Tisak

Tisak je vodeći hrvatski distributer dnevnih novina, časopisa, duhanskih proizvoda, bonova za mobitele i druge robe. TISAK pruža svojim poslovnim partnerima široku lepezu visoko kvalitetnih usluga koje osiguravaju sigurnu isporuku proizvoda do kupca, uz dodatne marketinške usluge za izravnu komunikaciju s klijentom na prodajnom mjestu. Tisak ima 2900 zaposlenih, više od 950 vlastitih kioska i 4.300 drugih prodajnih mjesta, a ukupni godišnji promet Tiska je veći od 400 milijuna €.

BI Projekt imao je pred sobom brojne izazove, a ciljevi koji su postavljeni unutar projekta bili su konsolidacija podataka iz postojećih operativnih programa, stvaranje informacijskog sustava za upravljanje neovisno od budućih promjena operativnih sustava, standardizacije dostave informacija i jedne verzije istine, te omogućavanje kontroling odjela da se koncentriraju na kontrolu umjesto na prikupljanje podataka.

Projekt se koncentrira na tri glavna područja djelovanja u Tisku – prihoda od prodaje, financija i ljudskih resursa kao glavni generator renvenue i troškova unutar tvrtke.

Preuzmite cijelu studiju slučaja:

 

Tisak – Case study