Tableau User Group Zagreb

Print15. ožujka prvi puta u Hrvatskoj održana je Tableau User Group Zagreb u prostorijama Algebra visokog učilišta u Ilici 242, u dvorani Aula Magna, od 17:30 do 20:00 sati. Tableau grupa namijenjena je svim korisnicima Tableau alata ali i svima zainteresiranima koji se bave analizom i vizualizacijom podataka, neovisno o alatu koji koriste. Tableau Software je drag&drop analitički softver koji omogućava analizu podataka neovisno o vještinama i znanju. Tableau omogućuje jednostavno spajanje na većinu izvora podataka (Excel, relacijske baze, Big Data), kombiniranje izvora podataka te brzu vizualizaciju i analizu podataka.

Cilj Tableau User Grupe je popularizacija vizualizacija i analitičkih alata među studentima računalnih i poslovnih fakulteta, dijeljenje znanja i ideja vezano uz Tableau Software te najboljih praksi vizualizacija i analiza podataka i pravo je mjesto za povezivanje sa stručnjacima iz Tableau svijeta.

Hrvoje Gabelica, certificirani Tableau korisnik koji posjeduje višegodišnje iskustvo u Tableau Software alatu, kao voditelj grupe pokazao je zašto je Tableau zadnjih godina apsolutni lider u području analitičkih i vizualizacijskih alata, što potvrđuje i Gartnerov magični kvadrant za BI i analitičke platforme koji je smjestio Tableau u kvadrant vodećih.

Hrvoje Gabelica predstavio je ciljeve i smjernice grupe, studiju slučaja tvrtki koje koriste Tableau kao rješenja za analizu i vizualizaciju podataka te primjenu vizualne analitike u Tablea softveru, a završetak user grupe obilježilo je neformalno druženje i networking.

Tableau User Grupa održat će se četiri puta godišnje, sve informacije možete pročitati na službenoj FB stranici Tableau User grupe a svi zainteresirani mogu se prijaviti i uključiti u rad grupe https://community.tableau.com/groups/zagreb-tableau-user-

Posljednje Novosti

Scroll to Top

Budite u toku s novostima

Budite u toku s novostima

Prijavite se na naš newsletter i budite uvijek u toku s novostima i tehnologijama iz svijeta Poslovne inteligencije.

Želim primati obavijesti o novostima i tehnologijama iz svijeta Poslovne inteligencije