Pravila privatnosti

Koje podatke prikupljamo?

PODACI O PREGLEDAVANJU

Tijekom normalne uporabe, IT sustavi i softverski postupci za upravljanje ovom web stranicom preuzimaju neke podatke čiji je prijenos implicitan u korištenju Internet komunikacijskih protokola.

Riječ je o podacima koji nisu povezane s određenim pojedincima, ali bi po svojoj prirodi mogli, putem obrade i povezivanja s podacima trećih strana, omogućiti identifikaciju korisnika.

Ova kategorija podataka uključuje IP adresu ili nazive domena računala korištena od strane korisnika koji se povezuju s web stranicom, URI (Uniform Resource Identifier) adrese traženih resursa, vrijeme zahtjeva, metoda korištena za podnošenje zahtjeva na server, veličinu datoteke dobivene kao odgovor, numerički kôd koji označava status odgovora poslužitelja (uspješan, pogreška itd.) te ostale parametre koji se odnose na operacijski sustav i korisnike.

Ti se podaci upotrebljavaju samo za dobivanje anonimnih statističkih podataka na web stranici i za provjeru ispravnog funkcioniranja te se brišu odmah nakon obrade.

 

KOLAČIĆI (COOKIES)

Kolačići su tekstualne datoteke koje se nalaze na vašem računalu kako bi se prikupili standardni internetski zapisi informacija i informacije o ponašanju posjetitelja.

Ove se informacije koriste za praćenje korištenja web stranice i za sastavljanje statističkih izvještaja o aktivnostima web stranice. Postavke svojeg preglednika možete podesiti tako da ne spremate kolačiće. Međutim u nekim slučajevima neke od funkcionalnosti naše web stranice zahtijevaju kolačiće i možda neće funkcionirati odlučite li ih ne prihvatiti.

 

Koje još podatke prikupljamo o Vama?

Prikupljamo osobne podatke o vama kada nam za to date pisanu privolu. To su slučajevi kad se prijavite na newsletter, prijavite se za neki događaj u našoj organizaciji ili na njemu sudjelujete, preuzimate materijale ili pošaljete email. Prikupljamo i vaše osobne podatke kada dobrovoljno ispunite ankete ili dajete povratne informacije. U svim navedenim slučajevima se radi o sljedećim podacima: ime, prezime, poslovna funkcija, pravna osoba za koju nastupate, država, kontakt telefon i email adresa.

Kako ćemo koristiti osobne podatke o Vama?

Osobne podatke koje smo prikupili o vama koristit ćemo, ukoliko ste nam za to dali pisanu privolu, kako bismo vam poslali newsletter,  s informacijama o novostima, proizvodima i uslugama za koje mislimo da bi vam mogli biti od interesa. Podatke koje smo prikupili pomoću omogućenih kolačića koristit ćemo kako bismo optimizirali naše web stranice. Poslovna inteligencija neće dijeliti vaše podatke ni s kim bez vaše pisane privole. Vaše osobne podatke nećemo obrađivati na bilo koji način koji nije opisan u ovim pravilima privatnosti. Obradit ćemo vaše osobne podatke na adekvatan i relevantan način i ograničiti na ono što je potrebno uzevši u obzir svrhu za koju se podaci koriste i za koju je dana pisana privola. Nećemo obrađivati osobne podatke za koje znamo da su neispravni ili zastarjeli, u tim slučajevima ažurirat ćemo vaše osobne podatke.

Vaši osobni podaci bit će obrađeni samo za navedenu svrhu, tako da vas potičemo da izaberete za koje od danih opcija ćete nam dati privolu.

 

Marketing

Htjeli bismo vam poslati informacije o našim proizvodima i uslugama, koji bi vam mogli biti od interesa. Ukoliko ste dali pisanu privolu za primanje newslettera promotivnog sadržaja s informacija o novostima, te našim proizvodima i uslugama, za objavu u medijima Vaših fotografija/snimki s događaja u našoj organizaciji, kasnije je u bilo kojem trenutku možete bez obrazloženja i besplatno povući. Povlačenjem privole prestat će aktivnost za koju ste prethodno dali privolu, no takvo povlačenje neće utjecati na zakonitost obrade na temelju privole prije njena povlačenja. Ukoliko više ne želite primati newsletter promotivnog sadržaja možete se odjaviti s primanja newslettera klikom na poveznicu za odjavu koja će biti u svakom pojedinačnom newsletteru, a u svakom slučaju svoju privolu možete opozvati na mail adresu marketing@inteligencija.com ili dpo@inteligencija.com.

 

Baza podataka

Poslovna inteligencija vaše podatke privremeno sprema u Mailchimp bazu podataka. Mailchimp je vodeća svjetska automatizirana platforma za marketing.

