Poslovna inteligencija & AmCham Hrvatska u posjetu SAD-u

Poslovna inteligencija i ove je godine dio poslovne delegacije Američke gospodarske komore u Hrvatskoj. Delegacija je u posjetu SAD-u kako bi imali priliku vidjeti digitalnu transformaciju na njenom izvorištu.

Od 4. do 11. svibnja AmCham organizira poslovnu delegaciju u SAD za članove uprava tvrtki članica AmCham-a.

Cilj je upoznavanje tvrtki koje su predvodnice digitalne transformacije, tradicionalnih tvrtki u transformaciji kao i mladih disruptivnih tvrtki. Delegaciji se iz redova Poslovne inteligencije, pridružio Direktor odjela Inovacija & razvoja, Marko Štajcer.

Delegacija je imala priliku dobiti detaljniji uvid u neke od najuzbudljivijih i najuspješnijih postupaka digitalne transformacije u raznim industrijama.

U sklopu petodnevnog programa delegacija je posjetila San Francisco i Silicijsku dolinu, te tvrtke McKinsey & Company, Boston Consulting Group, Google, Cisco, Amazon, The, Fortinet, Carta, Applied Ceramics i Microsoft. Nakon posjeta Silicijskoj dolini delegacija nastavlja put u Seattle.

Posljednje Novosti

Pokrenut unutar Europskog programa obrambenog industrijskog razvoja u prosincu 2021., projekt "Cyber Rapid Response Toolbox for Defence Use" (CYBER4DE) uhvatio se u koštac s izazovom razvoja lako implementabilnog, modularnog i skalabilnog alata za kibernetičku brzu reakciju kod upravljanja kibernetičkim incidentima u različitim kompleksnim nacionalnim i međunarodnim scenarijima. Također, projekt cilja na poboljšavanje procesa i praksi tzv. Kibernetičkih timova za brzi odaziv (CRRT) u okviru PESCO-a kako bi se brže usvajali novi alati i povećala učinkovitosti u operativnoj domeni.
Scroll to Top

Budite u toku s novostima

Budite u toku s novostima

Prijavite se na naš newsletter i budite uvijek u toku s novostima i tehnologijama iz svijeta Poslovne inteligencije.

Želim primati obavijesti o novostima i tehnologijama iz svijeta Poslovne inteligencije