Addiko Bank AG

Addiko Grupa je specijalist za potrošačko kreditiranje i male i srednje poduzetnike u središnjoj i jugoistočnoj Europi, a sastoji se od Addiko Banke AG, potpuno licencirane matične banke registrirane u Beču u Austriji.

 

Addiko Banka AG izlistana je na bečkoj burzi i regulirana je Austrijskim tijelom za financijska tržišta kao i njenih šest podružnica, koje su registrirane, licencirane i posluju u pet zemalja središnje i jugoistočne Europe: Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina (dvije banke), Srbija i Crna Gora. Addiko Bank AG u šest banaka na pet tržišta pruža usluge više od 800.000 klijenata u CSEE pomoću mreže od 175 poslovnica i kanala modernog i digitalnog bankarstva.

 

Implementacija algoritma za izračun očekivanih gubitaka

2019. godine Addiko banka odlučila je pokrenuti pilot projekt s Poslovnom inteligencijom s ciljem poboljšanja algoritma za izračun očekivanih gubitaka pomoću Microsoft SQL Server tehnologije, oslanjajući se na tehničku ekspertizu Poslovne inteligencije kao partnera.

Glavni cilj projekta bio je poboljšanje tehničkih performansi i smanjenje operativnih troškova prethodno korištenog rješenja te pružanje poboljšanog rješenja s boljim performansama, skalabilnosti i u isto vrijeme, isplativnosti.