Postali smo nositelj MAMFORCE© standarda

23. studenoga postali smo prva tvrtka koja je nositelj osnovnog MAMFORCE© standarda iz sektora malih i srednjih tvrtki. Certifikat je dodijeljen u sklopu EU financiranog projekta „Prema stvarnoj ravnopravnosti muškaraca i žena: usklađivanje privatnog i poslovnog života.“
Priznanje je dodijeljeno u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, članici Uprave Poslovne inteligencije Aniti Cvetić Oreščanin, od strane pravobraniteljice za ravnopravnost spolova Višnje Ljubičić i Dijane Kobas Dešković, koja je autorica metode procjene MAMFORCE© standarda.

MAMFORCE© je priznati znak kvalitete koji poslodavcima potvrđuje kompetencije u provođenju obiteljski odgovorne i rodno osviještene politike upravljanja ljudskim potencijalima. To su kompanije koje nizom odgovornih politika i benefita zaposlenima olakšavaju usklađenje privatnih i poslovnih obaveza i osiguravaju uvjete za nesmetani razvoj karijere bez obzira na roditeljstvo i rod.

anita_mamforce_standarda-800x600Iako poslujemo unutar ICT industrije koja je obilježena dominantno muškom populacijom u Poslovnoj inteligenciji Zagreb zaposleno je 80 zaposlenika od čega je 52% žena i 48% muškaraca. Zahvaljujući poslovnoj politici u kojoj je najvažniji kriterij postignuće i zalaganje, jedina smo IT tvrtka u regiji u kojoj je zaposleno više od 50% žena na svim upravljačkim razinama. Naše kontinuirano ulaganje u edukacije zaposlenika osiguralo nam je reputaciju poželjnog poslodavca, posebno za generaciju milenijaca. MAMFORCE© certifikat pomoći će nam da stvorimo kvalitetnu platformu za daljnja unaprijeđenja na području rodne ravnopravnosti s naglaskom na balans poslovnog i privatnog života.

nosioci_mamforce_standarda4

MAMFORCE standard također je dodijeljen i Agenciji za znanosti i visoko obrazovanje, a  Višnja Ljubičić, pravobraniteljica za ravnopravnost spolova tom prigodom je izjavila: „Izuzetno nam je drago što su i Agencija za znanost i visoko obrazovanje i Poslovna inteligencija prepoznale vrijednost projekta i ciljeva koje projekt promiče.

Pogledajte i kratku reportažu s HRT-a iz emisije Zagrebačka panorama:

 

Posljednje Novosti

Scroll to Top

Budite u toku s novostima

Budite u toku s novostima

Prijavite se na naš newsletter i budite uvijek u toku s novostima i tehnologijama iz svijeta Poslovne inteligencije.

Želim primati obavijesti o novostima i tehnologijama iz svijeta Poslovne inteligencije