PI predavanja na WinDaysima 2019

Od 2. do 5. travnja u Amadria Parku u Šibeniku održala se WinDays konferencija. Najveća regionalna poslovno- tehnološka konferencija u regiji okupila je više od 2000 sudionika, a troje naših stručnjaka svoja znanja i iskustva podijelili su s kolegama iz struke i drugim tehnološkim entuzijastima.

Poslovna inteligencija na WinDaysima se predstavila s dva predavanja:

 

  • U petak 5. travnja, na zadnji dan Windaysa Tomislav Hlupić održao je predavanje “Graphs and SQL – bringing more relations to your data”  Pohrana podataka u obliku grafova nije novost, budući da grafovi opisuju odnose među podacima na slični način kao i relacijske baze. Kako se radi o komplementarnoj tehnologiji, s velikim analitičkim potencijalom, Microsoft je u SQL Server 2017 uveo podršku za graf baze, no tek dodavanjem novih featurea u verziju 2019 dobivaju punu funkcionalnost. Kroz predavanje bit će predočeni osnovni pojmovi graf baza, osnovni principi korištenja na SQL Serveru te novosti uvedene u SQL Server 2019. Pored toga,  dan je odnos između različitih načina rada (on-premise / cloud), odnosno prednosti i nedostaci oba pristupa. Konačno, prikazani su use caseovi i tipične primjene za ovaj tip pohrane podataka.

 

 

 

Posljednje Novosti

Visoko učilište Algebra ponosni je nositelj projekta pod nazivom AI-powered Next Generation of VET, a dio projektnog tima je i Poslovna inteligencija. Projekt AI4VET4AI adresira potrebu Europe za radnom snagom koja ima znanja i vještine iz područja umjetne inteligencije i njene primjene, te potiče razvoj AI vještina kod  učitelja i učenika u SS i VSS obrazovanju.
Scroll to Top

Budite u toku s novostima

Budite u toku s novostima

Prijavite se na naš newsletter i budite uvijek u toku s novostima i tehnologijama iz svijeta Poslovne inteligencije.


Business & Data Analysis
Planning, OLAP & Reporting & Financial consolidation
Data Integration, Data Migration & Data Engineering
Data Governance, Data Quality & Master Data Management
Data Science
DWH models
XBRL point
ConQ Content Analytics
SynQ
By submitting this form, you agree that we may use the data provided to contact you with the information related to your request/submission and products and services of Poslovna inteligencija. You can unsubscribe from Poslovna inteligencija marketing emails at any time by clicking the unsubscribe link in the email. For more information, please see our Privacy Policy. *
Please don't insert text in the box below!

The fields marked with * are required