 

Ostale web stranice

Naša web stranica sadrži linkove na druge web stranice. Ova pravila privatnosti odnose se samo na stranicu Poslovne inteligencije tako da biste trebali pročitati pravila privatnosti i drugih web stranica koje posjećujete putem linkova.

 

Pristup vašim osobnim podacima, izmjenama i drugim pravima

Imate pravo zatražiti presliku osobnih podataka koje pohranjujemo o vama. Ukoliko želite presliku vaših osobnih podataka molimo vas da nam pošaljete e-mail na dpo@inteligencija.com.

Želimo biti sigurni da su vaši osobni podaci ispravni i ažurni. Možete nas zatražiti da ispravimo ili uklonimo osobne podatke koje smatrate netočnim. Također, možete zatražiti da obrišemo sve vaše osobne podatke koje pohranjujemo. Za detaljniji pregled svih vaših prava u svezi s osobnim podacima, molimo pogledajte naredna dva odjeljka.

 

Prava u svezi osobnih podataka

Opća uredba o zaštiti podataka (GDPR) je uredba Europske unije koja štiti vaše osobne podatke i zahtijeva da se prikupljaju u skladu sa zakonom pod strogim uvjetima, u opravdanu svrhu, a kao propis je u potpunosti usvojen u zakonodavstvu Republike Hrvatske. Osobe ili organizacije koje prikupljaju i upravljaju vašim osobnim podacima moraju ih štititi od zlouporabe i moraju poštovati određena prava vlasnika podataka koja jamči EU GDPR regulativa i zakonodavstvo Republike Hrvatske.

 

Sljedeća prava u svezi osobnih podataka zajamčena su Vam GDPR regulativom i zakonodavstvom Republike Hrvatske:

Pravo na informiranje o obradi. To pravo je ispunjeno u privoli na način da je pojedincu objašnjeno  koji se osobni podaci obrađuju, koja je svrha obrade i koje je trajanje obrade i pohrane osobnih podataka te kome se prosljeđuju podaci, ako se prosljeđuju.

Pravo na pristup. Pojedinac ima pravo dobiti potvrdu o tome da li se njihovi osobni podaci obrađuju ili ne, i tamo gdje je to slučaj moramo im omogućiti pristup tim podacima.

Pravo na ispravak. Pojedinci imaju pravo zatražiti ispravak netočnih osobnih podataka i pravo dodavanja osobnih podataka koje će popuniti bilo kakve nepotpune osobne podatke.

Pravo na zaborav. U određenim slučajevima, pojedinci imaju pravo zatražiti brisanje njihovih osobnih podataka.

Pravo na ograničenje obrade. Pojedinci imaju pravo zatražiti ograničenje obrade, primjenjivo na određeno razdoblje i/ili određene situacije.

Pravo na prenosivost. Pojedinci imaju pravo preuzeti u strukturiranom obliku svoje osobne podatke i imaju pravo prenijeti osobne podatke trećoj strani.

Pravo na prigovor. U pojedinim slučajevima, pojedinci imaju pravo prigovora na obrađivanje njihovih osobnih podataka. Imaju pravo prigovora na daljnju obradu osobnih podataka u onoj mjeri u kojoj su prikupljeni u svrhu direktnog marketinga. U slučaju da nisu zadovoljni reakcijom voditelja obrade na prigovor, pojedinci mogu podnijeti pritužbu nacionalnom nadležnom tijelu (AZOP)

Pravo na prigovor automatiziranom pojedinačnom donošenju odluka, uključujući izradu profila.. Pojedinci imaju pravo u svakom trenutku uložiti prigovor na automatizirano pojedinačno donošenje odluka ili profiliranje na osnovi osobnih podataka.

 

Scroll to Top

Budite u toku s novostima

Budite u toku s novostima

Prijavite se na naš newsletter i budite uvijek u toku s novostima i tehnologijama iz svijeta Poslovne inteligencije.


Business & Data Analysis
Planning, OLAP & Reporting & Financial consolidation
Data Integration, Data Migration & Data Engineering
Data Governance, Data Quality & Master Data Management
Data Science
DWH models
XBRL point
ConQ Content Analytics
SynQ

I acknowledge that the personal data I submit through this contact form will be used by Poslovna inteligencija d.o.o. to contact me and provide information related to my inquiry/application. I consent to Poslovna inteligencija using my submitted personal data to send newsletters containing information about news, products, and services of Poslovna inteligencija. I also acknowledge that I can unsubscribe from receiving newsletters at any time by clicking the 'Unsubscribe' link in each newsletter. Comprehensive information related to my rights and the use of my personal data can be found in Poslovna inteligencija's Privacy Policy.:
Yes No *

Please don't insert text in the box below!

The fields marked with * are required