Uspješno pokrenut AI4VET4AI projekt

Visoko učilište Algebra ponosni je nositelj projekta pod nazivom AI-powered Next Generation of VET, a dio projektnog tima je i Poslovna inteligencija. Projekt AI4VET4AI adresira potrebu Europe za radnom snagom koja ima znanja i vještine iz područja umjetne inteligencije i njene primjene, te potiče razvoj AI vještina kod  učitelja i učenika u SS i VSS obrazovanju.

Centri izvrsnosti srednjoškolskog strukovnog i visokoškolskog stručnog obrazovanja (Centre for Vocational excellence ili kratko CoVE) formiraju se stvaranjem mreža partnera koji razvijaju lokalne “ekosustave vještina”. Sve to kako bi pružili visokokvalitetne strukovne vještine svojim polaznicima, te doprinijeli regionalnom razvoju, razvoju inovacija, industrijskih klastera, strategija pametne specijalizacije i socijalne inkluzije. Okupljanjem različitih partnera, poput VET institucija (institucija za srednjoškolsko strukovno i visokoškolsko stručno obrazovanje te strukovno osposobljavanje), istraživačkih centara, tvrtki, sudionika iz poslovnog sektora, te razvojnih agencija i udruga, formiramo međunarodnu suradničku mrežu. Njen je cilj uspostaviti pristup izvrsnosti u obrazovanju koji uključuje širok spektar lokalnih sudionika, te omogućiti obrazovnim institucijama brzo prilagođavanje promjenama u gospodarstvu i promjenama potreba tržišta rada.

Visoko učilište Algebra ponosni je nositelj projekta pod nazivom AI-powered Next Generation of VET (AI4VET4AI). Znanost je jasna: umjetna inteligencija (artificial intelligence, AI) ključno će odrediti razvoj čovječanstva 21. stoljeća. Trenutno postoji čitav niz rješenja koja se temelje na umjetnoj inteligenciji, ali nedostaje prihvaćanje i implementacija tih rješenja u širokom spektru industrija. Razlog tome je dvojak, s jedne strane nedostaje stručnjaka koji razumiju vrijednosti i mogućnosti AI rješenja, a s druge strane prisutan je nedostatak povjerenja u AI rješenja. Projekt AI4VET4AI adresira potrebu Europe za radnom snagom koja ima znanja i vještine iz područja umjetne inteligencije i njene primjene, te potiče razvoj AI vještina kod  učitelja i učenika u srednjoškolskom strukovnom i visokoškolskom stručnom obrazovanju.

Glavni cilj projekta AI4VET4AI je doprinijeti digitalnoj transformaciji tržišta rada Europe uključivanjem novog inovativnog nastavnog sadržaja i metoda poučavanja u kurikulume srednjoškolskog strukovnog i visokoškolskog stručnog obrazovanja u 11 europskih zemalja i 18 EU NUTS2 regija. Projekt će se provoditi tijekom 4 godine (lipanj 2023. – lipanj 2027.) uz financijsku potporu EU u iznosu od 3.946.880,00 €.

Početak projekta uspješno je obilježen 28. lipnja 2023. s gotovo 50 online sudionika iz 26 organizacija koje u projektu sudjeluju kao projektni partneri:

 

Glavne aktivnosti partnerskih organizacija projekta bit će usmjerene na stvaranje i implementaciju inovativnog nastavnog sadržaja i metoda u srednjoškolsko strukovno i visokoškolsko stručno obrazovanje (VET). Bit će uspostavljeno 11 inovativnih VET AI kampusa i 7 inkubatora za AI inovacije, a brojne aktivnosti bit će usmjerene na podizanje svijesti o AI potencijalu u partnerskim regijama – kako među predstavnicima javnog i privatnog sektora, tako i u civilnom društvu.

Veliko hvala Europskoj komisiji na prepoznavanju vrijednosti projektnog prijedloga kao i European Education and Culture Executive Agency (EACEA) na podršci tijekom provedbe projekta.

 

Posljednje Novosti

Join us for an insightful panel discussion on 11th of June at 5:30 PM at BIRD Incubator and  explore the future of work with us!
Pridružite nam se na poslovnom događanju pod nazivom “Get Your Data AI Ready: Executive Guide to Mastering Data Governance", koje će se održati 25. travnja od 9:00h do 12:00h, u prostoru Bird Incubatora, Franje Petračića 4, Zagreb. Event će biti moguće pratiti i online.
Uspješno rješavanje izazova s kojima se suočavaju naši klijenti naš je najveći izvor ponosa.
Pridružite nam se na poslovnom okupljanju pod nazivom „ESG: Turning Concepts into Actual Report“, koje će se održati 20.3.2024. od 9h do 12h u prostoru BIRD Incubatora, Franje Petračića 4.
Pridružite nam se na Business Breakfast događanju pod nazivom “Planning beyond Spreadsheets", koje će se održati 7.12.2023., od 9:15h do 12:00h, u Restoranu 27 na Senjaku (Istarska 27) u Beogradu.
Poslovna inteligencija ponovo otvara svoja vrata studentima završnih godina, ove godine u hibridnom formatu!
Završavate ili ste završili neki od fakulteta iz područja računarstva, matematike ili poslovne informatike? Odlično!
Scroll to Top

Budite u toku s novostima

Budite u toku s novostima

Prijavite se na naš newsletter i budite uvijek u toku s novostima i tehnologijama iz svijeta Poslovne inteligencije.


Business & Data Analysis
Planning, OLAP & Reporting & Financial consolidation
Data Integration, Data Migration & Data Engineering
Data Governance, Data Quality & Master Data Management
Data Science
DWH models
XBRL point
ConQ Content Analytics
SynQ

I acknowledge that the personal data I submit through this contact form will be used by Poslovna inteligencija d.o.o. to contact me and provide information related to my inquiry/application. I consent to Poslovna inteligencija using my submitted personal data to send newsletters containing information about news, products, and services of Poslovna inteligencija. I also acknowledge that I can unsubscribe from receiving newsletters at any time by clicking the 'Unsubscribe' link in each newsletter. Comprehensive information related to my rights and the use of my personal data can be found in Poslovna inteligencija's Privacy Policy.:
Yes No *

Please don't insert text in the box below!

The fields marked with * are required