Planning & Financial Consolidation

Upravljanje performansama je kontinuirani proces postavljanja ciljeva, procjene napretka i dobivanja povratnih informacija kako bi se osiguralo postizanje zadanih ciljeva tvrtke. Mi vam u tome možemo pomoći!

Upravljanje performansama (Performance Management) ima za cilj doprinos postizanju uspješne izvedbe organizacije i njezinih zaposlenika. Visoka učinkovitost znači dostizanje ciljeva i prekoračenje postavljenih očekivanja koja se odnose na produktivnost, kvalitetu, usluge korisnicima i rast profita.

Dva su osnovna gradbena tehnološka elementa koja čine sustav upravljanja performansama. Prva komponeneta je infrastrukturna, odnosno već uobičajeno skladište podataka i izvještajno- analitički sustav poslovne inteligencije za potporu poslovnom odlučivanju. Druga komponenta je aplikativna, odnosno nadogradnja postojeće izvještajne infrastrukture specijaliziranim analitičkim aplikacijama koje pokrivaju pojedine analitičke procese ključne za upravljanje rezultatima tvrtke. To su aplikacije za planiranje i budžetiranje, predviđanja, konsolidaciju, te upravljanje ključnim indikatorima poslovanja.

Tehnologije za upravljanje performansama, kao što je IBM Cognos Controler za sustave za financijsku konsolidaciju i TM1 za planning sustave i KPI sustave te profitabilnost, koriste se kao sredstvo koje omogućava da se metodologije, metrike i procesi definiraju, prate, vizualiziraju i pohrane. Na taj način, dobiva se integrirani portfelj procesa arhitekture i aplikacija koje prožimaju lanac kreiranja vrijednosti, te omogućavaju bržu reakciju na tržišne prilike i promjene.

Kontaktirajte nas

Želite saznati više? Kontaktirajte nas već danas, naši stručnjaci odgovorit će u najkraćem roku.

Scroll to Top

Budite u toku s novostima

Budite u toku s novostima

Prijavite se na naš newsletter i budite uvijek u toku s novostima i tehnologijama iz svijeta Poslovne inteligencije.

Želim primati obavijesti o novostima i tehnologijama iz svijeta Poslovne inteligencije