ORBICO

Implementacija sustava za potporu poslovnom odlučivanju
Orbico grupa, sa sjedištem u Zagrebu, je vodeći distributer robe široke potrošnje u Istočnoj Europi. Obzirom na kompleksnost poslovanja grupacije koja je prisutna na sedamnaest trižišta kroz četrdeset kompanija koje se brinu za preko 41.000 kupaca, implementacija sustava za potporu poslovnom odlučivanju značajno je unaprijedila veliku većinu poslovnih procesa te unijela dodatnu vrijednost u donošenje pravovremenih poslovnih odluka.

Implementirani sustav izuzetno je kompleksan i obuhvaća korporativno skladište podataka podržano sustavom za upravljanje matičnim podacima, skup izvještaja i dashboard-a nad standardiziranim grupnim izvještajnim dimenzijama te specijalizirane aplikacije za financijsko planiranje, izračun profitabilnosti i financijsku konsolidaciju s automatiziranim eliminacijama međukompanijskih transakcija. Kao što i kompanija neprestano raste i razvija se, tako je i sa implementiranim sustavom koji je skalabilan i podržavajući za nove kompanije i sustave.


Prisutnost na 17 tržišta s više od 40 kompanija i intenzivan rast u zadnjih nekoliko godina Orbicu je donijela kompleksnost u procesu izvještavanja i analize te donošenju poslovnih odluka. Podatke je bilo potrebno standardizirati, konsolidirati i obogatiti dodatnim analitičkim atributima te na taj način osigurati stabilnu platformu za kvalitetne analize i planiranje. Tražili smo pozdanog lokalnog partnera za implementaciju koji je u stanju unijeti dodatnu vrijednost u projekt te ga realizirati na vrhunskoj IBM platformi.

 

Romina Orešković, Direktorica financija Orbico grupe


Više o našem implementiranom rješenju možete pročitati ovdje:

Orbico Group – Driving growth supported by data-driven insight