Model skladišta podataka za banke

Skladište podataka pruža osnovu za kvalitetnu analizu dostupnih podataka deriviranjem preciznih informacija iz podataka. U posljednjih nekoliko godina, banke su nakupila velike količine podataka u svom poslovanja i sada je vrijeme da se ti podaci pretvore u novac, a mi vam možemo pomoći u tom procesu.

Naš model skladišta podataka za banke je standardan industrijski model skladišta podataka razvijen za potporu različitim poslovnim potrebama; od regulatornih i dnevnih/tjednih/mjesečnih operativnih i upravljačkih izvještaja, sve do vrlo kompleksnih ad hoc analiza i simulacija. Model se bazira na industrijskim standardima i najboljim praksama implementacije što je dokazano na stvarnim projektima implementacije, te ima izuzetno fleksibilan dizajn.

Vizualni prikaz modela

Osim implementacije DWH rješenja u velikim organizacijama, nudi bankama izbor implementacije potpuno funkcionalnih modula sukladno njihovim potrebama. Budući da je model dizajniran na način da podržava iterativnu implementaciju banka može, u bilo koje vrijeme, odlučiti proširiti postojeće rješenje sa novim modulima, zadržavajući pritom potpunu funkcionalnost postojećeg rješenja tijekom implementacije novih modula. Model skladišta podataka Poslovne inteligencije za banke je otvoren za preinake i izmjene potrebne za svaku banku klijenta.

Model je u potpunosti implementiran u Addiko banku, Srbija, a dijelovi modela su u upotrebi u Erste & Steiermärkische Bank d.d.

Preuzmite brošuru

DWH Model for Banking


Kontakt forma