Tableau User Group Zagreb

Print15. ožujka prvi puta u Hrvatskoj održana je Tableau User Group Zagreb u prostorijama Algebra visokog učilišta u Ilici 242, u dvorani Aula Magna, od 17:30 do 20:00 sati. Tableau grupa namijenjena je svim korisnicima Tableau alata ali i svima zainteresiranima koji se bave analizom i vizualizacijom podataka, neovisno o alatu koji koriste. Tableau Software je drag&drop analitički softver koji omogućava analizu podataka neovisno o vještinama i znanju. Tableau omogućuje jednostavno spajanje na većinu izvora podataka (Excel, relacijske baze, Big Data), kombiniranje izvora podataka te brzu vizualizaciju i analizu podataka.

Cilj Tableau User Grupe je popularizacija vizualizacija i analitičkih alata među studentima računalnih i poslovnih fakulteta, dijeljenje znanja i ideja vezano uz Tableau Software te najboljih praksi vizualizacija i analiza podataka i pravo je mjesto za povezivanje sa stručnjacima iz Tableau svijeta.

Hrvoje Gabelica, certificirani Tableau korisnik koji posjeduje višegodišnje iskustvo u Tableau Software alatu, kao voditelj grupe pokazao je zašto je Tableau zadnjih godina apsolutni lider u području analitičkih i vizualizacijskih alata, što potvrđuje i Gartnerov magični kvadrant za BI i analitičke platforme koji je smjestio Tableau u kvadrant vodećih.

Hrvoje Gabelica predstavio je ciljeve i smjernice grupe, studiju slučaja tvrtki koje koriste Tableau kao rješenja za analizu i vizualizaciju podataka te primjenu vizualne analitike u Tablea softveru, a završetak user grupe obilježilo je neformalno druženje i networking.

Tableau User Grupa održat će se četiri puta godišnje, sve informacije možete pročitati na službenoj FB stranici Tableau User grupe a svi zainteresirani mogu se prijaviti i uključiti u rad grupe https://community.tableau.com/groups/zagreb-tableau-user-

Posljednje Novosti

Visoko učilište Algebra ponosni je nositelj projekta pod nazivom AI-powered Next Generation of VET, a dio projektnog tima je i Poslovna inteligencija. Projekt AI4VET4AI adresira potrebu Europe za radnom snagom koja ima znanja i vještine iz područja umjetne inteligencije i njene primjene, te potiče razvoj AI vještina kod  učitelja i učenika u SS i VSS obrazovanju.
Scroll to Top

Budite u toku s novostima

Budite u toku s novostima

Prijavite se na naš newsletter i budite uvijek u toku s novostima i tehnologijama iz svijeta Poslovne inteligencije.


Business & Data Analysis
Planning, OLAP & Reporting & Financial consolidation
Data Integration, Data Migration & Data Engineering
Data Governance, Data Quality & Master Data Management
Data Science
DWH models
XBRL point
ConQ Content Analytics
SynQ
By submitting this form, you agree that we may use the data provided to contact you with the information related to your request/submission and products and services of Poslovna inteligencija. You can unsubscribe from Poslovna inteligencija marketing emails at any time by clicking the unsubscribe link in the email. For more information, please see our Privacy Policy. *
Please don't insert text in the box below!

The fields marked with * are required