Data Science meetup: WiDS Datathon – powered by Poslovna inteligencija

Data Science meetup Poslovna inteligencija
Pripremite se za ovogodišnje izdanje Women in Data Science konferencije kroz Data Science meetup: WiDS Datathon u Poslovnoj inteligenciji!

Oduvijek vas je zanimalo kako dizajnirati data science projekt? Želite i sami pokrenuti data science inicijative unutar vaše kompanije? Saznajte iz prve ruke od naših predavačica kako su iskoristile svoje data science vještine i riješile ovaj izazov prediktivne analitike usmjeren na društveni utjecaj.

U Datathonu organiziranom od strane Stanford sveučilišta koji se odvija na svjetskoj razini natječe se i sjajan interdisciplinarni tim Poslovne inteligencije koji kombinira stručna znanja iz područja upravljanja podacima, poslovne analitike te inovacija i razvoja. Naše članice tima, ujedno i predavačice koje će svoja iskustva rada na projektu podijeliti s vama, dolaze iz različitih akademskih pozadina – matematike, informatike, lingvistike i računarstva čime je ostvaren odličan miks raznih polja stručnosti.

Ana-Marija, Iva, Ljiljana i Mihaela tijekom projekta bavile su se pitanjem procjene šansi za preživljavanje pacijenata u jedinicama intenzivne njege preko modeliranja dobivenih podataka o medicinskim parametrima. Koliko je tema ustvari ozbiljna, koje su strategije te pristupe podacima koristile i do kojih su rezultata stigle saznajte u njihovom predavanju 20.2.2020.!

Prijavite se još danas putem Eventbrite platforme!*

*sudjelovanje na meetupu je besplatno

Datathon je hackaton usmjeren na podatke – sudionicima je dan set podataka, ograničeno vrijeme i prilika da iskoriste svoju kreativnost i data science vještine kako bi istražili moguća rješenja. Ovogodišnje izdanje Datathona u fokusu ima zdravlje pacijenata te su sudionici imali priliku koristiti podatke MIT GOSSIS (Global Open Source Severity of Illness Score) inicijative.

 

Agenda

  • 09:00 – 09:30 – Registracija / Welcome coffee
  • 09:30 – 10:00 – Pozdravni govor
  • 10:00 – 11:00 – Predviđanje šansi za preživljavanje pacijenata po medicinskim parametrima
  • 11:00 – 11:15 – Q&A
  • 11:15 – Networking

 

Predavačice: 

  • Ana-Marija Petric – Principal Consultant
  • Iva Sorić – Data Scientist
  • Ljiljana Pintarić – Senior Consultant
  • Mihaela Pejčinović – Senior Consultant

 

Posljednje Novosti

IBM i PI rješenja pomažu tvrtkama da planiraju, procjenjuju i djeluju izvan tradicionalnih ograničenja i dosegnu svoj puni potencijal pomoću alata agilnog planiranja i analitike.
Skupština Poslovne inteligencije donijela je odluku o proširenju uprave te je imenovala novu članicu. Dosadašnjim članovima, Aniti Cvetić Oreščanin, Lidiji Karagi i Draženu Oreščaninu, s direktorskog mjesta na novoj poziciji pridružuje se Slađana Krpić koja je do sada vodila Business Analytics odjel konzaltinga. Slađana je tako povećala udio ženskog vodstva u Poslovnoj inteligenciji te od sad čak tri četvrtine Uprave čine žene.
Poslovna inteligencija je, kao dio konzorcija koji predvodi BPTI (Baltic Institute of Advanced Technology) iz Litve, dobila sredstva iz Europskog programa industrijskog razvoja u području obrane (EDIDP) za prijavljeni projekt "Cyber Quick Response Toolbox for Defense Use" (CYBER4DE). Vrijednost projekta je gotovo 10 milijuna Eura od kojih će EU financirati čak 96%.
Veleposlanik Republike Indije u Republici Hrvatskoj, njegova ekselencija Raj Kumar Srivastava, koji je na dužnost stupio u rujnu prošle godine, 17.2. je posjetio Poslovnu inteligenciju i BIRD Inkubator za umjetnu inteligenciju i podatkovnu analitiku. Povod njegova posjeta bio je razgovor s predsjednikom Uprave Poslovne inteligencije Draženom Oreščaninom na temu suradnje Indije i Hrvatske u IT sektoru.
Scroll to Top

Budite u toku s novostima

Budite u toku s novostima

Prijavite se na naš newsletter i budite uvijek u toku s novostima i tehnologijama iz svijeta Poslovne inteligencije.