SPARK Tech Meetup #5 – Big Data & Machine Learning

U subotu, 3.6.2017. u 13 sati u prostorijama SPARKa u Mostaru održao se peti po redu SPARK Tech Meetup. Ovaj meetup sudionicima je pružio pregled tehnika Machine Learning-a za istraživanje, analizu i iskorištavanje podataka te ih je upoznao s alatima i algoritmima pomoću kojih možete izraditi modele Machine Learning-a i naučiti kako riješiti probleme u Big Data.

Na eventu je sudjelovao i Marko Štajcer, direktor odjela Inovacije i razvoj koji je održao predavanje na temu „Što je Data Lake i kako ga izgraditi“.

 

Tradicionalni alati nisu prikladni za analizu pune vrijednosti velike količine podataka. Machine Learning je idealan za iskorištavanje prilika skrivenih u Big Data. Kako dati smisao količini podataka koju ste prikupili i kako donositi odluke u skladu s tim? Zašto je Big Data toliko zanimljiva tema i zašto su stručnjaci u ovom području jako traženi? Odgovore na ova i ostala pitanja o temama Big Data & Machine Learning mogli ste dobiti na petom SPARK Tech Meetupu.

 

 

Posljednje Novosti

Pokrenut unutar Europskog programa obrambenog industrijskog razvoja u prosincu 2021., projekt "Cyber Rapid Response Toolbox for Defence Use" (CYBER4DE) uhvatio se u koštac s izazovom razvoja lako implementabilnog, modularnog i skalabilnog alata za kibernetičku brzu reakciju kod upravljanja kibernetičkim incidentima u različitim kompleksnim nacionalnim i međunarodnim scenarijima. Također, projekt cilja na poboljšavanje procesa i praksi tzv. Kibernetičkih timova za brzi odaziv (CRRT) u okviru PESCO-a kako bi se brže usvajali novi alati i povećala učinkovitosti u operativnoj domeni.
Scroll to Top

Budite u toku s novostima

Budite u toku s novostima

Prijavite se na naš newsletter i budite uvijek u toku s novostima i tehnologijama iz svijeta Poslovne inteligencije.

Želim primati obavijesti o novostima i tehnologijama iz svijeta Poslovne inteligencije