Ravnopravnost je bolja za sve!

Uoči Dana žena, IKEA Hrvatska održala je konferenciju o rodnoj ravnopravnosti na radnom mjestu pod imenom 'Ravnopravnost je bolja za sve'. U fokusu konferencije bile su teme jednakih mogućnosti zapošljavanja, napretka u karijeri te jednake plaće za isti posao, ali i važnosti rodno ujednačenih organizacija za poslovne rezultate organizacija i društva u cjelini. Anita Cvetić Oreščanin sudjelovala je na panelu te dala svoje viđenje na problematiku ravnopravnosti u IT sektoru.

‘U tvrtki IKEA smatramo da je ravnopravnost temelj ljudskih prava. Držimo da svatko ima pravo na pravedan tretman i jednake mogućnosti, bez obzira na rodnu pripadnost. Usto, vjerujemo i da ravnopravnost doprinosi našem poslovanju te stoga promičemo stvaranje inkluzivne radne sredine u kojoj svi imaju jednake mogućnosti za razvoj i napredovanje. Istraživanja, naime, pokazuju da tvrtke u kojima je prisutna raznolikost na svim pozicijama ostvaruju bolje rezultate u financijskom i organizacijskom smislu. Ponosni smo što danas u robnoj kući IKEA Zagreb od ukupnog broja zaposlenih, 52 % čine žene, a 63 % dio su najvišeg menadžmenta. Za nas je ravnopravnost ulaganje, a ne trošak’, istaknula je Darija Kuljić, direktorica robne kuće IKEA Zagreb.


Foto: Neja Markicevic / CROPIX

U uvodnom govoru Višnja Ljubičić, pravobraniteljica za ravnopravnost spolova RH je istaknula kako rodna ravnopravnost na radnom mjestu još uvijek nije na vrhu prioriteta u Hrvatskoj te je ukazala na potrebu da se ukine praksa prema kojoj se u određenim industrijama zapošljavaju žene, a drugima gotovo isključivo muškarci. Posebna gošća na konferenciji, Sari Brody, Leadership & Diversity Manager IKEA Group, govorila je o primjeni strategije rodne ravnopravnosti u IKEA Grupi te je istaknula kako je rodna ujednačenost na upravljačkim pozicijama ujedno i temelj za bolje poslovne rezultate. “Upravo zato u tvrtki IKEA težimo različitosti, a ne sličnosti jer jedinstvenost naših kolega tvrtku IKEA čini boljim mjestom za rad i osigurava nam inovativnost i kreativnost”, izjavila je Sari Brody.

Anita Cvetić Oreščanin, članica Uprave tvrtke Poslovna inteligencija, rekla je kako je zapravo predrasuda da u IT i STEM sektoru nema žena te je naglasila kako žene u tim sektorima imaju puno više šansi razbiti stakleni strop nego u drugim industrijama jer su glavni kriterij znanje i kompetencije.

Foto: Neja Markicevic / CROPIX

Helena Štimac Radin, ravnateljica Ureda za ravnopravnost spolova Vlade RH, istaknula je kako su žene svjesne svog neravnopravnog položaja na tržištu rada, no jako malo njih koristi mehanizme pravne zaštite koje im stoje na raspolaganju kada je u pitanju diskriminacija na radnom mjestu.

Diana Doboš, bojnica, kopilotkinja Canadaira CL-415 u Protupožarnoj eskadrili 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane istaknula kako je na početku karijere nailazila na nerazumijevanje i percepciju kako ima privilegirani status, no kako danas ima pozitivan odnos s muškim kolegama. Naglasila je i predrasude zbog kojih djevojčice nerijetko uopće ne razmatraju mogućnost da postanu pilotkinje jer se to smatra muškim zanimanjem.

U sklopu konferencije predstavljeni su rezultati istraživanja o tome uživaju li muškarci i žene u Hrvatskoj jednaka prava na radnom mjestu. Samo četvrtina stanovništva Zagreba smatra da žene i muškarci u Hrvatskoj imaju jednaka prava na radnom mjestu, što uključuje jednake prilike za zapošljavanje i napredak u karijeri te jednaku plaću za isti posao. Značajno više muškaraca nego žena u Zagrebu smatra da postoji rodna ravnopravnost na radnom mjestu u Hrvatskoj. Riječ je o istraživanju koje je tijekom veljače za tvrtku IKEA Hrvatska provela agencija Ipsos na reprezentativnom uzorku (N=637) stanovništva u Zagrebu metodom online panela.

