Poslovnoj inteligenciji odobrena EU sredstva za razvoj rješenja koje će unaprijediti prevenciju kibernetičkih napada

Poslovna inteligencija je, kao dio konzorcija koji predvodi BPTI (Baltic Institute of Advanced Technology) iz Litve, dobila sredstva iz Europskog programa industrijskog razvoja u području obrane (EDIDP) za prijavljeni projekt "Cyber Quick Response Toolbox for Defense Use" (CYBER4DE). Vrijednost projekta je gotovo 10 milijuna Eura od kojih će EU financirati čak 96%.

Cilj CYBER4DE projekta je razvoj kibernetičkih alata za brzu reakciju i zaštitu od kibernetičkih prijetnji. Projekt razvija modularni i skalabilni set alata za brzi odgovor za upravljanje cyber incidentima u različitim složenim nacionalnim i međunarodnim scenarijima. Projekt također ima za cilj poboljšati procese i prakse timova koji odgovaraju  na kibernetičke izazove radi bržeg usvajanja novih alata i za njihovu veću učinkovitost u operativnoj domeni. U ovom strateškom projektu udruženo će sudjelovati ukupno 11 organizacija iz Litve, Estonije, Italije, Francuske, Poljske, Rumunjske i Hrvatske. Tako primjerice iz Francuske na projektu sudjeluje Airbus CyberSecurity, dok iz Hrvatske svojom ekspertizom projektu doprinose Poslovna inteligencija i Infigo IS.

Svaka od orgranizacija koje sudjeluju odgovorna je za razvoj određenog modula koji doprinosi ukupnom rješenju koje projekt adresira. Tako će Poslovna inteligencija raditi na razvoju inovacije koja će uz pomoć strojnog učenja i podataka značajno unaprijediti mogućnosti otkrivanja prijetnji kibernetičkih napada.

Financiranje projekta je ostvareno kroz EDIDP program, čiji je cilj povećanje konkurentnosti obrambene industrije EU-a na način da sufinanciranjem i koordinacijom podrži nastojanja EU-a da razvije opremu i tehnologiju kojom se doprinosi strateškoj autonomiji Unije.

Posljednje Novosti

Visoko učilište Algebra ponosni je nositelj projekta pod nazivom AI-powered Next Generation of VET, a dio projektnog tima je i Poslovna inteligencija. Projekt AI4VET4AI adresira potrebu Europe za radnom snagom koja ima znanja i vještine iz područja umjetne inteligencije i njene primjene, te potiče razvoj AI vještina kod  učitelja i učenika u SS i VSS obrazovanju.
Scroll to Top

Budite u toku s novostima

Budite u toku s novostima

Prijavite se na naš newsletter i budite uvijek u toku s novostima i tehnologijama iz svijeta Poslovne inteligencije.


Business & Data Analysis
Planning, OLAP & Reporting & Financial consolidation
Data Integration, Data Migration & Data Engineering
Data Governance, Data Quality & Master Data Management
Data Science
DWH models
XBRL point
ConQ Content Analytics
SynQ
By submitting this form, you agree that we may use the data provided to contact you with the information related to your request/submission and products and services of Poslovna inteligencija. You can unsubscribe from Poslovna inteligencija marketing emails at any time by clicking the unsubscribe link in the email. For more information, please see our Privacy Policy. *
Please don't insert text in the box below!

The fields marked with * are required