PBZ Card

PBZ Card je vodeća tvrtka za kartično poslovanje u Jadranskoj regiji, s više od 2 milijuna izdanih kartica. To je jedini certificirani izdavatelj American Express kartica u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Makedoniji, te također izdaje Master Card i Visa kreditne kartice. PBZ Card je nastao spajanjem PBZ American Express i odjela za kartično poslovanje PBZ-a, članice Banca Intesa grupe.

Prioritet PBZ Card-a bio je stvoriti godišnje, konsolidirani poslovne planove i mjesečne prognoze na razini grupe. Prije implementacije Cognosa, u proces planiranja bilo je uključeno 15-ero ljudi, trajao je 2 1/2 mjeseca i zahtjevao nekoliko iteracija.

Glavni ciljevi za provedbu novog sustava bile su poboljšanje poslovnih procesa odjela kontrolinga kako bi se omogućilo fokusiranje na analizu podataka, a ne na njihovo prikupljanje, smanjiti proces od prikupljanja podataka do odobrenog RDG i BS, implementacija procesa za kontrolu kvalitete u procesu prikupljanja podataka, prevladati ograničenja tablice kao alata za planiranje i eliminirati pogreške zbog ručnog unošenja podataka koji su bili potrebna u fazi konsolidacije podataka.

Preuzmite cijelu studiju slučaja :

PBZ Card – Case-study