Rodna ravnopravnost u tvrtki IKEA dio je šireg pristupa Raznolikosti i inkluzije, a u njegovoj provedbi IKEA se, istinski vjerujući u ravnopravnost, fokusira na nekoliko glavnih područja, među kojima su LGBTIQ skupine, različite nacionalnosti, integracija osoba s invaliditetom – te rodna ravnopravnost. Uz postizanje rodno ujednačene organizacije, IKEA se na globalnoj razini obvezala da će do 2020. godine ostvariti jednake plaće za isti posao te jednake mogućnosti zapošljavanja i napredovanja za sve, neovisno o različitostima među svojim zaposlenicima.

U Hrvatskoj, kao mladoj organizaciji, IKEA je već od samog početka procesa zapošljavanja ostvarila jednake plaće za isti posao za žene i muškarce, a kontinuirano radi na edukaciji svojih zaposlenika i njihovom osvještavanju o tome kako raznolikost doprinosi poslovanju. Ove su godine, primjerice, svi zaposlenici u zagrebačkoj robnoj kući IKEA prošli treninge s ciljem eliminiranja neželjenih predrasuda prema raznolikostima.

Konferencija povodom Dana žena dio je šire kampanje koju IKEA organizira na području Hrvatske, Srbije i Rumunjske (zemljama u kojima IKEA u Jugoistočnoj Europi trenutno posluje), a ujedno je i tema kojoj će IKEA i tijekom idućih godina posvetiti posebnu pažnju.

 

Posljednje Novosti

Pridružite nam se na poslovnom događanju pod nazivom “Get Your Data AI Ready: Executive Guide to Mastering Data Governance", koje će se održati 25. travnja od 9:00h do 12:00h, u prostoru Bird Incubatora, Franje Petračića 4, Zagreb. Event će biti moguće pratiti i online.
Uspješno rješavanje izazova s kojima se suočavaju naši klijenti naš je najveći izvor ponosa.
Pridružite nam se na poslovnom okupljanju pod nazivom „ESG: Turning Concepts into Actual Report“, koje će se održati 20.3.2024. od 9h do 12h u prostoru BIRD Incubatora, Franje Petračića 4.
Pridružite nam se na Business Breakfast događanju pod nazivom “Planning beyond Spreadsheets", koje će se održati 7.12.2023., od 9:15h do 12:00h, u Restoranu 27 na Senjaku (Istarska 27) u Beogradu.
Visoko učilište Algebra ponosni je nositelj projekta pod nazivom AI-powered Next Generation of VET, a dio projektnog tima je i Poslovna inteligencija. Projekt AI4VET4AI adresira potrebu Europe za radnom snagom koja ima znanja i vještine iz područja umjetne inteligencije i njene primjene, te potiče razvoj AI vještina kod  učitelja i učenika u SS i VSS obrazovanju.
Poslovna inteligencija ponovo otvara svoja vrata studentima završnih godina, ove godine u hibridnom formatu!
Završavate ili ste završili neki od fakulteta iz područja računarstva, matematike ili poslovne informatike? Odlično!
Scroll to Top

Budite u toku s novostima

Budite u toku s novostima

Prijavite se na naš newsletter i budite uvijek u toku s novostima i tehnologijama iz svijeta Poslovne inteligencije.


Business & Data Analysis
Planning, OLAP & Reporting & Financial consolidation
Data Integration, Data Migration & Data Engineering
Data Governance, Data Quality & Master Data Management
Data Science
DWH models
XBRL point
ConQ Content Analytics
SynQ

I acknowledge that the personal data I submit through this contact form will be used by Poslovna inteligencija d.o.o. to contact me and provide information related to my inquiry/application. I consent to Poslovna inteligencija using my submitted personal data to send newsletters containing information about news, products, and services of Poslovna inteligencija. I also acknowledge that I can unsubscribe from receiving newsletters at any time by clicking the 'Unsubscribe' link in each newsletter. Comprehensive information related to my rights and the use of my personal data can be found in Poslovna inteligencija's Privacy Policy.:
Yes No *

Please don't insert text in the box below!

The fields marked with * are required