencija pohađa tridesetak studenata, a sastoji se od predavanja i vježbi koje vode mag.ing. Danijela Maljković, mr. sc. Dražen Oreščanin i mag. ing. Tomislav Hlupić. Cilj predmeta je upoznati studente s metodologijama i tehnologijama za implementaciju analitičkih informacijskih sustava, baziranim na skladištima podataka. Studenti će steći metodološka znanja potrebna za implementaciju skladišta podataka, sustava za izvještavanje i multi-dimenzionalnu analizu, osnovna znanja potrebna za implementaciju sustava za planiranje i budžetiranje, sustava za prediktivnu analitiku, te analitiku velikih podatka. Kolegij će se predavati na engleskom jeziku, a priručnik Skladišta podataka i poslovna inteligencija, koji su predavači Dražen i Danijela napisali prije dvije godine, od ove godine studenti će čitati i na engleskom jeziku.

Drugi kolegij pod nazivom Priprema podataka pohađa petnaestak studenata, a predavači dipl.inf.  Marko Štajcer, Direktor odjela Inovacija i razvoja u Poslovnoj inteligenciji i dipl. ing. Tomislav Hlupić, studentima će pokazati osnovne metode pripreme podataka koje uključuju metode čišćenja, transformacije, integracije, normalizacije i agregacije podataka, transformacije vremenskih serija, rad s nedostajućim vrijednostima, kao i osnovne metode redukcije podataka.

Sigurni smo da će predavači i kolegij ispuniti očekivanja studenata i da će se broj polaznika, kao i interes za ova područja, iz godine u godinu povećavati. Želimo svim studentima puno uspjeha i što veću prolaznost na rokovima.

Posljednje Novosti

Scroll to Top

Budite u toku s novostima

Budite u toku s novostima

Prijavite se na naš newsletter i budite uvijek u toku s novostima i tehnologijama iz svijeta Poslovne inteligencije.

Želim primati obavijesti o novostima i tehnologijama iz svijeta Poslovne inteligencije