RefQ

RefQ je alat za konzistentno upravljanje jednoznačnih referentnih podataka koji su na različite načine pohranjeni unutar aplikacija, sustava i baza podataka pojedine organizacije.

Zašto RefQ?

Korištenje alata omogućeno je kroz intuitivno i lako upravljivo korisničko sučelje, koje se može prilagoditi prema potrebama svakog korisnika. To sučelje pruža korisniku kreiranje izvještajnih struktura te njihovih financijskih pozicija, kao i kreiranje relacija između podataka odnosno pridruživanje podataka na kreirane financijske pozicije.

 

Osnovne funkcionalnosti RefQ rješenja:

  • Kreiranje strukture izvještaja
  • Kreiranje pozicija unutar izvještaja
  • Kreiranje relacija između podataka na prethodno kreirane pozicije
  • Kreiranje i upravljanje analitičkim hijerarhijama
  • Intuitivno korisničko sučelje koje omogućava upravljanje referentnim podacima unutar različitih sustava u kompaniji
  • Sigurnost nad podacima putem definiranih korisničkih prava po ulogama
  • Uvoz podataka iz Excel-a
  • Izvoz podataka u Excel
  • Verzioniranje i audit
  • Mogućnost pretraživanja podataka

Glavne RefQ Značajke

Kreiranje izvještaja i pozicija – RefQ omogućuje jednostavno kreiranje izvještajnih struktura i pozicija s mogućnošću određivanja nadređenih/podređenih pozicija.Kreirane izvještaje i pozicije moguće je pregledavati u hijerarhijskom obliku, izvoziti ih u excel datoteke ili učitavati iz njih. Dodatno, alat pruža mogućnost definiranja detalja na financijskim pozicijama, gdje korisnici određuju na koji način je potrebno obraditi određene podatke u DWH sustavu.

Kreiranje relacija između podataka – RefQ alat omogućuje kategorizaciju podataka unutar organizacije, odnosno pridruživanje podataka na kreirane financijske pozicije. Dodatna intuitivnost postiže se pomoću pretraživanja podataka koji sudjeluju u samom pridruživanju podataka unutar forme za kreiranje relacija, ili pomoću direktnog upisa podataka u te forme. Kreirane relacije i pridruživanja moguće je pregledati na jednom mjestu uz mogućnost izvoza/uvoza podataka iz/u excel.

Kreiranje i upravljanje analitičkim hijerarhijama – RefQ alat nudi mogućnost kreiranja analitičkih hijerarhija po željenim tipovima grupacija, kao i pregled tih kreiranih hijerarhija. Grupe, to jest razine hijerarhije moguće je direktno kreirati pomoću RefQ alata. Nakon što se kreiraju, alat omogućuje pridruživanje podataka na njih (kreiranje organizacijske strukture). Kako bi se korisniku olakšao i ubrzao rad u samom alatu, postoji funkcionalnost za kopiranje već kreiranih relacija između različitih tipova hijerarhija s određene kompanije na drugu kompaniju.

Preuzmite brošuru

Kontaktirajte nas

Želite saznati više? Kontaktirajte nas već danas, naši stručnjaci odgovorit će u najkraćem roku.

Scroll to Top

Budite u toku s novostima

Budite u toku s novostima

Prijavite se na naš newsletter i budite uvijek u toku s novostima i tehnologijama iz svijeta Poslovne inteligencije.