Big Data – Veliki podaci

Kombinacija brzorastućeg broja podataka i naprednih tehnologija za analitiku predstavlja novu i uzbudljivu granicu u poslovanju.

Big Data tehnologija služi za prikupljanje, obradu i analizu velike količine podataka, koji su opsegom, kompleksnošću i brzinom dolaska veliki. Uz strukturirane, djelomično strukturirane i nestrukturirane podatke, poduzeća osim s velikom količinom podataka imaju problema i s njihovom raznolikošću. Podaci se generiraju velikom brzinom i sakupljaju u različitim intervalima što ih čini vrijednima, ali ujedno i kompliciranim za analizu.

Big Data tehnologije s kojima radimo pomoći će vam da donesete kvalitetnu i brzu odluku te da iskoristite bogatstvo podataka koje je do sada samo prolazilo pokraj vas. Naši stručnjaci imaju bogato iskustvo u različitim područjima implementacije rješenja za analitiku velikih podataka.

Naša rješenja uključuju upravljanje protokom, prikupljanjem i obradom podataka pomoću standardnih Apache servisa, podatkovnu integraciju i transformaciju podataka pomoću Informatica Big Data Edition ili drugih platformi, tehnologije za masivno paralelno procesiranje podataka kao što je HP Vertica. Uključene su i kolumnarne i in-memory baze podataka poput Cloudera Impala-e, semantička analiza pomoću R, IBM SPSS i KNIME alata, te vizualizacija podataka pomoću Tableau-a i različitih drugih front-end rješenja.

Svojim klijentima pružamo usluge potrebne za uspješnu pripremu,dizajn, razvoj i implementaciju sustava za analizu i obradu velikih količina podataka temeljenih na standardnim platformama.