Održana prva Power BI user grupa u Hrvatskoj!

Prva BI user grupa Zagreb održala se 29. svibnja u prostorijama Microsofta na adresi Horvatova 82. Veliki interes za predavanje rezultirao je do zadnjeg mjesta popunjenom dvoranom Pharos.

Power BI je snažan alat za vizualizaciju podataka koji transformira vaše podatke u jasne vizualizacije koje vam pomažu da prikupite i organizirate podatke kako biste se mogli fokusirati na ono što vam je najbitnije. Power BI User Grupe Zagreb  (PUG Zagreb) djeluje u okviru globalne Power BI User zajednice te omogućuje: povezivanje s drugim strastvenim korisnicima Power BI alata iz različitih industrija i različitih zanimanja, razmjenu iskustva i najboljih praksa, pristup treninzima i edukativnom sadržaju, informacije o novim verzijama i funkcionalnostima.

Predavanje je otvorila Maja Franješ, Power BI stručnjakinja s višegodišnjim iskustvom rada u Power BI alatu te konzultantica u Microsoft odjelu Poslovne inteligencije. Maja je sudionike uvela u Power BI, a nakon nje uvodno predavanje održao je i Microsoftov Solution Sales Professional, Domagoj Kovač.

Prvo predavanje održao je Igor Bojanić, voditelj projekata u odjelu poslovne inteligencije Konzuma. Igor je podijelio svoje primjere iz prakse korištenja DAX formule te ga usporedio sa SQL-om. Drugi dio Igorovog predavanja bazirao se na prikazu izvještaja iz poslovanja (Granulacija (drill down/up), YTD/MTD vremenska usporedba, ABC klasifikacija) uz live prikaz na izvješću.

Nakon Igora mikrofon je preuzeo diplomirani inženjer građevinarstva, ovlašteni član Komore građevinskih inženjera, sudski vještak za graditeljstvo i procjenu nekretnina, Tomislav Mališ. Predavanje je započelo  prezentacijom Power BI javno objavljenog izvještaja kao alata za promociju, pregled nekretnina u prodaji i gradnji i prikupljanje podataka potencijalnih kupaca. U drugom dijelu predavanja, Tomislav je objasnio načine na koji je izrađen dio izvještaja koji korisniku dozvoljava pregled odabirom elemenata tlocrta (Synoptic panel).

Nakon održanih predavanja slijedio je networking gdje su organizatori, ali i govornici, još jednom naglasili kako stoje na raspolaganju svim sudionicima za pitanja ili savjete.

Za one koji nisu osigurali svoja mjesta na prvom PUG Zagreb, podsjećamo da je ovo tek prvi PUG te kako slijede nova predavanja, s jednako zanimljivim govornicima i u jednako ugodnoj atmosferi. Do sljedećeg druženja pratite nas na društvenim mrežama i šaljite nam svoje prijedloge tema, predavača ili primjera iz prakse za koje tražite rješenje.

S nestrpljenjem vas iščekujemo na sljedeće druženje!

Posljednje Novosti

Scroll to Top

Budite u toku s novostima

Budite u toku s novostima

Prijavite se na naš newsletter i budite uvijek u toku s novostima i tehnologijama iz svijeta Poslovne inteligencije.

Želim primati obavijesti o novostima i tehnologijama iz svijeta Poslovne inteligencije