Posjet veleposlanika Republike Indije Poslovnoj inteligenciji

Veleposlanik Republike Indije u Republici Hrvatskoj, njegova ekselencija Raj Kumar Srivastava, koji je na dužnost stupio u rujnu prošle godine, 17.2. je posjetio Poslovnu inteligenciju i BIRD Inkubator za umjetnu inteligenciju i podatkovnu analitiku. Povod njegova posjeta bio je razgovor s predsjednikom Uprave Poslovne inteligencije Draženom Oreščaninom na temu suradnje Indije i Hrvatske u IT sektoru.

Njegova ekselencija Raj Kumar Srivastava izrazio je interes za mogućnost podrške u proširenju suradnje dviju zemalja u informatičkom sektoru u periodu nakon Covid-19 pandemije. Isto tako, naglasio je zadovoljstvo činjenicom da je jedan od timova koji su započeli rad na svojim projektima u BIRD inkubatoru upravo iz Indije. Riječ je o  startup timu Makrsman Digi Technologies koji razvija platformu za prodaju i anotaciju velikih skupova podataka poput slika na kojima će biti moguće treniranje algoritama i modela umjetne inteligencije.

Druga postojeća dodirna točka u interakciji Poslovne inteligencije i indijskih kompanija odnosi se na suradnju s indijskim akceleratorom i investicijskom kućom, Capital fondom Spring Up Capital i predstavljanje hrvatskih AI startupa indijskim i američkim investitorima koje će se održati 26.veljače.

Na sastanku se raspravljalo i o mogućnostima suradnje s nekim od sveučilišta u Indiji koja imaju jake Data Science programe te o dovođenju indijskih diplomanata na razmjenu ili praksu u Poslovnu inteligenciju. U tom kontekstu bilo je i riječi o pomoći oko ishođenja viza za sve one koji dolaze iz Indije bilo kao članovi startup timova u BIRD inkubator ili kao studenti i zaposlenici u Poslovnu inteligenciju.

„Veleposlanik Srivastav ima veliko iskustvo u području gospodarstva, a posebice startup ekosustava i jako dobro poznaje situaciju u startup okruženju u Hrvatskoj. Vjerujemo da možemo vrlo brzo dodatno razviti suradnju između BIRD inkubatora kao poveznice između startup ekosustava u Indiji i Hrvatskoj.”, utvrdio je Dražen Oreščanin te je s veleposlankom podijelio je svoju viziju o tome kako bi se Hrvatska mogla razviti kao hub za indijske AI firme koje žele poslovati u Europi te bi u Hrvatskoj osnivale svoje podružnice.

Ovaj susret i teme razgovora ukazuju na to da za suradnju već postoje temelj i sadržaj, ali i interes te podrška koja nadilazi individualne napore i projekte. Na zadovoljstvo obje strane zaključeno je kako je riječ o inicijativi koja može zaživjeti sustavno te značajno ojačati gospodarske veze dviju država.

Posljednje Novosti

Join us for an insightful panel discussion on 11th of June at 5:30 PM at BIRD Incubator and  explore the future of work with us!
Pridružite nam se na poslovnom događanju pod nazivom “Get Your Data AI Ready: Executive Guide to Mastering Data Governance", koje će se održati 25. travnja od 9:00h do 12:00h, u prostoru Bird Incubatora, Franje Petračića 4, Zagreb. Event će biti moguće pratiti i online.
Uspješno rješavanje izazova s kojima se suočavaju naši klijenti naš je najveći izvor ponosa.
Pridružite nam se na poslovnom okupljanju pod nazivom „ESG: Turning Concepts into Actual Report“, koje će se održati 20.3.2024. od 9h do 12h u prostoru BIRD Incubatora, Franje Petračića 4.
Pridružite nam se na Business Breakfast događanju pod nazivom “Planning beyond Spreadsheets", koje će se održati 7.12.2023., od 9:15h do 12:00h, u Restoranu 27 na Senjaku (Istarska 27) u Beogradu.
Visoko učilište Algebra ponosni je nositelj projekta pod nazivom AI-powered Next Generation of VET, a dio projektnog tima je i Poslovna inteligencija. Projekt AI4VET4AI adresira potrebu Europe za radnom snagom koja ima znanja i vještine iz područja umjetne inteligencije i njene primjene, te potiče razvoj AI vještina kod  učitelja i učenika u SS i VSS obrazovanju.
Poslovna inteligencija ponovo otvara svoja vrata studentima završnih godina, ove godine u hibridnom formatu!
Završavate ili ste završili neki od fakulteta iz područja računarstva, matematike ili poslovne informatike? Odlično!
Scroll to Top

Budite u toku s novostima

Budite u toku s novostima

Prijavite se na naš newsletter i budite uvijek u toku s novostima i tehnologijama iz svijeta Poslovne inteligencije.


Business & Data Analysis
Planning, OLAP & Reporting & Financial consolidation
Data Integration, Data Migration & Data Engineering
Data Governance, Data Quality & Master Data Management
Data Science
DWH models
XBRL point
ConQ Content Analytics
SynQ

I acknowledge that the personal data I submit through this contact form will be used by Poslovna inteligencija d.o.o. to contact me and provide information related to my inquiry/application. I consent to Poslovna inteligencija using my submitted personal data to send newsletters containing information about news, products, and services of Poslovna inteligencija. I also acknowledge that I can unsubscribe from receiving newsletters at any time by clicking the 'Unsubscribe' link in each newsletter. Comprehensive information related to my rights and the use of my personal data can be found in Poslovna inteligencija's Privacy Policy.:
Yes No *

Please don't insert text in the box below!

The fields marked with * are required