Data Science meetup: WiDS Datathon – powered by Poslovna inteligencija

Data Science meetup Poslovna inteligencija
Pripremite se za ovogodišnje izdanje Women in Data Science konferencije kroz Data Science meetup: WiDS Datathon u Poslovnoj inteligenciji!

Oduvijek vas je zanimalo kako dizajnirati data science projekt? Želite i sami pokrenuti data science inicijative unutar vaše kompanije? Saznajte iz prve ruke od naših predavačica kako su iskoristile svoje data science vještine i riješile ovaj izazov prediktivne analitike usmjeren na društveni utjecaj.

U Datathonu organiziranom od strane Stanford sveučilišta koji se odvija na svjetskoj razini natječe se i sjajan interdisciplinarni tim Poslovne inteligencije koji kombinira stručna znanja iz područja upravljanja podacima, poslovne analitike te inovacija i razvoja. Naše članice tima, ujedno i predavačice koje će svoja iskustva rada na projektu podijeliti s vama, dolaze iz različitih akademskih pozadina – matematike, informatike, lingvistike i računarstva čime je ostvaren odličan miks raznih polja stručnosti.

Ana-Marija, Iva, Ljiljana i Mihaela tijekom projekta bavile su se pitanjem procjene šansi za preživljavanje pacijenata u jedinicama intenzivne njege preko modeliranja dobivenih podataka o medicinskim parametrima. Koliko je tema ustvari ozbiljna, koje su strategije te pristupe podacima koristile i do kojih su rezultata stigle saznajte u njihovom predavanju 20.2.2020.!

Prijavite se još danas putem Eventbrite platforme!*

*sudjelovanje na meetupu je besplatno

Datathon je hackaton usmjeren na podatke – sudionicima je dan set podataka, ograničeno vrijeme i prilika da iskoriste svoju kreativnost i data science vještine kako bi istražili moguća rješenja. Ovogodišnje izdanje Datathona u fokusu ima zdravlje pacijenata te su sudionici imali priliku koristiti podatke MIT GOSSIS (Global Open Source Severity of Illness Score) inicijative.

 

Agenda

  • 09:00 – 09:30 – Registracija / Welcome coffee
  • 09:30 – 10:00 – Pozdravni govor
  • 10:00 – 11:00 – Predviđanje šansi za preživljavanje pacijenata po medicinskim parametrima
  • 11:00 – 11:15 – Q&A
  • 11:15 – Networking

 

Predavačice: 

  • Ana-Marija Petric – Principal Consultant
  • Iva Sorić – Data Scientist
  • Ljiljana Pintarić – Senior Consultant
  • Mihaela Pejčinović – Senior Consultant

 

Posljednje Novosti

Join us for an insightful panel discussion on 11th of June at 5:30 PM at BIRD Incubator and  explore the future of work with us!
Pridružite nam se na poslovnom događanju pod nazivom “Get Your Data AI Ready: Executive Guide to Mastering Data Governance", koje će se održati 25. travnja od 9:00h do 12:00h, u prostoru Bird Incubatora, Franje Petračića 4, Zagreb. Event će biti moguće pratiti i online.
Uspješno rješavanje izazova s kojima se suočavaju naši klijenti naš je najveći izvor ponosa.
Pridružite nam se na poslovnom okupljanju pod nazivom „ESG: Turning Concepts into Actual Report“, koje će se održati 20.3.2024. od 9h do 12h u prostoru BIRD Incubatora, Franje Petračića 4.
Pridružite nam se na Business Breakfast događanju pod nazivom “Planning beyond Spreadsheets", koje će se održati 7.12.2023., od 9:15h do 12:00h, u Restoranu 27 na Senjaku (Istarska 27) u Beogradu.
Visoko učilište Algebra ponosni je nositelj projekta pod nazivom AI-powered Next Generation of VET, a dio projektnog tima je i Poslovna inteligencija. Projekt AI4VET4AI adresira potrebu Europe za radnom snagom koja ima znanja i vještine iz područja umjetne inteligencije i njene primjene, te potiče razvoj AI vještina kod  učitelja i učenika u SS i VSS obrazovanju.
Poslovna inteligencija ponovo otvara svoja vrata studentima završnih godina, ove godine u hibridnom formatu!
Završavate ili ste završili neki od fakulteta iz područja računarstva, matematike ili poslovne informatike? Odlično!
Scroll to Top

Budite u toku s novostima

Budite u toku s novostima

Prijavite se na naš newsletter i budite uvijek u toku s novostima i tehnologijama iz svijeta Poslovne inteligencije.


Business & Data Analysis
Planning, OLAP & Reporting & Financial consolidation
Data Integration, Data Migration & Data Engineering
Data Governance, Data Quality & Master Data Management
Data Science
DWH models
XBRL point
ConQ Content Analytics
SynQ

I acknowledge that the personal data I submit through this contact form will be used by Poslovna inteligencija d.o.o. to contact me and provide information related to my inquiry/application. I consent to Poslovna inteligencija using my submitted personal data to send newsletters containing information about news, products, and services of Poslovna inteligencija. I also acknowledge that I can unsubscribe from receiving newsletters at any time by clicking the 'Unsubscribe' link in each newsletter. Comprehensive information related to my rights and the use of my personal data can be found in Poslovna inteligencija's Privacy Policy.:
Yes No *

Please don't insert text in the box below!

The fields marked with * are required