Data Science meetup: WiDS Datathon – powered by Poslovna inteligencija

Data Science meetup Poslovna inteligencija
Pripremite se za ovogodišnje izdanje Women in Data Science konferencije kroz Data Science meetup: WiDS Datathon u Poslovnoj inteligenciji!

Oduvijek vas je zanimalo kako dizajnirati data science projekt? Želite i sami pokrenuti data science inicijative unutar vaše kompanije? Saznajte iz prve ruke od naših predavačica kako su iskoristile svoje data science vještine i riješile ovaj izazov prediktivne analitike usmjeren na društveni utjecaj.

U Datathonu organiziranom od strane Stanford sveučilišta koji se odvija na svjetskoj razini natječe se i sjajan interdisciplinarni tim Poslovne inteligencije koji kombinira stručna znanja iz područja upravljanja podacima, poslovne analitike te inovacija i razvoja. Naše članice tima, ujedno i predavačice koje će svoja iskustva rada na projektu podijeliti s vama, dolaze iz različitih akademskih pozadina – matematike, informatike, lingvistike i računarstva čime je ostvaren odličan miks raznih polja stručnosti.

Ana-Marija, Iva, Ljiljana i Mihaela tijekom projekta bavile su se pitanjem procjene šansi za preživljavanje pacijenata u jedinicama intenzivne njege preko modeliranja dobivenih podataka o medicinskim parametrima. Koliko je tema ustvari ozbiljna, koje su strategije te pristupe podacima koristile i do kojih su rezultata stigle saznajte u njihovom predavanju 20.2.2020.!

Prijavite se još danas putem Eventbrite platforme!*

*sudjelovanje na meetupu je besplatno

Datathon je hackaton usmjeren na podatke – sudionicima je dan set podataka, ograničeno vrijeme i prilika da iskoriste svoju kreativnost i data science vještine kako bi istražili moguća rješenja. Ovogodišnje izdanje Datathona u fokusu ima zdravlje pacijenata te su sudionici imali priliku koristiti podatke MIT GOSSIS (Global Open Source Severity of Illness Score) inicijative.

 

Agenda

  • 09:00 – 09:30 – Registracija / Welcome coffee
  • 09:30 – 10:00 – Pozdravni govor
  • 10:00 – 11:00 – Predviđanje šansi za preživljavanje pacijenata po medicinskim parametrima
  • 11:00 – 11:15 – Q&A
  • 11:15 – Networking

 

Predavačice: 

  • Ana-Marija Petric – Principal Consultant
  • Iva Sorić – Data Scientist
  • Ljiljana Pintarić – Senior Consultant
  • Mihaela Pejčinović – Senior Consultant

 

Posljednje Novosti

Scroll to Top

Budite u toku s novostima

Budite u toku s novostima

Prijavite se na naš newsletter i budite uvijek u toku s novostima i tehnologijama iz svijeta Poslovne inteligencije.

Želim primati obavijesti o novostima i tehnologijama iz svijeta Poslovne inteligencije