Tableau Experience Zagreb

26. rujna organizirali smo prvi Tableau Experience Zagreb, koji je okupio sudionike iz gotovo svih segmenata industrije, a izuzetno velika posjećenost eventa, za koji se tražilo mjesto više, pokazuje kako postoji potreba za alatima koji na jednostavan način omogućavaju korisnicima da lakše prezentiraju svoje podatke i brže dođu do vrijednih informacija.Na početku Tableau eventa, Josip Kustić, direktor odjela Customer Success-a Poslovne inteligencije pozdravio je sve prisutne, a uvodno predavanje održao je CEE &CIS Tableau Manager Pavel Čejka, koji je posebno za ovu priliku došao iz Londona pozdraviti zagrebačke Tableau entuzijaste.

 

Nakon uvodnog predavanja, prvu studiju slučaja predstavio je Mislav Balković, član Uprave Algebra grupe i dekan Visokog učilišta Algebra, koji je objasnio sudionicima kako Algebra koristi Tableau u svom svakodnevnom radu i koje prednosti je Tableau donio sa sobom.

 

Andrija Derežić, CIO u United Grupi objasnio je kako izgleda BI u SBB-u te zašto koriste Tableau već godinama.

“Tableau nam je zaista omogućio da radimo report izuzetno brzo i doslovno usred sastanka, ukoliko management ima neka pitanja, otvoriš Tableau i napraviš report pred njima, što postigne wow efekt” izjavio je Andrija.

 

Luka Postružin,  BI and DWH Development Manager iz Vipneta održao je zanimljivu prezentaciju koja je objasnila kako je organiziran self-service BI u Vipnetu. Luka se i posebnim slide-om zahvalio ekipi iz Poslovne inteligencije na podršci, idejama, edukaciji i proaktivnom pristupu.

 

Nakon telekoma, studije slučaja predstavili su NSoft, KBC Zagreb te Nanobit.  Dario Jurčić, Business Analytics Solutions Team Lead, pridružio nam se iz Mostara, kao predstavnik NSofta,  tvrtke koja se  prošle godine popela na peto mjesto na Deloitteovoj ljestvici 50 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki u središnjoj Europi.KBC Zagreb predstavili su Ivan Horvat i Marija Altahir Ruf, to je ujedno bilo predavanje koje je izazvalo najveću diskusiju među publikom. Pokazali su kako KBC koristi Tableau za dobivanje vrijednih informacija o pacijentima, te prikazali vizualizaciju podataka Hitne službe. Kada ima najviše intervencija, kada je Hitna služba najzaposlenije te razne druge informacije.

 

Zadnju studiju slučaja predstavio je Tihomir Lolić, Analytics Team Lead iz Nanobita, koji je objasnio kako izgleda monitoriranje marketing kampanja u Nanobitu uz pomoć Tableau alata. Nanobit je tvrtka koja se bavi izradom aplikacija i igara za mobilne uređaje, a o njihovom uspjehu najbolje govori preko 50 milijuna preuzimanja i stotinjak zaposlenika.

 

Dvorana u HUB385, Od prvog do zadnjeg predavanja, bila je puna, a uz opuštenu atmosferu i odlična predavanja na Tableau Experience Zagreb prisustvovalo je preko 150 sudionika. Ukoliko i vi želite saznati više o Tableau alatu svakako preuzmite besplatnu probnu verziju Tableau-a, te nam se pridružite na sljedećoj Tableau user grupi, a ukoliko ste propustili event, cijelu snimku možete pogledati na našem Youtube kanalu.

 

Posljednje Novosti

Pridružite nam se na poslovnom događanju pod nazivom “Get Your Data AI Ready: Executive Guide to Mastering Data Governance", koje će se održati 25. travnja od 9:00h do 12:00h, u prostoru Bird Incubatora, Franje Petračića 4, Zagreb. Event će biti moguće pratiti i online.
Uspješno rješavanje izazova s kojima se suočavaju naši klijenti naš je najveći izvor ponosa.
Pridružite nam se na poslovnom okupljanju pod nazivom „ESG: Turning Concepts into Actual Report“, koje će se održati 20.3.2024. od 9h do 12h u prostoru BIRD Incubatora, Franje Petračića 4.
Pridružite nam se na Business Breakfast događanju pod nazivom “Planning beyond Spreadsheets", koje će se održati 7.12.2023., od 9:15h do 12:00h, u Restoranu 27 na Senjaku (Istarska 27) u Beogradu.
Visoko učilište Algebra ponosni je nositelj projekta pod nazivom AI-powered Next Generation of VET, a dio projektnog tima je i Poslovna inteligencija. Projekt AI4VET4AI adresira potrebu Europe za radnom snagom koja ima znanja i vještine iz područja umjetne inteligencije i njene primjene, te potiče razvoj AI vještina kod  učitelja i učenika u SS i VSS obrazovanju.
Poslovna inteligencija ponovo otvara svoja vrata studentima završnih godina, ove godine u hibridnom formatu!
Završavate ili ste završili neki od fakulteta iz područja računarstva, matematike ili poslovne informatike? Odlično!
Scroll to Top

Budite u toku s novostima

Budite u toku s novostima

Prijavite se na naš newsletter i budite uvijek u toku s novostima i tehnologijama iz svijeta Poslovne inteligencije.


Business & Data Analysis
Planning, OLAP & Reporting & Financial consolidation
Data Integration, Data Migration & Data Engineering
Data Governance, Data Quality & Master Data Management
Data Science
DWH models
XBRL point
ConQ Content Analytics
SynQ

I acknowledge that the personal data I submit through this contact form will be used by Poslovna inteligencija d.o.o. to contact me and provide information related to my inquiry/application. I consent to Poslovna inteligencija using my submitted personal data to send newsletters containing information about news, products, and services of Poslovna inteligencija. I also acknowledge that I can unsubscribe from receiving newsletters at any time by clicking the 'Unsubscribe' link in each newsletter. Comprehensive information related to my rights and the use of my personal data can be found in Poslovna inteligencija's Privacy Policy.:
Yes No *

Please don't insert text in the box below!

The fields marked with * are required