Održana prva Power BI user grupa u Hrvatskoj!

Prva BI user grupa Zagreb održala se 29. svibnja u prostorijama Microsofta na adresi Horvatova 82. Veliki interes za predavanje rezultirao je do zadnjeg mjesta popunjenom dvoranom Pharos.

Power BI je snažan alat za vizualizaciju podataka koji transformira vaše podatke u jasne vizualizacije koje vam pomažu da prikupite i organizirate podatke kako biste se mogli fokusirati na ono što vam je najbitnije. Power BI User Grupe Zagreb  (PUG Zagreb) djeluje u okviru globalne Power BI User zajednice te omogućuje: povezivanje s drugim strastvenim korisnicima Power BI alata iz različitih industrija i različitih zanimanja, razmjenu iskustva i najboljih praksa, pristup treninzima i edukativnom sadržaju, informacije o novim verzijama i funkcionalnostima.

Predavanje je otvorila Maja Franješ, Power BI stručnjakinja s višegodišnjim iskustvom rada u Power BI alatu te konzultantica u Microsoft odjelu Poslovne inteligencije. Maja je sudionike uvela u Power BI, a nakon nje uvodno predavanje održao je i Microsoftov Solution Sales Professional, Domagoj Kovač.

Prvo predavanje održao je Igor Bojanić, voditelj projekata u odjelu poslovne inteligencije Konzuma. Igor je podijelio svoje primjere iz prakse korištenja DAX formule te ga usporedio sa SQL-om. Drugi dio Igorovog predavanja bazirao se na prikazu izvještaja iz poslovanja (Granulacija (drill down/up), YTD/MTD vremenska usporedba, ABC klasifikacija) uz live prikaz na izvješću.

Nakon Igora mikrofon je preuzeo diplomirani inženjer građevinarstva, ovlašteni član Komore građevinskih inženjera, sudski vještak za graditeljstvo i procjenu nekretnina, Tomislav Mališ. Predavanje je započelo  prezentacijom Power BI javno objavljenog izvještaja kao alata za promociju, pregled nekretnina u prodaji i gradnji i prikupljanje podataka potencijalnih kupaca. U drugom dijelu predavanja, Tomislav je objasnio načine na koji je izrađen dio izvještaja koji korisniku dozvoljava pregled odabirom elemenata tlocrta (Synoptic panel).

Nakon održanih predavanja slijedio je networking gdje su organizatori, ali i govornici, još jednom naglasili kako stoje na raspolaganju svim sudionicima za pitanja ili savjete.

Za one koji nisu osigurali svoja mjesta na prvom PUG Zagreb, podsjećamo da je ovo tek prvi PUG te kako slijede nova predavanja, s jednako zanimljivim govornicima i u jednako ugodnoj atmosferi. Do sljedećeg druženja pratite nas na društvenim mrežama i šaljite nam svoje prijedloge tema, predavača ili primjera iz prakse za koje tražite rješenje.

S nestrpljenjem vas iščekujemo na sljedeće druženje!

Posljednje Novosti

Pridružite nam se na poslovnom događanju pod nazivom “Get Your Data AI Ready: Executive Guide to Mastering Data Governance", koje će se održati 25. travnja od 9:00h do 12:00h, u prostoru Bird Incubatora, Franje Petračića 4, Zagreb. Event će biti moguće pratiti i online.
Uspješno rješavanje izazova s kojima se suočavaju naši klijenti naš je najveći izvor ponosa.
Pridružite nam se na poslovnom okupljanju pod nazivom „ESG: Turning Concepts into Actual Report“, koje će se održati 20.3.2024. od 9h do 12h u prostoru BIRD Incubatora, Franje Petračića 4.
Pridružite nam se na Business Breakfast događanju pod nazivom “Planning beyond Spreadsheets", koje će se održati 7.12.2023., od 9:15h do 12:00h, u Restoranu 27 na Senjaku (Istarska 27) u Beogradu.
Visoko učilište Algebra ponosni je nositelj projekta pod nazivom AI-powered Next Generation of VET, a dio projektnog tima je i Poslovna inteligencija. Projekt AI4VET4AI adresira potrebu Europe za radnom snagom koja ima znanja i vještine iz područja umjetne inteligencije i njene primjene, te potiče razvoj AI vještina kod  učitelja i učenika u SS i VSS obrazovanju.
Poslovna inteligencija ponovo otvara svoja vrata studentima završnih godina, ove godine u hibridnom formatu!
Završavate ili ste završili neki od fakulteta iz područja računarstva, matematike ili poslovne informatike? Odlično!
Scroll to Top

Budite u toku s novostima

Budite u toku s novostima

Prijavite se na naš newsletter i budite uvijek u toku s novostima i tehnologijama iz svijeta Poslovne inteligencije.


Business & Data Analysis
Planning, OLAP & Reporting & Financial consolidation
Data Integration, Data Migration & Data Engineering
Data Governance, Data Quality & Master Data Management
Data Science
DWH models
XBRL point
ConQ Content Analytics
SynQ

I acknowledge that the personal data I submit through this contact form will be used by Poslovna inteligencija d.o.o. to contact me and provide information related to my inquiry/application. I consent to Poslovna inteligencija using my submitted personal data to send newsletters containing information about news, products, and services of Poslovna inteligencija. I also acknowledge that I can unsubscribe from receiving newsletters at any time by clicking the 'Unsubscribe' link in each newsletter. Comprehensive information related to my rights and the use of my personal data can be found in Poslovna inteligencija's Privacy Policy.:
Yes No *

Please don't insert text in the box below!

The fields marked with * are required